Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Όλοι οι πληγέντες είμαστε μια γροθιά. Διεκδικούμε να μείνουμε στον τόπο μας — Οπλισμένοι με θάρρος συνεχίζουμε τον αγώνα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια — Δημήτρης Κουτσούμπας: Διεκδικούμε όλοι μαζί αποζημιώσεις 100% και άμεσα μέτρα προστασίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Εκκωφαντικό μήνυμα οργής και διεκδίκησης σε όλο το κέντρο της Αθήνας από τους χιλιάδες πληγέντες που διαδήλωσαν απαιτώντας το αυτονόητο, μέτρα στήριξης για να μείνουν στον τόπο τους

*

Οπλισμένοι με θάρρος συνεχίζουν τον αγώνα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με πορεία στη Βουλή ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα των πληγέντων από φυσικές καταστροφές, από μια σειρά περιοχές της χώρας (Εύβοια, Αττική, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Κρήτη).

«Μέτρα προστασίας ζητάει ο λαός, να ζήσουμε στον τόπο μας αξιοπρεπώς», «Σε κάθε βροχή η ίδια ιστορία, η υγεία του λαού δεν είναι λοταρία», «Φωτιές - πλημμύρες και καταστροφές, η προστασία του λαού δεν παίρνει αναβολές» και «Μέτρα προστασίας και αντιπλημμυρικά, στέγαση, εισόδημα, για όλους μας δουλειά», 

ἠταν τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά στο κέντρο της Αθήνας.

 

Δημήτρης Κουτσούμπας: Διεκδικούμε όλοι μαζί αποζημιώσεις 100% και άμεσα μέτρα προστασίας

Στο συλλαλητήριο των πληγέντων από φυσικές καταστροφές παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε δήλωσή του τόνισε: 

«Είμαστε εδώ παρόντες, για να εκφράσουμε όχι απλά την αλληλεγγύη μας, αλλά κυρίως να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, για αποζημιώσεις στο 100% για τις ζημιές που υπέστησαν όλοι οι πληγέντες σε όλη την Ελλάδα, για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης, σε όλες τις περιοχές της χώρας».

 

Οι πληγέντες, οπλισμένοι με θάρρος και παίρνοντας δύναμη από την αλληλεγγύη που εκφράστηκε από σωματεία και φορείς, υποσχέθηκαν τη συνέχιση του αγώνα, απαιτώντας το αυτονόητο: Μέτρα στήριξης για να μείνουν στον τόπο τους, στα χωράφια και τα χωριά τους, πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας. 

Το μήνυμα ήταν σαφές: «Όλοι οι πληγέντες είμαστε μια γροθιά. Διεκδικούμε να μείνουμε στον τόπο μας». 

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών μετέβη στη Βουλή, ώστε να παραδώσει το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στα κόμματα. Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση μόνο με το ΚΚΕ, το οποίο εξέφρασε τη στήριξή του. Τα υπόλοιπα κόμματα απουσίαζαν, παρότι είχαν ενημερωθεί.

Δήλωση του Μπάμπη Τσιβίκα

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνας μας, συντονισμένοι, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας τόνισε μετά τη συνάντηση ο, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοια.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.