Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Κούβα: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — ΚΝΕ: Διαμαρτυρία σε πρεσβεία ΗΠΑ — End the blockade, let cuba breathe (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

«Σταματήστε τον αποκλεισμό, αφήστε την Κούβα να αναπνεύσει», φώναξαν οι διαδηλωτές - «End the blockade, let cuba breathe»

Παρασκευή 16/07/2021 - 20:52

Μμήνυμα που έστειλε η ΚΝΕ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Μέλη της Οργάνωσης σχημάτισαν το συγκεκριμένο σύνθημα με το σώμα τους, ενώ άναψαν και πυρσούς.

Με αυτή την κινητοποίηση, η ΚΝΕ έστειλε το μήνυμα ότι «η Κούβα δεν είναι μόνη της» και ότι «δεν θα περάσουν οι ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες». 

Έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ελευθερίας, όπου μίλησε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του ΚΣ της Οργάνωσης. Αμέσως μετά πορεύτηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.
























Με τις σημερινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «φωνάζουμε δυνατά: «Κάτω τα χέρια από την Κούβα! Οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν! Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Η Κούβα θα νικήσει!», σημείωσε ο Ν. Ζαχαρόπουλος στην ομιλία του (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Από τη συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας

Από τους συγκεντρωμένους ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα:

«Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών», «Στην Κούβα η προβοκάτσια σας δεν πιάνει, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Στην Κούβα δεν περνάει ο ιμπεριαλισμός, ζητώ η επανάσταση κι ο σοσιαλισμός» και «Χούντες, προβοκάτσιες, εμπάργκο, φασισμός, αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός!».

«End the blockade, let cuba breathe»

Πριν την ομιλία διαβάστηκε το εξής μήνυμα που απέστειλε η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας, με αφορμή τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό σε όλο τον κόσμο, στην ΚΝΕ και σε Κομμουνιστικές Νεολαίες από άλλες χώρες:

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, θερμούς χαιρετισμούς σε όλους σας. Σας ευγνωμονούμε βαθύτατα για την έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης που λάβαμε από εσάς. Ακόμα μια φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, επιδιώκοντας να καταπνίξει την επαναστατική μας διαδικασία, κατάφερε να βρει στο νησί μας αδίστακτα άτομα τα οποία είναι έτοιμα να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπειά τους στην ''αυτοκρατορία'' και προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν το Σοσιαλισμό μας.

Επαναβεβαιώνουμε όσο ποτέ άλλοτε ότι, υπό την ακατανίκητη καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματός μας, θα αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το αντεπαναστατικό κύμα που φαίνεται αποφασισμένο να σπιλώσει τη λαϊκή μας κυριαρχία. Ακολουθώντας την έκκληση του Προέδρου μας, Ντίας Κανέλ, να καταλάβουμε τους δρόμους που ανήκουν στους επαναστάτες, φωνάζουμε πιο δυνατά από ποτέ άλλοτε, "Εδώ κανείς δεν παραδίνεται"!».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.