Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Το κεραμιδαρειό της Κεραμέως ή Αγρόν ηγόρασε: Συγχωνεύει 1.000 σχολικά τμήματα — 100.000 μαθητές στοιβάζονται σε τάξεις 25 έως 28 παιδιών — Πάνδημος Κυριάκος: Στόχος μας η κερδοφορία των ομίλων με αύξηση πείνας στον κατώτατο μισθό — ΚΚΕ: Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός - Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα — Νίκος Σοφιανός: Πολιτική «κόστους - οφέλους» που χαϊδεύει τους αντιεμβολιαστές και προκαλεί τόσα θύματα (VIDEO)

*

Βλέπε και

Νέα πανΔημιοκρατία: Η ίδια εγκληματική πολιτική — ΚΚΕ: Eδώ και τώρα μέτρα, αλλιώς το 4ο κύμα θα είναι πιο φονικό — Η λογική «κόστους - οφέλους» βαραίνει στις κυβερνητικές αποφάσεις

*

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Αγώνας ενάντια στην πολιτική «κόστους - οφέλους» που έχει προκαλέσει τόσα θύματα

(Κείμενο κάτω)

*

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να παρθούν τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Πέμπτη 04/11/2021 - 10:16

Να παρθούν τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων απαιτεί το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως η εικόνα που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση ότι «όλα βαίνουν καλώς στα σχολεία» είναι πλασματική.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: 

«Η εικόνα που θέλει να δημιουργήσει η υπουργός ''Παιδείας'' και συνολικά η κυβέρνηση, ότι ''όλα βαίνουν καλώς στα σχολεία'', είναι πλασματική γιατί διαμορφώνεται με βάση τα πρωτόκολλα-λάστιχο που ουσιαστικά κουκουλώνουν τα προβλήματα.

Το σημαντικό, όμως, είναι ότι η κυβερνητική πολιτική είναι επικίνδυνη, γιατί συνεχίζει να αφήνει απροστάτευτα τα σχολεία.

Σε συνθήκες που το ποσοστό εμβολιασμού στις σχολικές ηλικίες είναι καθηλωμένο σε χαμηλά επίπεδα,

  • ούτε πρόγραμμα εμβολιαστικής ενημέρωσης πραγματοποιείται,
  • ούτε, κυρίως, αραίωση των μαθητών σε κάθε τάξη, με επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών και αξιοποίηση όλων των αναγκαίων υποδομών.

Την ίδια στιγμή, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος οι γονείς αναγκάζονται τελικά να καταλήγουν σε ιδιωτικούς φορείς για τη διενέργεια των τεστ, αφού οι δημόσιες δομές υγείας είναι υποστελεχωμένες.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα αλλά:

  • Αντί για αραίωση μαθητών, προχωρά σε συμπτύξεις τμημάτων.
  • Αντί για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, κατηγορεί τους εκπαιδευτικούς ότι παίρνουν αναρρωτικές άδειες.
  • Σήμερα, δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με βάση τα στοιχεία, περίπου 100.000 μαθητές στοιβάζονται σε τάξεις με 25 μαθητές και πάνω.
  • Δεκάδες χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα από τα σχολεία.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα για να μην βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων των παιδιών μας!

  • Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατοµικευµένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού ώστε, να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία.
  • Ούτε σκέψη για διεξαγωγή εξετάσεων με τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο.
  • Προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία, καθαριότητας, κ.ά.». 

902

*

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Αγώνας ενάντια στην πολιτική «κόστους - οφέλους» που έχει προκαλέσει τόσα θύματα

(VIDEO επάνω)

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για την πολιτική του «κόστους – οφέλους» και την ατομική ευθύνη που εφαρμόζει από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της ζωής του λαού, κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην ΕΡΤ 1, το πρωί της Πέμπτης 4 Νοέμβρη.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, (βλέπε κάτω) επισήμανε ότι «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα», όχι μόνο για την πανδημία αλλά για όλα τα θέματα που καίνε τον κόσμο. «Ο Κυρ.Μητσοτάκης προσπάθησε να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του όχι μόνο για την πανδημία, αλλά και για την ακρίβεια, και για τα κρούσματα αυταρχισμού και για την πράσινη πολιτική που κοστίζει πανάκριβα στον λαό» σημείωσε. 

