Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Κούβα: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης: Να αποσυρθεί τώρα η υπογραφή του ΥΠΕΞ της Ελλάδας από την απαράδεκτη δήλωση ΗΠΑ-ΕΕ κατά της Κούβας

Από τις διαδηλώσεις στην Κούβα για την υπεράσπιση της επανάστασης από τη νέα ιμπεριαλιστική προβοκάτσια (Πηγή: Associated Press)

*

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΣ  &  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Μπουμπουλίνας 28, 106 82  Αθήνα, τηλ./fax: 210 8214916  e-mail: cubagr@otenet.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που συνυπογράφει την κατάπτυστη και προκλητική κοινή δήλωση 20 Υπουργούν Εξωτερικών κατά της Κούβας, αναμασώντας τα κάλπικα επιχειρήματα περί δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τάχα παραβιάζονται από την κουβανική κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, σπεύδοντας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υιοθετώντας τα ψέματα και τις συκοφαντίες σε βάρος της Κούβας.

Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, γιατί στηρίζει την προβοκάτσια και την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Κούβας και μάλιστα συνυπογράφοντας μαζί με τις πλέον αντιδραστικές κυβερνήσεις χωρών, όπως του κράτους-δολοφόνου  Ισραήλ ή των χωρών της Βαλτικής που πρωτοστατούν στην αντικομμουνιστική υστερία με απαγορεύσεις και διωγμούς.

Με την υπογραφή της αποδεικνύει πόσο απατηλές είναι οι διακηρύξεις της περί δημοκρατίας και ειρήνης, πόσο εχθρική είναι η ίδια απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού.

Ο ελληνικός λαός εκφράζει διαχρονικά την αλληλεγγύη του απέναντι στην πάλη και τους αγώνες του κουβανικού λαού κατά της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Η κυβέρνηση είναι βαθιά υπόλογη απέναντί του και πρέπει να λογοδοτήσει.

Απαιτούμε:

— Να αποσυρθεί άμεσα η υπογραφή της Ελλάδας από την απαράδεκτη κοινή δήλωση κατά της Κούβας, που εκδόθηκε από τις ΗΠΑ και στηρίχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

— Να τερματιστεί ο απάνθρωπος 60χρονος πολύμορφος αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ κατά της Κούβας.

— Να σταματήσει κάθε είδους επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας με οποιοδήποτε πρόσχημα.

*

ASOCIACION  HELENOCUBANA  DE  AMISTAD  Y  SOLIDARIDAD

Bubulinas 28, 106 82 Atenas, Grecia, tel./fax: (+30) 210 8214916  e-mail: cubagr@otenet.gr

Αθήνα, 27-7-21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.