Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ναυτεργάτες: 48ωρη πανελλαδική απεργία για Συμβάσεις και αυξήσεις μισθών — Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και σύγχρονα δικαιώματα


48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Στους καταπέλτες των πλοίων για Συμβάσεις και αυξήσεις μισθών

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και σύγχρονα δικαιώματα

Στους καταπέλτες βρίσκονται από τα ξημερώματα οι ναυτεργάτες για να δώσουν τη μάχη της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας, με προοπτική κλιμάκωσης. 

Στον Πειραιά, στο πλαίσιο της περιφρούρησης του απεργιακού αγώνα γίνεται προσυγκέντρωση στο λιμάνι απέναντι από τον ΗΣΑΠ. Ήδη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, έχοντας στο πλευρό τους σωματεία και εργαζόμενους από άλλους κλάδους, έχουν ριχτεί στη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο πλευρό τους επίσης βρίσκεται και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Ενώ την Πέμπτη, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, στις 10.30 το πρωί θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από τα πλοία της «Blue Star», επίσης απέναντι από τον ΗΣΑΠ. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΠΝΟ, όπου εκεί τα ναυτεργατικά σωματεία θα εκτιμήσουν την πορεία της απεργίας και ανάλογα με τις εξελίξεις θα λάβουν της σχετικές αποφάσεις τους.

Απεργιακές περιφρουρήσεις γίνονται και σε άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Διεκδικούν κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ανανέωση και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, μέτρα προστασίας των ανέργων, επαναπατρισμό των πληρωμάτων στα ποντοπόρα καράβια από τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική, αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης κ.ά.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.