Ειδικότερα για την πανδημία, κατήγγειλε την προκλητική απόφαση του υπ. Παιδείας να συγχωνεύσει 1.000 σχολικά τμήματα στοιβάζοντας έως και 28 μαθητές ανά τάξη, ενώ την ίδια ώρα έχει εγκαταλείψει την εμβολιαστική κάλυψη της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπου δεν γίνεται καμία επιστημονική ενημέρωση.

«Έχει εγκαταλείψει τους ανεμβολίαστους που έχουν υπαρκτά ερωτήματα και δεν υπάρχει μία τεκμηριωμένη επιστημονική καμπάνια ενημέρωσης για να τους εξηγήσει και την ίδια ώρα χαϊδεύει τα αυτιά στους αντιεμβολιαστές», ανέφερε ο Ν. Σοφιανός, αναδεικνύοντας ότι η ίδια η κυβέρνηση έχει υπονομεύσει την εκστρατεία του εμβολιασμού με την στάση της. 

Υπενθύμισε ότι στο νέο προϋπολογισμό η κυβέρνηση μειώνει τα κονδύλια για την δημόσια υγεία και την ίδια ώρα νοικιάζει πανάκριβα κρεβάτια στον ιδιωτικό τομέα που «έχει σκάσει» από κέρδη, αντί να προχωρήσει σε επίταξη χωρίς αποζημίωση.

«Η μόνη ατομική ευθύνη που μπορούμε να αναγνωρίσουμε είναι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που ήδη έχει κοστίσει 16.000 νεκρούς, ο αγώνας για μέτρα προστασίας και αλληλεγγύης σε όσους το έχουν ανάγκη», κατέληξε χαρακτηριστικά.

902

*

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Αύξηση πείνας στον κατώτατο μισθό για να μην θιχτεί η κερδοφορία των ομίλων

Τετάρτη 03/11/2021 - 21:05

Αύξηση πείνας στον κατώτατο μισθό προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «MEGA».

Δήλωσε πως «θα υπάρχει μία πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού 1/1/2022, έχει ήδη αποφασιστεί, 2%» και πρόσθεσε πως θα γίνει «δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022». Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια αύξηση μόλις 2% όταν οι προβλέψεις για ανάπτυξη είναι στο 5,9% του ΑΕΠ.

Είναι προφανές ότι το 2% είναι πολύ χαμηλό και αναγκαστικά η κυβέρνηση προσπαθεί να τα «μπαλώσει» με μια δεύτερη αύξηση εντός του 2022, πιθανότητα με ισχύ από το 2ο εξάμηνο, που και πάλι θα είναι κάτω από το ρυθμό ανάπτυξης και για το μισό του 2022, ενώ σίγουρα δεν θα είναι διπλάσια από τον ρυθμό ανάπτυξης, δηλαδή 12%, όπως είναι η κυβερνητική δέσμευση.

Προφανώς η κυβέρνηση, όπως άλλωστε ορίζει και ο σχετικός νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου, θα κινηθεί με αυτό τον τρόπο για να μην θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και η καπιταλιστική ανάπτυξη αλλά και για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες. 

Για την πανδημία, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ θα είναι «στα όρια των δυνατοτήτων», δηλαδή υπό τον λογική «κόστος - όφελος». Επανέλαβε ότι δεν θα γίνει νέο lockdown λέγοντας πως «τώρα που έχουμε τα εμβόλια δεν θα κλείσουμε». Ανέφερε ότι δίνουμε «μεγάλη σημασία στην 3η δόση» για τον εμβολιασμό και για το τεστ εισόδου ανεμβολίαστων στις εκκλησίες απάντησε πως αν υπήρχε τρόπος εφαρμογής θα το συζητούσε. Δήλωσε ακόμα για τον εμβολιασμό πως «διαπιστώσαμε ότι η υποχρεωτικότητα δεν πείθει».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα αστυνόμευσης απάντησε ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν «είμαστε με τον νοικοκυραίο ή με τον διαρρήκτη» και για το νεκρό Ρομά στο Πέραμα υποστήριξε πως «πάντα θα υπάρχουν τραγικά περιστατικά που δεν μπορούν να ακυρώσουν την προσφορά της Αστυνομίας», την οποία όπως είπε θέλει να βελτιώσει.

Υπερασπίστηκε τις επιθετικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία και για την Τουρκία επανέλαβε την προθυμία του για διαπραγματεύσεις που οδηγούν σε συνεκμετάλλευση λέγοντας ότι επιθυμεί «ένα διάλογο στον ανώτατο επίπεδο για να μπορέσουμε να λύσουμε το μείζον πρόβλημα της οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.