Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Νίκος Μπογιόπουλος: «Οι "κομμουνιστοσυμμορίτες", οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ» του κάνουν μήνυση — ΚΚΕ: Άθλια και απαράδεκτη η αγωγή βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών - Η κυβέρνηση είναι υπόλογη

*

Το επίμαχο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου

«Οι "κομμουνιστοσυμμορίτες", οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ»


*

Απαράδεκτη αγωγή κατά του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου

Δευτέρα 12/07/2021 - 10:06

Σε μία ακόμα απαράδεκτη κίνηση κατέφυγε η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού που μετά το εξώδικο κατέθεσε και αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.

Με τον ισχυρισμό της «συκοφαντίας» ζητούν τη φυλάκιση του δημοσιογράφου για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί» και το ποσό των 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη».

 

ΚΚΕ

 

Άθλια και απαράδεκτη η αγωγή κατά του Ν. Μπογιόπουλου, είναι υπόλογη η κυβέρνηση

Δευτέρα 12/07/2021 - 11:11

«Άθλια και απαράδεκτη» χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την αγωγή κατά του Ν. Μπογιόπουλου από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (βλ. κάτω) και σημειώνει ότι είναι υπόλογη η κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), η οποία επιδίδεται στον αντικομμουνισμό με πρακτικές και φρασεολογία βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και εξοριών, είναι άθλια και απαράδεκτη.

Φαίνεται ότι ορισμένοι πέρα από τη φασιστική και εμετική φρασεολογία της Χρυσής Αυγής αντιγράφουν και τις μεθόδους των διώξεων και των μηνύσεων απέναντι σε όσους καταγγέλλουν τις απαράδεκτες αντικομμουνιστικές πρακτικές.

Το γεγονός μάλιστα ότι η ΕΑΑΣ, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), είναι ένας φορέας που υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επιβλέπεται άμεσα απ’ αυτό, και τυπικά εκπροσωπεί το σύνολο των αποστράτων του Στρατού Ξηράς, καθιστά υπόλογη την ίδια την κυβέρνηση».

902

 

Αφορμή τόσο για την αγωγή όσο και για το εξώδικο είναι όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι "κομμουνιστοσυμμορίτες", οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ» που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2020 και αφορούσε αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της «Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού» σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών» όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Αρχικά, μάλιστα, είχε ανακοινωθεί ότι θα παραβρισκόταν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Ωστόσο, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ακυρώθηκε η παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης στην αντικομμουνιστική εκδήλωση.


Απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη είχε χαρακτηρίσει το ΚΚΕ (βλ. κάτω), σε ανακοίνωσή του, τη συμμετοχή του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή σε αντικομμουνιστική εκδήλωση στο Γράμμο και το Βίτσι.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος απάντησε πως «ό,τι είχα να πω για τους εν λόγω το κατέγραψα στο κείμενο με τίτλο "Προς διοικούντες την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)" και «η συνέχεια εν τη αιθούση…».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.