Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Αδαμαντία Οικονόμου: Δικαιοσύνη στραβή, κουφή, αδάμας σκέτο κάρβουνο — Ακραία προκλητική αγνόησε επιδεικτικά τα ατράνταχτα ντοκουμέντα — ΠΑΜΕ ενάντια στο φασισμό. Το «ξέπλυμα» των ναζιστών δεν θα περάσει! — Διαμάντω Μανωλάκου: Κανένας φόβος! Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να απομονώσουν τους φασίστες


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ασπίδα προστασίας στην εγκληματική οργάνωση και συγκάλυψη του ναζιστικού της χαρακτήρα
«Δεν είδε» και «δεν άκουσε» η εισαγγελέας Οικονόμου για τα κίνητρα των δολοφονικών πράξεων, τη δομή και τη σάπια ιδεολογία των χρυσαυγιτών, που αποκαλύφθηκε μέσα από τα χιλιάδες ντοκουμέντα και τις μαρτυρίες στη δίκη
«Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945. Αυτοί είμαστε οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές».
Απέναντι σ' αυτήν την ξεκάθαρη, κυνική και αποκαλυπτική ομολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου και στις τόσες άλλες που αναδείχθηκαν στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, από τα αμέτρητα και ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία για τους απογόνους των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων, η πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου, ύστερα από 8 ώρες αγόρευσης, ήταν η αθώωση της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία»
Η εισαγγελέας αγνόησε επιδεικτικά τα χιλιάδες ατράνταχτα ντοκουμέντα σε βάρος της Χρυσής Αυγής που παρουσιάστηκαν στη δίκη
Η κατάπτυστη πρόταση της εισαγγελέα δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία». Σε όλη τη διάρκεια της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης τόσο το περιεχόμενο των ερωτήσεών της όσο και οι προτάσεις της έδειχναν τις προθέσεις της.
Τι να πρωτοαναφέρει κανείς... Η εισαγγελέας έκανε δεκτά τα αιτήματα των χρυσαυγιτών που ζητούσαν κάθε τόσο τη σύλληψη των μαρτύρων κατηγορίας για ψευδορκία, ακόμα και των φίλων του Φύσσα που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερωτήσεις της κατέτειναν στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου και των μαρτυρικών καταθέσεων. Υπερασπιζόταν επί της ουσίας τη διάχυση του ρατσισμού στην κοινωνία, όταν απαντούσε στους μάρτυρες κατηγορίας που αναφέρονταν στα «συσσίτια των χρυσαυγιτών μόνο για Ελληνες» ότι, τουλάχιστον, «δίνουν ένα πιάτο φαγητό στους Ελληνες»!
Η εισαγγελέας συμβούλευε τους μάρτυρες κατηγορίας να κάθονται «στ' αυγά τους». Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας Θεοδ. Πισιμίσης, υπάλληλος του δήμου Χαλανδρίου, που αντιδρούσε στην τρομοκράτηση των ναζιστών, περιέγραψε πώς χτυπήθηκε από μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης το 2014, όταν διαμαρτυρήθηκε για το κλίμα φόβου που καλλιεργούνταν από τους χρυσαυγίτες σε συγκέντρωσή τους για την προφυλάκιση των στελεχών της. Οπως είπε ο μάρτυρας, «θεώρησα υποχρέωσή μου να αντιδράσω». Η εισαγγελέας όμως του απάντησε: «Μήπως αν δεν είχατε αντιδράσει»...
Η ίδια συμμεριζόταν την «απορία» των χρυσαυγιτών που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το πώς καταλάβαιναν οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, που υπέστησαν την επίθεση, τα παραγγέλματα από τον επικεφαλής του τάγματος εφόδου.
Χαρακτηριστική ήταν και η προσπάθειά της να μειώσει και να αμφισβητήσει μαρτυρίες δημοσιογράφων ή πανεπιστημιακών με το σκεπτικό ότι ουδέποτε απευθύνθηκαν και στην άλλη πλευρά, δηλαδή στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, για να λάβουν την άποψή της (!), επί της ουσίας για τις εγκληματικές της πράξεις.
