Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Κούβα: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — Ο λαός της χώρας έδωσε απάντηση στις παρεμβάσεις ΗΠΑ-ΕΕ και στο νέο ιμπεριαλιστικό τους σχέδιο — Μιγκέλ Ντίας - Κανέλ: Δεν θα παραδώσουμε την κυριαρχία μας, ούτε την ανεξαρτησία του λαού ούτε την ελευθερία αυτού του έθνους — ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από την Κούβα!

*

Βλέπε και:

ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στην Κούβα! Οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δεν θα περάσουν! Σήμερα η Κούβα δεν είναι μόνη της! Η Κούβα θα νικήσει! — Ντίας Κανέλ: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας χειραγωγήσει

Ο Πρόεδρος της Κούβας Μιγέλ Ντίας-Κανέλ σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για τα παρόμοια γεγονότα στου Σαν Ισίδρο τον Δεκέμβρη του 2020

*

ΚΟΥΒΑ

Ο λαός της χώρας έδωσε απάντηση στο νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο

Φωτό: Από την λαϊκή κινητοποίηση υπέρ της επανάστασης (Πηγή: «Granma, Juan Diego Nusa Peñalver)

Δευτέρα 12/07/2021 - 22:03

Με άμεση κινητοποίηση και λαϊκές διαδηλώσεις υπεράσπισης της κουβανικής επανάστασης την Κυριακή σε όλες τις περιφέρειες και τις πόλεις του νησιού, μετά από κάλεσμα του ΚΚ Κούβας, δόθηκε απάντηση στο εξελισσόμενο νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και το λαό της, το οποίο εκδηλώθηκε την ίδια μέρα, με την πρόκληση αντιδραστικών διαδηλώσεων με αντικομμουνιστικά συνθήματα και συνθήματα για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Εκμεταλλευόμενες τις δυσκολίες και τις ελλείψεις που προκαλούν ο απάνθρωπος οικονομικός αποκλεισμός της Κούβας από τις ΗΠΑ, οι ασφυκτικές πρόσθετες κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ και διατηρεί στο ακέραιο η κυβέρνηση Μπάιντεν, σε συνθήκες πανδημίας, διάφορες αντεπαναστατικές ομάδες μέσα στην Κούβα, σε άμεση σύνδεση με κεντρικά επιτελεία των ΗΠΑ και με την αντικουβανική μαφία με έδρα το Μαϊάμι, προετοίμαζαν εδώ και καιρό την οργάνωση «λαϊκών διαμαρτυριών».

Καμουφλαρισμένες πίσω από προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού που έχουν ενταθεί από τα τέλη Ιούνη - ως αποτέλεσμα ακριβώς των πολύμορφων συνεπειών του βάρβαρου αποκλεισμού από τις ΗΠΑ - αλλά και πίσω από την τρέχουσα έξαρση της πανδημίας για τα δεδομένα της Κούβας (με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά συνολικά περίπου 1.500 θανάτους από την αρχή της πανδημίας), οι εν λόγω αντεπαναστατικές ομάδες οργάνωσαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καμπάνιες με συνθήματα όπως «SOS Cuba"»και «SOS Matanzas» (η περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού) και απευθύνουν καλέσματα για «ανθρωπιστική επέμβαση» και «ανθρωπιστικούς διαδρόμους».

Ξεκινώντας με ένα τέτοιο περιτύλιγμα, ενορχήστρωσαν την Κυριακή στην Αβάνα και σε ορισμένες άλλες πόλεις διαδηλώσεις με αντεπαναστατικά συνθήματα, του τύπου «Κάτω η δικτατορία», οι οποίες προκειμένου να εντείνουν την προβοκάτσια κατέληξαν σε πολλές περιπτώσεις σε επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας, σε βανδαλισμούς και πλιάτσικο σε καταστήματα.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚ Κούβας, με τον Πρώτο Γραμματέα της ΚΕ και πρόεδρο της χώρας, Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ

να απευθύνει με διάγγελμά του κάλεσμα «σε όλους τους επαναστάτες της χώρας μας, σε όλους τους κομμουνιστές, να βγουν στους δρόμους σε κάθε μέρος όπου πραγματοποιούνται τέτοιες προβοκάτσιες σήμερα, από τώρα και όλες αυτές τις μέρες», σημειώνοντας πως «δεν θα παραδώσουμε την κυριαρχία μας, ούτε την ανεξαρτησία του λαού ούτε την ελευθερία αυτού του έθνους».

Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα, μέλη του ΚΚ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας, εργαζόμενοι και λαϊκές δυνάμεις, διαδήλωσαν στην Αβάνα και σε όλο το νησί με συνθήματα υπέρ της κουβανικής επανάστασης, με σημαίες της Κούβας και της 26ης Ιούλη, φωνάζοντας ότι «Οι δρόμοι ανήκουν στους επαναστάτες και όχι στους μισθοφόρους».

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε μαζί με στελέχη του Κόμματος και της κυβέρνησης, απαντώντας σε αντιδραστικά επιτελεία που ισχυρίζονται ότι το ΚΚ κάλεσε στους δρόμους «τον λαό απέναντι στο λαό», ο Μ. Ντίας - Κανέλ ανέφερε: «Εμείς καλέσαμε το λαό να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, την Επανάστασή του».

Παρεμβάσεις ΗΠΑ - ΕΕ υπέρ του προβοκατόρικου σχεδίου

Σπεύδοντας άμεσα να «αξιοποιήσει» το νέο προβοκατόρικο σχέδιο των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι

«οι ΗΠΑ συμπαραστέκονται στο λαό της Κούβας και το αίτημά του για ελευθερία και απαλλαγή από την τραγική λαβή της πανδημίας και τις δεκαετίες καταστολής και οικονομικών δεινών που υπέστησαν από το αυταρχικό καθεστώς».

Από κοντά, η αντικουβανική μαφία που δρα στις ΗΠΑ, οργάνωσε αντίστοιχη αντικομμουνιστική διαδήλωση στο Μαϊάμι, με τον δήμαρχο Φρ. Σουάρες να καλεί τις ΗΠΑ «να αναλάβουν δράση», ισχυριζόμενος ψευδώς ότι η στρατιωτική αστυνομία της Κούβας πυροβολεί άοπλους διαδηλωτές...

Στο «χορό» των παρεμβάσεων προστέθηκε και η ΕΕ, με τον επικεφαλής της ευρωενωσιακής διπλωματίας, Ζ. Μπορέλ να εμφανίζεται ως υπερασπιστής του «δικαιώματος ειρηνικής έκφρασης του κουβανικού λαού» και να καλεί την κουβανική κυβέρνηση «να ακούσει αυτές τις διαμαρτυρίες δυσαρέσκειας»...

902

*

ΠΑΜΕ

Κάτω τα χέρια από την Κούβα!

Τρίτη 13/07/2021 - 11:40

Τις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα που χρησιμοποιούν την πανδημία για να ανατρέψουν τις κατακτήσεις της κουβανικής επανάστασης καταδικάζει το ΠΑΜΕ.

Επισημαίνει ότι «η Κούβα δίνει τη μάχη της ζωής και του αύριο κόντρα στις συνέπειες ενός δολοφονικού εμπάργκο 6 δεκαετιών που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας της αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης. Η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των μέτρων του εμπάργκο από τον πρόεδρο Τραμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο Μπάιντεν.  

Και έρχονται σήμερα αυτοί που επέβαλαν και συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο και μιλούν για "ανθρωπιστική κρίση" στην Κούβα και δήθεν αγωνιούν για τη "Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα" των Κουβανών. Οι ίδιες δυνάμεις που δολοφονούν λαούς σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, όπου οι ρατσιστικές δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς είναι καθημερινό φαινόμενο. Όπου μέσα στην πανδημία ψήφισαν νόμους για την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης και κλείνουν νοσοκομεία γιατί είναι περιττά, οι ίδιες δυνάμεις δήθεν νοιάζονται για τα δικαιώματα του λαού της Κούβας. Η υποκρισία και τα ψέματα των ιμπεριαλιστών είναι καλυμμένες με το αίμα παλαιότερων επεμβάσεών τους για τη "Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα".

Την στιγμή που στις ΗΠΑ έσκαβαν μαζικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας και της ιδιωτικοποιημένης Υγείας και  στην ΕΕ οι κυβερνήσεις αξιοποιούσαν την πανδημία για το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων το νησί του Φιντέλ και του Τσε πήρε μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του. Ανέπτυξε 5 εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό και έστειλε ιατρική βοήθεια σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον λαό της Κούβας για τη σταθερή του διεθνιστική και ανθρωπιστική προσφορά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού. Στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων που ακόμη και σήμερα αποτελούν σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων διεθνώς.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τον λαό της Κούβας ενάντια στις νέες προσπάθειες των ιμπεριαλιστών για το χτύπημα και την υπονόμευση της κουβανικής επανάστασης.

Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Μέχρι τη Νίκη, Για Πάντα!».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.