Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΚΚ Βενεζουέλας: Τιμή και δόξα στους δολοφονημένους συντρόφους − ΚΚΕ: Αποφασιστικά στο πλευρό των κομμουνιστών της Βενεζουέλας − Τρομοκρατία και Δολοφονίες στη Βενεζουέλα: Μια παλιά ιστορία

Καταγγέλλει τη δολοφονία μέλους της ΚΕ, αγροτικού ηγέτη Λουίς Φαχάρδο
Πέμπτη 01/11/2018 - 20:22 - Ενημέρωση: Πέμπτη 01/11/2018 - 21:15
Τη δολοφονία του Λουίς Φαχάρντο, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος.
Όπως σημειώνει ο σύντροφος, στέλεχος του αγροτικού κινήματος μαζί με τον κουνιάδο του Χαβιέρ Αλντάνα επίσης μέλος του Κόμματος, γαζώθηκαν από δολοφόνους σε κινούμενο όχημα, ενώ επέστρεφαν με μηχανή στο σπίτι τους το βράδυ της 31 Οκτώβρη στην περιοχή Λα Πάλμα στο κρατίδιο της Μέριδα (πιο κάτω η καταγγελίας).

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά τη δολοφονία μέλους της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας
Πέμπτη 01/11/2018 - 20:27 - Ενημέρωση: Πέμπτη 01/11/2018 - 21:16
Μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΚ Βενεζουέλας για τη δολοφονία του Λουίς Φαχάρντο απέστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το μήνυμα αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά τη δολοφονία του σ. Λουίς Φαχάρδο, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας και αγροτοσυνδικαλιστή, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του το βράδυ της 31ης Οκτώβρη και του σ. Χαβιέρ Αλντάνα, κουνιάδου του και αγροτoσυνδικαλιστή, που τον συνόδευε.
Ο σ. Λουίς Φαχάρρο είχε δεχθεί αρκετές φορές απειλές, τόσο από γαιοκτήμονες της περιοχής Σουρ ντελ Λάγκο, όσο κι από πολιτικούς τους εκπροσώπους. Οι αρχές έχουν σοβαρές ευθύνες, γιατί παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και καταγγελίες του ΚΚ Βενεζουέλας δεν πάρθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.
Το ΚΚΕ απαιτεί την πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας και την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια στο ΚΚ Βενεζουέλας και την οικογένεια του σ. Λουίς Φαχάρντο. Διαβεβαιώνει τους κομμουνιστές της χώρας και τους συναγωνιστές του στο αγροτικό και λαϊκό κίνημα, ότι θα βρίσκεται αποφασιστικά στο πλευρό τους».
902

Όπως σημειώνει στην καταγγελία του το ΚΚ Βενεζουέλας:
«Η ηγεσία του είχε καταγγείλει πάρα πολλές φορές τις απειλές κατά της ζωής του που δεχόταν ο σύντροφος Φαχάρδο, αλλά οι κρατικές αρχές δεν πήραν κανένα μέτρο προστασίας του.
Θεωρούμε ως υπεύθυνους για τη δολοφονία του συντρόφου μας τους γαιοκτήμονες του Σουρ ντε Λάγκο, τα μέλη της Εθνοφρουράς, τους διεφθαρμένους πολιτικούς που δημόσια τον απειλούσαν. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να υπάρξει πλήρης έρευνα της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων.
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στα μέλη του Κόμματος, στο αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, το Κάνιο Ρίκο και στις υπόλοιπες κολλεκτίβες αγωνιστών στο Σουρ ντε Λάγκο και τους συγγενείς και φίλους.
Τιμή και δόξα στους δολοφονημένους συντρόφους, συνεχίζουμε την πάλη για να νικήσουμε για τα δικαιώματα του λαού για κυρίαρχη πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.