Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Νέα Δεινοκρατία: Τζουτζέδες της αστικής τάξης που θέλουν «να μπολιάσουν την κοινωνία» με το χουντικό δόγμα «πάνω από δύο είναι διαδήλωση»! — ΚΚΕ: Το δόγμα "νόμος και τάξη" πάει χέρι-χέρι με την πολιτική που καταργεί Συλλογικές Συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, εμπορευματοποιεί περαιτέρω την Υγεία και την Παιδεία, εμπλέκει τη χώρα όλο και βαθύτερα στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια — Φάκελος Ασφαλιστικό: Συναγερμός! Αγώνας τώρα!

*
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
*
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Δευτέρα 23/12/2019 - 14:28 - Ενημέρωση: Δευτέρα 23/12/2019 - 19:33
Το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 
Προκειμένου να καλλιεργήσει λογικές «κοινωνικού αυτοματισμού», για να αποδεχθεί ο λαός να μπει στο «γύψο» το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ο πρωθυπουργός τόνισε πως
«πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα». Επιχειρώντας δε να εμφανιστεί ως ...«εκφραστής» της κοινωνίας, ισχυρίστηκε  ότι «η κοινωνία στηρίζει αυτές τις πολιτικές και για αυτό το νομοσχέδιο αφορά στο σεβασμό στο δημόσιο χώρο».

ΚΚΕ
Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Δευτέρα 23/12/2019 - 15:28 - Ενημέρωση: Δευτέρα 23/12/2019 - 16:50
Σε σχόλιο για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο για τον προορισμό των διαδηλώσεων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Μετά το δικαίωμα στην απεργία η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βάλει στο στόχαστρο και τις διαδηλώσεις, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό.
Το δήθεν ενδιαφέρον για την ταλαιπωρία και τη μετακίνηση του λαού δεν είναι παρά το πρόσχημα για να κρύψει την επιβολή διαφόρων αυστηρών περιορισμών που θα επιτρέπουν ακόμη και την απαγόρευση διαδηλώσεων ή την ενοχοποίησή τους για προβοκατόρικες ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα.
Είναι εξοργιστικό, αλλά και ταυτόχρονα γελοίο να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι η καθημερινή ταλαιπωρία του λαού, οι καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς, τα συγκοινωνιακά προβλήματα ή η αναδουλειά στα εμπορομάγαζα οφείλονται στις συγκεντρώσεις και τις απεργίες. Οφείλονται στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που τώρα θέλει να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κεφαλαίου.
Ο λαός χρειάζεται να απαντήσει μαζικά σε αυτό το μπαράζ περιστολής συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών, γιατί το δόγμα "νόμος και τάξη" πάει χέρι-χέρι με την πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, που εμπορευματοποιεί περαιτέρω την Υγεία και την Παιδεία και εμπλέκει τη χώρα μας όλο και βαθύτερα στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.
Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Αν το κάνει να ξέρει ότι θα έχει την τύχη άλλων παρόμοιων νόμων. Ο λαός με τους αγώνες του θα τον ακυρώσει στην πράξη».
902

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, ενημέρωσε για τις επαφές που είχε σε Μέση Ανατολή, Λιβύη, Αίγυπτο και Κύπρο.

Από την κυβέρνηση καταφεύγουν σε πανηγυρισμούς για την υπογραφή του αγωγού «East Med», που θα γίνει στις 2 Γενάρη και επιχειρούν να συγκαλύψουν προκλητικά τους κινδύνους από την όξυνση των ενεργειακών ανταγωνισμών στην περιοχή.
Κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν ότι η συμφωνία για τον αγωγό «δείχνει τα ανακλαστικά των κρατών της περιοχής» και πρόσθεσαν: 
«Είναι πολύ σημαντικό από πλευράς ενεργειακής ασφάλειας. Θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες».
Σχετικά με το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «το εισοδηματικό κριτήριο λήψης του επιδόματος ανέρχεται σε 70.000 ευρώ για ένα νέο ζευγάρι που κάνει το πρώτο του παιδί (40.000 ευρώ ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος), ενώ ειδική μέριμνα έχει ληφθεί κατά τον υπολογισμό του για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών».
Συζητήθηκαν επίσης τα νομοσχέδια για τα υδατοδρόμια και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Στόχος της κυβέρνησης είναι «η φιλελευθεροποίηση του θεσμικού πλαισίου -"εμπλέκοντας" ιδιώτες επενδυτές- και αφετέρου η απλούστευση και επιτάχυνση των απαιτούμενων για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων διαδικασιών».
Για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης ισχυρίστηκε ότι «επιβάλλεται να γίνει εκκαθάριση και επικαιροποίηση του σχετικού Μητρώου» και πως με το προτεινόμενο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων «δίδεται η δυνατότητα συμμετοχής στους συνεταιρισμούς σε ιδιώτες επενδυτές σε ποσοστό 35% με απόφαση της γενικής συνέλευσης που λαμβάνεται με αυξημένη πλειοψηφία».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.