Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Κούβα: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — Οι ΥΠΑνθρωποι ΗΠΕΞ της Ε(λεεινής) Ε(ταιρείας) ας το εμπεδώσουν: Η Κούβα δεν είναι μόνη της!

Φωτό: Αθήνα, 16/7/2021. Από την κινητοποίηση αλληλεγγύης της ΚΝΕ στον λαό της Κούβας

*

Η πρόσφατη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Κούβας, του λαού της και της κυβέρνησής της είναι ένα καλά οργανωμένο και βήμα βήμα μεθοδευμένο σχέδιο από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και άλλων καπιταλιστικών κρατών, όπως και από την ΕΕ.

Ένα σχέδιο που έρχεται από πολύ μακριά, δεκαετίες τώρα, και στοχεύει τον κουβανικό λαό και τις κατακτήσεις της Επανάστασης.

Προκλητικά, στην «προμετωπίδα» της επίθεσης βρίσκονται τα «ανθρώπινα δικαιώματα», οι «ελευθερίες» και οι «συνθήκες διαβίωσης» του κουβανικού λαού, που πάνω από 60 χρόνια τώρα αντιμετωπίζει έναν μοναδικό στην Ιστορία και πολύμορφο οικονομικό - εμπορικό αποκλεισμό.

Από αυτό το ιμπεριαλιστικό «καραβάνι» κατά της Κούβας - αντιδραστικών και λεγόμενων «προοδευτικών» δυνάμεων - δεν θα μπορούσε να λείπει και η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία έσπευσε να συνδράμει τις ΗΠΑ και συνυπέγραψε την κοινή δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλων 19 υπουργών Εξωτερικών, καταδικάζοντας τις «μαζικές συλλήψεις» και ζητώντας «πλήρη πρόσβαση στο ίντερνετ»...

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα πολλαπλασιάζονται και «εμπλουτίζονται» οι αντεργατικοί νόμοι, εντείνονται η φτώχεια και η εκμετάλλευση των εργαζομένων, επιχειρείται να μπει στον «γύψο» το δικαίωμα στην απεργία και στις διαδηλώσεις, η δε αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε σχεδόν 13.000 ανθρώπους.

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ - που έχει τη δική του συμβολή στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής στην Ελλάδα - θέλει να εμφανίζεται ότι «στηρίζει» τον κουβανικό λαό.

Κατά τ' άλλα, από τις ανακοινώσεις του λείπουν αναφορές που θα δυσαρεστούσαν τους υπερατλαντικούς φίλους του, της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Επί της ουσίας ακολουθεί τακτική ίσων αποστάσεων, «βλέποντας» στις παραποιημένες εικόνες της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας και από τα τρολς του διαδικτύου «διαμαρτυρίες Κουβανών πολιτών» που «πρέπει να αντιμετωπιστούν με σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν όχι μόνο διατηρεί αλλά και ενισχύει τις 243 πρόσθετες κυρώσεις που επέβαλε την περίοδο 2017 - 2021 η κυβέρνηση Τραμπ και συνεπάγονται νέα εμπόδια στην πρόσβαση της Κούβας σε καύσιμα, νέες απαγορεύσεις σχετικά με τον Τουρισμό, επιπλέον κυρώσεις σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με την Κούβα και πολλά άλλα. Από αυτά τα μέτρα, μάλιστα, τα 50 εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ, με τους πάνω από 600.000 νεκρούς από κορονοϊό, αντιμετωπίζουν την πανδημία και ως «ευκαιρία» για να εντείνουν την προσπάθεια να προκαλέσουν ασφυξία στον κουβανικό λαό.

Ο οποίος με νύχια και με δόντια, σε δυσμενείς συνθήκες, με μεγάλες ελλείψεις σε σύριγγες και υποδομές, όχι μόνο κατάφερε να αντιμετωπίσει την πανδημία πολύ καλύτερα από άλλες ισχυρές καπιταλιστικές χώρες και προχώρησε μαζικά τον γενικό εμβολιασμό, με θνητότητα 0,7% (στις ΗΠΑ είναι 2% και στην Ελλάδα 2,6%), αλλά προσέφερε και την έμπρακτη αλληλεγγύη του.

Ποιος ξεχνά την περσινή ιατρική μπριγάδα αλληλεγγύης στον ιταλικό λαό, που μέτρησε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία;

Μετά λοιπόν από δεκαετίες εμπάργκο, αποκλεισμών και κυρώσεων, σχέδια ανατροπής από μέσα κι έξω, η αμερικανική κυβέρνηση διαπιστώνει... «ελλείψεις» στην Κούβα!

Ο ίδιος ο Μπάιντεν δήλωσε προκλητικά ότι «οι ΗΠΑ συμπαραστέκονται στον λαό της Κούβας και στο αίτημά του για ελευθερία και απαλλαγή από την τραγική λαβή της πανδημίας και τις δεκαετίες καταστολής και οικονομικών δεινών που υπέστη από το αυταρχικό καθεστώς»!

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, κάλεσε την κουβανική κυβέρνηση «να ακούσει τις διαμαρτυρίες δυσαρέσκειας», την ώρα που η ΕΕ συμβάλλει ενεργά στον «στραγγαλισμό» του κουβανικού λαού...

Την ίδια στιγμή, απέναντι σε όλους αυτούς τους εκπροσώπους της εκμετάλλευσης, της αδικίας, των ανισοτήτων, των αποκλεισμών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών, φουντώνει το κύμα αλληλεγγύης από τους λαούς όλου του κόσμου.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα και στην Ελλάδα, που όλα αυτά τα χρόνια έχει «αγκαλιάσει» με τη δράση του τον κουβανικό λαό, στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Κούβας, απέναντι σε ένα ακόμα μέτωπο των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επιδιώξεων, και βροντοφωνάζει: «Η Κούβα δεν είναι μόνη της!».

Ριζοσπάστης,«Η Άποψή μας», 29/7/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.