Χαρακτηριστικές είναι, τέλος, οι ερωτήσεις της σε μάρτυρες όταν αναφερόταν στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στα τζαμιά, όπως για το αν είχαν άδεια, αν είχαν άδεια παραμονής οι αλλοδαποί κ.ά. Μάλιστα, για την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Παλιό Εφετείο της Σωκράτους, όπου ζούσαν μετανάστες, ρωτούσε τους μάρτυρες αν είχε γίνει έλεγχος από τις υγειονομικές υπηρεσίες του δήμου!

Αυτή η απαράδεκτη πρόταση δεν αθωώνει μόνο και δικαιώνει τους ναζιστές, αλλά πολύ περισσότερο τους παραδίδει στην κοινωνία «άσπιλους και αμόλυντους» για να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση και την τραμπούκικη επιβολή των επιδιώξεων και των συμφερόντων που εκπροσωπούν.
Ενδεικτικά, θυμίζουμε πως ήταν οι χρυσαυγίτες αυτοί που δήλωναν για τη Ζώνη ότι «για την κατάντια αυτή φταίνε οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι εδώ και 10 - 15 χρόνια διέλυσαν τα πάντα (...) Κάναν τρομερές απεργίες για τρομακτικά ασήμαντα ζητήματα και κατάφεραν να διαλύσουν όλες τις υποδομές που υπήρχαν» (δηλώσεις Λαγού).
Ήταν οι χρυσαυγίτες αυτοί που έλεγαν ότι «η ζώνη του Περάματος θα λειτουργήσει ξανά υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής (...) και θα απομονώσουμε τους επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΚΚΕ που λειτουργούν για ξένα συμφέροντα» (δηλώσεις Κασιδιάρη).
Και τα έλεγαν όλα αυτά ακριβώς επειδή ήταν η φωνή της εργοδοσίας, η οποία δεν δίστασε να απαιτήσει ακόμα και την αποκαθήλωση του μνημείου που στήθηκε στη Ζώνη για «τους συναδέλφους που δολοφονήθηκαν από την εργοδοσία στο βωμό του κέρδους», καταθέτοντας αγωγή στο ταξικό συνδικάτο των μεταλλεργατών.
Η προκλητική πρόταση της εισαγγελέα ήταν επί της ουσίας ασπίδα προστασίας για την οργάνωση, όπου η ναζιστική ιδεολογία είναι το κίνητρο της εγκληματικής της δράσης και ο εγκληματικός της χαρακτήρας είναι αλληλένδετος με τη ναζιστική της ιδεολογία.
Αμέτρητα και ατράνταχτα είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που αναδείχθηκαν στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια:
  • Άρθρα και δηλώσεις του αρχηγού Μιχαλολιάκου και των στελεχών της ΧΑ, που εξυμνούν τον ισόθεο Χίτλερ, το ναζιστικό καθεστώς και τις θηριωδίες του, την άρια φυλή.
  • Φωτογραφικά ντοκουμέντα με ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, σημαίες της Βέρμαχτ, των SS, ναζιστικά τατουάζ στα μπράτσα των στελεχών της.
  • Φωτογραφικά ντοκουμέντα, μαρτυρίες με επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές, βίντεο με τα τάγματα εφόδου εν δράσει, με στειλιάρια, με όπλα, συνομιλίες και μηνύματα με εντολές, όπου ακολουθούσαν εγκληματικές πράξεις.
  • Αμέτρητα και ατράνταχτα είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που αναδείχθηκαν και για την ευθύνη της ηγεσίας: Οι οργανωμένες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που δρούσαν κατόπιν εντολών, οδηγιών, ενημέρωσης και έγκρισης από την ηγεσία της (πυρηνάρχης - περιφερειάρχης βουλευτής - αρχηγός) κ.ά.
Τους «έβγαλε λάδι» σε όλα!
