Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Νέα Δεινοκρατία: Με ΣΕΒασμό στο «δημόσιο συμφέρον» ─ Θανάσης Παφίλης: Μην τολμήσετε να φέρετε ρύθμιση για περιορισμό των διαδηλώσεων. Δεν μπορείτε να βάλετε στο γύψο τους λαϊκούς αγώνες (VIDEO)

Κουρελόχαρτο
Τα μέτρα που προαναγγέλλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων είναι συνέχεια των διατάξεων ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, της κατάργησης του ακαδημαϊκού ασύλου και των αλλαγών στους Ποινικούς Κώδικες, που αυστηροποιούν τη νομοθεσία σε βάρος όσων αγωνίζονται για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.
*
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Μην τολμήσετε να φέρετε ρύθμιση για περιορισμό των διαδηλώσεων
(κείμενο στο τέλος)
*
Στόχος της είναι να βάλει επιπλέον εμπόδια στην προβολή και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και του λαού, σε μια περίοδο μάλιστα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα και βαθαίνει η ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας, εκθέτοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους, όπως δείχνουν και οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.
Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι αντιλαϊκή πολιτική και ένταση της καταστολής πάνε χέρι χέρι.
  • Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να μπουν «στον πάγο» οι διαδηλώσεις, καθώς έχουν προηγηθεί άλλες εφτά προσπάθειες (!) από κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού οι απειλές για απαγορεύσεις έπεσαν στο κενό.
Αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε χοντρά το χέρι της στην ένταση της καταστολής, προλειαίνοντας το έδαφος για την κατάργηση του ασύλου, με το πόρισμα Παρασκευόπουλου και παίρνοντας μέτρα περιστολής του απεργιακού δικαιώματος,
  • ξανάβγαλε «αύρες» στους δρόμους με τον λεγόμενο «Αίαντα»,
  • ενώ σε πολλές περιπτώσεις, εργαζόμενοι, νεολαίοι, ακόμα και συνταξιούχοι διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν με αγριότητα από τα ΜΑΤ.
Κοινός τόπος στην «επιχειρηματολογία» της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι ότι
«δεν μπορούν οι μειοψηφίες να ταλαιπωρούν τις πλειοψηφίες και να θίγουν το δημόσιο συμφέρον».
Δεν είναι παράξενο ότι τα μέτρα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων είναι πρώτα από όλα
  • απαίτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, των μεγαλεμπόρων του κέντρου, των μεγαλοξενοδόχων και των άλλων τουριστικών επιχειρήσεων.
Αυτών τα συμφέροντα θίγουν όταν διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τα κέρδη τους, εντείνοντας τη δική τους εκμετάλλευση.
Το συμφέρον αυτής της ισχνής μειοψηφίας, σε βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που θίγεται από την αντιλαϊκή της πολιτική, ονομάζει η κυβέρνηση «δημόσιο συμφέρον» και παίρνει μέτρα ενάντια στις διαδηλώσεις.
Προσπαθούν μάλιστα να χρυσώσουν το χάπι και να ενσωματώσουν αντιδράσεις, λέγοντας ότι τα μέτρα θα αφορούν τις μικρές μόνο συγκεντρώσεις και ότι οι μεγαλύτερες δεν θα υπόκεινται σε τόσο αυστηρούς περιορισμούς.
  • Πραγματικός τους στόχος, όμως, είναι να βάλουν στο γύψο συνολικά τις διαδηλώσεις, ειδικά εκείνες που ξεχωρίζουν για τη μαζικότητα και τη μαχητικότητά τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να απειλήσει δημόσια τις «μειοψηφίες που διαδηλώνουν, ταλαιπωρώντας την πλειοψηφία» σε δύο περιπτώσεις:
  • Η πρώτη ήταν στη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας στις 2 Οκτώβρη, όταν χιλιάδες εργάτες, με τα πανό και τα συνθήματα Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων, διαδήλωναν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, όπου μεταξύ άλλων αντεργατικών μέτρων περιλαμβανόταν και η διάταξη για τους περιορισμούς στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.
  • Τις ίδιες φοβέρες εξαπέλυσε και από το συνέδριο της ΝΔ στις 30 Νοέμβρη, τη μέρα που χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαδήλωναν ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, για σύγχρονα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Είναι φανερό επομένως πού στοχεύουν τα μέτρα για τις διαδηλώσεις.
Ο τελευταίος λόγος όμως ανήκει στους εργαζόμενους, που δεν παζαρεύουν το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι και τα συνδικάτα τους για τις μορφές του αγώνα.
  • Και είναι στο χέρι τους, δυναμώνοντας τη συλλογική οργάνωση και πάλη ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, να κάνουν κουρελόχαρτο τις απαγορεύσεις, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην ένταση της καταστολής.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Μην τολμήσετε να φέρετε ρύθμιση για περιορισμό των διαδηλώσεων
(VIDEO επάνω)
Παρασκευή 06/12/2019 - 14:02 - Ενημέρωση: Παρασκευή 06/12/2019 - 16:13
Μην τολμήσετε να φέρετε ρύθμιση στη Βουλή για περιορισμό των διαδηλώσεων, τόνισε προς την κυβέρνηση της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, με αφορμή την κυβερνητική πρόθεση να συμπεριλάβει σχετική διάταξη σε πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί πριν τα Χριστούγεννα.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά πως το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να μην καταθέσει τέτοια διάταξη και το λαό να είναι σε επιφυλακή, τονίζοντας ότι δεν θα μπουν στο γύψο οι λαϊκοί αγώνες και πως τέτοιοι νόμοι θα μείνουν κενό γράμμα. Υπενθύμισε ότι απέτυχαν παταγωδώς ανάλογες προσπάθειες που έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπογράμμισε πως επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται από ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, προσθέτοντας ότι δεν θα περάσει στην πράξη η προσπάθεια να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου».
Σχολιάζοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης περί μειοψηφιών που ταλαιπωρούν την πλειοψηφία, ανέφερε ότι τον περιορισμό των διαδηλώσεων θέλει ο ΣΕΒ, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι του κέντρου της Αθήνας που δεν είναι το 10% του πληθυσμού και απέναντι είναι η πλειοψηφία του λαού. Ανέφερε ακόμα ότι το δημόσιο συμφέρον δεν είναι τα συμφέροντα των λίγων που εξυπηρετούν οι αστικές κυβερνήσεις.
Για το φορολογικό νομοσχέδιο σημείωσε πως τα 50 δισ. ευρώ των φορολογικών βαρών των τριών μνημονίων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα πλήρωσαν οι εργαζόμενοι, ο λαός και πως για το 2020 αυξάνονται συνολικά κατά 1,5 δισ. ευρώ τα φορολογικά βάρη που θα πληρώσει ο λαός, ενώ μειώνονται κατά 446 εκατ. ευρώ οι φόροι για τις επιχειρήσεις.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.