Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό — ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να εκφράζει ακόμη πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του καταδικάζοντας τα καθημερινά εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων — ΕΕΔΥΕ: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη

Σε ανακοίνωσή του για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει

«Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνεχιζόμενο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων που εμπνέει τη δίκαιη λαϊκή πάλη των εργαζομένων σε όλον τον κόσμο.

Με την ευλογία των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, εντείνεται η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και στην περιοχή, προωθούνται οδυνηρές "διευθετήσεις" με όχημα τις λεγόμενες Συμφωνίες Αβραάμ, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.

Το παλαιστινιακό πρόβλημα περιπλέκεται μέσα στη δίνη των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα και Ρωσία. Ενισχύονται οι παρεμβάσεις για ακόμα πιο επώδυνους συμβιβασμούς και αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ενίσχυσης της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να συνεχίσει να εκφράζει ακόμη πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα καθημερινά εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων.

Για:

  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

902, Δευτέρα 29/11/2021 - 14:49

*

ΕΕΔΥΕ

Ανακοίνωση για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με την ευκαιρία της 29ης Νοέμβρη που έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη.

Καταγγέλλει «τις ευθύνες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ με την υποστήριξη των οποίων κλιμακώνεται η επιθετικότητα του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της περιοχής» και τονίζει ότι «οι συνεχείς επιθέσεις, ο εντεινόμενος αποκλεισμός, οι εποικισμοί, ο ξεριζωμός Παλαιστινίων από τις εστίες τους, έρχονται να προστεθούν στις οδυνηρές "διευθετήσεις" που προωθούνται με όχημα τις λεγόμενες Συμφωνίες Αβραάμ, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ προσθέτει:

«Καθημερινά οι ζωές χιλιάδων Παλαιστινίων συνθλίβονται στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, την ΕΕ, με την Κίνα και τη Ρωσία, που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τη γραμμή της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και διαχρονικά όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, φέρει μεγάλες ευθύνες γιατί όχι μόνο στηρίζει και προωθεί την επικίνδυνη πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αναλαμβάνοντας, μάλιστα, επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ.

Πάει πολύ η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού να μοιράζουν απλόχερα λόγια συμπάθειας προς τον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό, από τη στιγμή που εδώ και έξι χρόνια με ευθύνη τους δεν υλοποιείται η ομόφωνη απόφαση της Βουλής, ήδη από τον Δεκέμβρη του 2015, για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Η ΕΕΔΥΕ, το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, συνολικά το λαϊκό κίνημα της χώρας μας συνεχίζουμε μέσα από μια καθημερινή, πολύμορφη δραστηριότητα  να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό, να συμβάλλουμε να εκφραστεί ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά η καταδίκη των εγκλημάτων της ισραηλινής κατοχής, η διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων.

Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, απαιτώντας:

  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

Πηγή φωτό: Associated Press

902, Δευτέρα 29/11/2021 - 17:24

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.