Ακραία προκλητική και πλήρως αθωωτική για την εγκληματική Χρυσή Αυγή ήταν η αγόρευση της εισαγγελέα Οικονόμου
Όλα αυτά ήταν ανύπαρκτα στην πρόταση της εισαγγελέα... Συγκεκριμένα:
  • Για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης της ναζιστικής οργάνωσης ζήτησε την απαλλαγή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και στελεχών της υπερθεματίζοντας και υιοθετώντας την επιχειρηματολογία της ναζιστικής οργάνωσης. Δεν αποδέχθηκε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός για τις εγκληματικές πράξεις, «η ηγεσία δεν γνώριζε, δεν έδινε εντολή, δεν υπήρχε σχεδιασμός, δεν υπήρχε στοχοποίηση των θυμάτων από την ηγεσία της», όπως προκλητικά ανέφερε στην πρότασή της.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν υπήρχε κίνητρο για τις εγκληματικές πράξεις, όλες ήταν συμπτωματικές, μεμονωμένες ή και εδράζονταν στη σφαίρα της ...ψυχολογίας. Οσο για τη ναζιστική ιδεολογία, για τα «είμαστε φασίστες, ναζιστές, μαχαιροβγάλτες» κ.λπ. υιοθέτησε πλήρως τα όσα είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής περί αποχώρησης το 1992 ακραίων ιδεολογικά μελών. Ομως, όπως ανέφερε, και να είναι ναζιστές, αυτό είναι ποινικά αδιάφορο...
Είναι χαρακτηριστικό ότι όσον αφορά την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος μετά από καιρό για τη δολοφονία Φύσσα σε τηλεοπτική εκπομπή και... μεταφράστηκε από τα στελέχη της ως ανάληψη του πολιτικού κόστους (!), η εισαγγελέας την υιοθέτησε πλήρως. Επίσης, στην αγόρευσή της επικαλέστηκε δήλωση στελέχους της Χρυσής Αυγής, του ναζιστή Κασιδιάρη, ότι «μαζί με την δολοφονία Φύσσα δολοφονήθηκε και η Χρυσή Αυγή»...
Ηταν τέτοια η εθελοτυφλία στην πρότασή της, που έφτασε μέχρι το σημείο να υιοθετήσει αυθαίρετες, αστήρικτες και παιδαριώδεις δικαιολογίες των στελεχών της Χρυσής Αυγής, όπως το επιχείρημά τους ότι «όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται» (Κασιδιάρης), πως δήθεν εννοούσαν τη δράση της αστυνομίας.
Αποσυνέδεσε επίσης τις υποθέσεις από το γενικότερο σχεδιασμό της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την εισαγγελέα και την πρότασή της, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επιθέσεις στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο στέκι «Αντίπνοια», στον μαθητή στο Π. Φάληρο κ.τ.λ., ήταν άσχετα μεταξύ τους περιστατικά!!!
«Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και μεταναστών. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, αφού δεν προέκυψε ότι έδωσε εντολή ούτε ότι είχε εγκρίνει τις πράξεις που τελέστηκαν εκ των προτέρων», ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας βάναυσα το λαϊκό αίσθημα και τα θύματα επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.
  • Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η πρότασή της περιορίστηκε στην ενοχή του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά, χωρίς να αναφερθεί στο κίνητρο της δολοφονίας και θεωρώντας - χωρίς να στοιχειοθετείται από πουθενά - ότι δεν είχε από την αρχή ανθρωποκτόνο σκοπό. Επίσης, ότι το τάγμα εφόδου δεν ήξερε και δεν τον βοήθησε στη δολοφονία και ότι ο Π. Φύσσας δεν ήταν στοχοποιημένος.
Σαν να μην υπήρξε πουθενά το βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο με τους χρυσαυγίτες που πήγαιναν στον τόπο της δολοφονίας και το αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Σαν να μην υπήρξε το ηχητικό ντοκουμέντο που ακούστηκε στο δικαστήριο με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ν. Αποστόλου που έλεγε «το ψάχναμε τόσο καιρό το μπαστάρδι». Ηταν λογικό μετά από όλα αυτά να μη ...μνημονεύσει στην πρότασή της το ρόλο της αστυνομίας και στη δολοφονία Φύσσα.
  • Για την επίθεση στους αλιεργάτες και τους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ελαφρότερα αδικήματα (βαριά σκοπούμενη για τους αλιεργάτες, επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη για το ΠΑΜΕ) γιατί, όπως είπε, οι κατηγορούμενοι δεν είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό!
Δεν υπήρξαν για την εισαγγελέα οι δηλώσεις Λαγού για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ό,τι ακολούθησε, ούτε οι δηλώσεις Λαγού - Παναγιώταρου - Μίχου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και ό,τι ακολούθησε.
