Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Κούβα: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — Γιάννης Γκιόκας: Άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα για καταδίκη των προβοκατόρικων ενεργειών — Ευρωκοινοβουλετική Ομάδα του ΚΚΕ - Κώστας Παπαδάκης: Καταγγελία στην Ευρωβουλή — Αλληλεγγύη στην πάλη του κουβανικού λαού ενάντια στην επέμβαση των ΗΠΑ (VIDEO)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ

Άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα και καταδίκη των προβοκατόρικων ενεργειών σε βάρος του κουβανικού λαού

Επιστολή του βουλευτή του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα

Φωτό: Από τις λαϊκές διαδηλώσεις υπεράσπισης της κυβέρνησης στην Κούβα (Πηγή: Associated Press)

Τετάρτη 14/07/2021 - 13:58

Επιστολή προς τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα απέστειλε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα:

«Προς τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Τις τελευταίες μέρες είναι σε εξέλιξη ένα ακόμα σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και τον λαό της.

Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία που δρα στο έδαφός τους, καθώς και δυνάμεις μέσα στην Κούβα που στηρίζουν ανοιχτά τα σχέδιά τους, ενορχηστρώνουν διαδηλώσεις με συνθήματα που καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης και σε ιμπεριαλιστική “ανθρωπιστική επέμβαση” στην Κούβα.

Είναι γνωστό ότι τα “ανθρώπινα δικαιώματα” έχουν αξιοποιηθεί στο παρελθόν ως πρόσχημα για δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που αποτελούν εγκλήματα σε βάρος των λαών.

Στη συνέχεια, υπερπροβάλλουν αυτές τις δραστηριότητες μέσω του τεράστιου προπαγανδιστικού τους μηχανισμού.

Φτάνουν μάλιστα σε σημείο να αξιοποιούν εικόνες από διαδηλώσεις στην Κούβα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μετά από κάλεσμα της κυβέρνησης και ως απάντηση στις προβοκάτσιες, και να τις εμφανίζουν ως “αντικαθεστωτικές κινητοποιήσεις”!

Οι ελλείψεις στην Κούβα οφείλονται στα 60 χρόνια του απάνθρωπου οικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, στα 242 πρόσθετα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ ενάντια στην Κούβα και που σήμερα εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ακόμη όμως και σ’ αυτές τις συνθήκες, η Κούβα αντιμετώπισε την πανδημία με πολύ καλύτερους όρους από άλλες χώρες, προχώρησε στη μελέτη και παρασκευή 5 εμβολίων, οργάνωσε διεθνιστική ιατρική βοήθεια σε άλλους λαούς.

Κατόπιν αυτών, θεωρούμε αναγκαίο

·         Να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας με την Κούβα, προκειμένου να καταδικαστούν οι προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος του κουβανικού λαού και τα σενάρια επέμβασης στην Κούβα.

·         Να ζητηθεί ο άμεσος τερματισμός του εγκληματικού κι απάνθρωπου αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.

Γιάννης Γκιόκας

Βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα».

902

*

O Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Αλληλεγγύη στην πάλη του κουβανικού λαού ενάντια στην επέμβαση των ΗΠΑ

Το ενορχηστρωμένο σχέδιο επέμβασης των ΗΠΑ και της αντικουβανικής μαφίας με στόχο την ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλετική Ομάδα του ΚΚΕ σε σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ανέδειξε το προσχηματικό ενδιαφέρον των ΕΕ - ΗΠΑ περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον κουβανικό λαό, την κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας στην πάλη για την υπεράσπιση των κατακτήσεων τους. Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο επέμβασης από τις ΗΠΑ, την αντικουβανική μαφία αλλά και δυνάμεις που δρουν στο εσωτερικό της Κούβας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Εκτίθενται όσοι επιχειρώντας να διογκώσουν τις διαδηλώσεις επιστρατεύουν φωτογραφίες από κινητοποιήσεις στην Αίγυπτο ή ακόμα κι από φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κούβα.

Οι ΗΠΑ κι οι υποστηρικτές της υποκριτικά ανησυχούν για τις ελλείψεις αγαθών και την πανδημία στην Κούβα όταν όλα αυτά έχουν την σφραγίδα του δικού τους εγκληματικού εμπάργκο που επιβάλλεται για δεκαετίες, των 242 μέτρων που επέβαλλε η κυβέρνηση Τραμπ και διατηρεί η σημερινή του Μπάιντεν, η οποία διαψεύδει όσους μιλούσαν περί προοδευτικής στροφής των ΗΠΑ με την εκλογή Μπάιντεν.

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας και απάνθρωπου αποκλεισμού από προμήθειες ιατρικού υλικού η Κούβα δίνει τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού της, προχώρησε στην παραγωγή 5 εμβολίων κι έστειλε γιατρούς ως έμπρακτη αλληλεγγύη σε άλλες χώρες.

Τα πολυφορεμένα προσχήματα των ΗΠΑ και της ΕΕ περί "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", οι υποκριτικές ανησυχίες για το δικαίωμα στη διαδήλωση όσων στην ΕΕ απαγορεύουν διαδηλώσεις κι απεργίες, κοπιάρονται τώρα και στην περίπτωση της Κούβας με στόχο μια ακόμα ιμπεριαλιστική επέμβαση όμως θα πέσουν στο κενό.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας με τον κουβανικό λαό, την κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, στην πάλη του κουβανικού λαού για τις κατακτήσεις της επανάστασής του».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.