Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ — Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον! — Hosgeldiniz yoldaslar! (Καλωσήρθατε σύντροφοι - VIDEO)

*

Όλα για το διήμερο
9-11 Ιούλη στη Μυτιλήνη

«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!»

*

30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση σήμερα στις 8 μ.μ. κορυφώνονται οι εκδηλώσεις

Σάββατο 10/07/2021 - 09:22

Με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 10 Ιούλη, στις 8 το βράδυ, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚP), Κεμάλ Οκουγιάν, ενώ θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κορυφώνεται το φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

 

Έφτασαν στη Λέσβο οι σύντροφοι από την ΚΝ και το ΚΚ Τουρκίας - Θερμή υποδοχή από ΚΚΕ και ΚΝΕ

Σάββατο 10/07/2021 - 07:41

Με το πανό «Hosgeldiniz yoldaslar (Καλωσήρθατε σύντροφοι) στα Τουρκικά, σε «ανταπόδοση» της υποδοχής στο Τσεσμέ το 2019 (στην 21η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συνδιοργάνωσαν ΚΚΤ και ΚΚΕ), και συνθήματα υποδέχτηκαν λίγο μετά τις 7 το πρωί του Σαββάτου μέλη και στελέχη της ΚΝΕ στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης τους συντρόφους από την Κομμουνιστική Νεολαία και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Κεμάλ Οκουγιάν.

Οι σύντροφοι έφτασαν στο νησί μαζί με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκε αντιπροσωπεία όπου συμμετείχαν ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ, η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του Κόμματος, ο Κώστας Ρήγας, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου του ΚΚΕ.

902

Αναμφίβολα το στοιχείο που ξεχωρίζει στο φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο είναι η συμμετοχή των συντρόφων από το Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας.

Η αντιπροσωπεία των Τούρκων συντρόφων που έφτασε το Σάββατο το πρωί στη Μυτιλήνη, θα πάρει μέρος στο Διήμερο με πλούσιο πολιτικό - πολιτισμικό πρόγραμμα, συζητήσεις, κοινές δραστηριότητες και βέβαια με τη συμμετοχή στην κεντρική συγκέντρωση.

Θα είναι η κορύφωση σε ένα από τα πιο πλούσια προγράμματα στην 30χρονη διαδρομή των Διημέρων που ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης και συνεχίστηκε την Παρασκευή με συναυλίες, γλέντια, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, πεζοπορία και αθλητικές δραστηριότητες.

Το σημερινό πρόγραμμα

Το Σάββατο 10 Ιούλη το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:

10.00 Εκδήλωση με τίτλο «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!». Συμμετέχουν στελέχη της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας (ΤΚG), όπου θα μεταφέρουν ζωντανή πείρα από τη δράση των δύο Οργανώσεων και τους αγώνες που ανέπτυξαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι νέοι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές.

10.00 Ιστορικός περίπατος των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ στο κέντρο της Μυτιλήνης. Οι μαθητές κατασκηνωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν σημεία με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στο κέντρο της πόλης.

20.00 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

- Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

- Κεμάλ Οκουγιάν, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚP)

Θα μιλήσει ο:

- Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

22.00 Μουσικό αφιέρωμα της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας στη μελοποιημένη ποίηση των κομμουνιστών ποιητών Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσου, με τίτλο: «Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό, απ' τη ζωή δεν είναι...».

Συμμετέχουν: Δημήτρης Ανδρονιάδης (πιάνο, ακορντεόν, επιμέλεια αφιερώματος), Παύλος Παπαναστασάτος (κιθάρα), Περικλής Μαλακατές (μπάσο), Χρήστος Γκόντζος (μπουζούκι), Λίνα Ζάχαρη (σαξόφωνο), Παναγιώτης Βήτος (κρουστά).

Ερμηνεία: Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πολυξένη Καράκογλου.

Και οι: Mevhibe Kardelen Pιnar (βιολί), Gϋnselin Seda Cetinkaya (φωνή), Volkan Bora Ugur (κιθάρα), Gϋnes Yϋzak (κλασική κιθάρα).

23.00 Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

00.00 Παραδοσιακό - λαϊκό γλέντι με τους Βασιλική Τσιφτσή, Παναγιώτη Κάιτατζη, Γιάννα Μαϊστρέλλη, Erdem Gureler.

Στην παιδική κατασκήνωση

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, επίσκεψη στο μουσείο Terriade και στο μουσείο του Θεόφιλου, βόλτα στην πόλη της Μυτιλήνης, συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία και συγκέντρωση, συναυλία και προβολή ταινίας.

Την Κυριακή τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια στο Μαθητικό Στέκι της ΚΝΕ και θα επισκεφτούν το Κάστρο της Μυτιλήνης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.