Όσο για το «ό,τι κινείται σφάζεται (...) αν πάρουμε το OK από τον Λαγό» του Πατέλη και το «για να κάνεις κάτι, παίρνεις πρώτα τον Γιάννη (Λαγό), ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο (Μιχαλολιάκο) κι αν δώσει το OK ο Μεγάλος πας», του Αποστόλου, τα αγνόησε...
Αλλά και τη φράση του Λαγού «τους μακελέψαμε» για την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, η εισαγγελέας την έριξε στον «κάλαθο των αχρήστων». Ακόμα και για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακόμα και η φράση που ακούστηκε από δράστη "έχετε χαιρετίσματα από τη Χρυσή Αυγή" δεν είναι αρκετή, καθώς δεν γίνεται αναφορά στο όνομα κάποιου συγκεκριμένου βουλευτή».
Οσο για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής που βαρύνει ορισμένους εκ των στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης, ανάμεσά τους και τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο, ζήτησε, κατά περίπτωση, τη μετατροπή του συγκεκριμένου σε αδικήματα που ισοδυναμούν με πλημμελήματα, τα οποία έχουν υφ' όρον παραγραφεί.
Μυρίζει συγκάλυψη
Όλα τα παραπάνω στην πρόταση της εισαγγελέα Οικονόμου μυρίζουν συγκάλυψη, μυρίζουν «ξέπλυμα». Και σ' αυτό η εισαγγελέας δεν πρωτοτυπεί στην πρότασή της. Είναι άλλωστε γνωστές οι προσπάθειες συγκάλυψης των δολοφονικών επιθέσεων των χρυσαυγιτών από την κεντρική διοίκηση της εγκληματικής οργάνωσης, όπως επιβεβαιώνει και το υλικό που κατατέθηκε στο δικαστήριο.
Για παράδειγμα, μετά τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, υπήρξε αρχικά διάψευση με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που καταγγέλλει τους ...συκοφάντες επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΚΚΕ: «Οι μπολσεβίκοι της συμφοράς, οι νεκροθάφτες της Ζώνης του Περάματος να μην τολμήσουν να ξαναπιάσουν στο στόμα τους τη ΧΑ», έλεγαν.
Την επιχείρηση συγκάλυψης είχε αναλάβει μεταξύ άλλων ο Ηλ. Κασιδιάρης, με τον οποίο ο Ι. Λαγός έχει τηλεφωνική συνομιλία την επόμενη μέρα της δολοφονικής επίθεσης. Ο Κασιδιάρης διαψεύδει και καταγγέλλει ότι «στο Πέραμα δραστηριοποιείται εθνικό σωματείο μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, γι' αυτόν το λόγο έστησε όλο αυτό το θέατρο σήμερα το ΚΚΕ». «Οσοι από το ΚΚΕ κάνουν καταγγελίες, είναι ψεύτες και συκοφάντες», αναφέρει.
Την τακτική τους αυτή και τα ψέματα που κατέπεσαν με πάταγο στη διαδικασία της δίκης, στηρίζει και «ξεπλένει» η απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα.
Π. Καζ.
*
Μαζικός αγώνας για την απομόνωση και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής
Η εισαγγελική πρόταση αναδεικνύει ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός από τους εργαζόμενους και το λαό απέναντι στη Χρυσή Αυγή, την εγκληματική ιδεολογία της, τη χρησιμότητά της για το αστικό σύστημα και τις υπηρεσίες που του προσφέρει. Αλλωστε, το ΚΚΕ είχε διατυπώσει από την αρχή την ανησυχία του για τις κωλυσιεργίες στη δίκη, είχε καταγγείλει τη στάση όλων των αστικών κομμάτων, κυβερνήσεων, τοπικών διοικήσεων, που χαϊδολογούσαν τους ναζί και ψάρευαν στα βρωμόνερα της εγκληματικής οργάνωσης.
Το ΚΚΕ ακόμα και μετά τις εκλογές του Ιούλη του 2019, όταν δεν μπήκαν στη Βουλή, είχε διατυπώσει ακριβώς αυτό. Γιατί, πολύ απλά, το σύστημα που υπηρετούν οι φασίστες πότε τους αμολάει και πότε τους μαζεύει, ανάλογα με τους σχεδιασμούς του.
Στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν χωράει επομένως ο εφησυχασμός, όπως δεν χωράνε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις: Δυνάμεις του συστήματος, γέννημα - θρέμμα του οποίου είναι οι ναζί, δυνάμεις του κεφαλαίου και του αστικού κράτους, τους χρειάζονται, θέλουν να τους αξιοποιήσουν στο παρόν και στο μέλλον. Η πρόταση της εισαγγελέα δεν ήταν τυχαία, εκφράζει αυτήν ακριβώς την προστασία που παρέχει το σύστημα στον φασισμό, που είναι δικό του παιδί.
Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι η δράση της Χρυσής Αυγής πάει πολλά χρόνια πίσω και ότι αντιμετωπιζόταν με ανοχή από τις διωκτικές αρχές και από δικαστικούς και εισαγγελικούς κύκλους. Παρ' όλα αυτά, τα αμέτρητα και ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη συνεχίζουν να κραυγάζουν, να μιλάνε από μόνα τους...
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να εκφράσουν ακόμα πιο μαζικά την κατακραυγή τους στην πρόταση αυτή και στην προσπάθεια επαναφοράς των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στους δρόμους.
Δεν είναι τυχαίο ότι με την πρότασή της οι χρυσαυγίτες αναθάρρησαν, βγήκαν κυριολεκτικά από τις τρύπες τους, με τον αρχηγό τους να δηλώνει με μήνυμά του στο «twitter»: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση. Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα θα ήταν πολύ διαφορετικό σήμερα, εάν επί 6 ολόκληρα χρόνια κάποιοι δεν "κανιβάλιζαν" διά του Τύπου το Κίνημά μας. Η ώρα της δικαίωσης όμως πλησιάζει»...
Το αίτημα της καταδίκης και τιμωρίας των ναζί - φασιστών, της εγκληματικής δράσης τους, πρέπει να ακουστεί σήμερα ακόμα πιο δυνατά. 
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους για την απομόνωση των φασιστών - ναζιστών παντού.
Να δυναμώσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς η πάλη για την απομόνωση των φασιστικών - ναζιστικών ιδεών και της ρατσιστικής δράσης, να απομονωθούν όσοι τους κάνουν πλάτες.
Και κυρίως να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, που τους γεννά και τους θρέφει.
*
ΕΞΟΡΜΗΣ21-22/12/2019Η ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
Κάλεσμα επαγρύπνησης στους εργάτες
Μεγάλη εξόρμηση στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι ΚΟ του ΚΚΕ, καλώντας τους εργάτες να καταδικάσουν την αγόρευση της εισαγγελέα που «ξεπλένει» τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Από τα ξημερώματα, συνεργεία του Κόμματος απλώθηκαν στις πύλες και στα ναυπηγεία, μοιράζοντας την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σε συγκέντρωση μεταλλεργατών στη μεγάλη δεξαμενή της Ζώνης μίλησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, καλώντας τους να επαγρυπνούν για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Δεν θα τους περάσει! Κανένας φόβος! Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να απομονώσουν τους φασίστες», είπε μεταξύ άλλων.

ΠΑΜΕ
Το «ξέπλυμα» των ναζιστών δεν θα περάσει!
Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την «απαράδεκτη και προκλητική» πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι «δεν έρχεται από το πουθενά.
Η δίκη, με ευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, τράβηξε πάνω από έξι χρόνια, ενώ οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών».
Η στάση της εισαγγελέα, αναφέρει σε άλλο σημείο, «δείχνει ουσιαστικά την πρόθεσή της να λειτουργήσει ως πλυντήριο των εγκλημάτων της ναζιστικής οργάνωσης και με την πρότασή της να ανοίξει το δρόμο για την τελική αθώωση των δολοφόνων - φασιστών».
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις «να καταγγείλουν την προσπάθεια αθώωσης της Χρυσής Αυγής στους εργαζόμενους του κλάδου τους» και προαναγγέλλει «νέες πρωτοβουλίες για την απομόνωση και αποκάλυψη του εγκληματικού, ρατσιστικού ρόλου των ναζιστών.
Για να τιμωρηθούν και να καταδικαστούν για τα εγκλήματά τους αυτοί και το σύστημα που τους γεννά και τους προστατεύει».
Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΣΟ, διαβεβαιώνοντας «την εργατική τάξη της Ελλάδας και όλους τους εργαζόμενους ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια» και ότι «θα αναδείξει αυτό το θέμα σε πολλά διεθνή φόρουμ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 21-22/12/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.