Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΣΥμμορία ΑΝΕΛέητων εκΡΙΖωτών: Πετάμε σε αιθέρες ευτυχίας. Η Εταιρεία Εγκλήματος και το πλήρωμα σας εύχονται καλό φακέλωμα − Σταυρός Τάσσος: Με πρόσχημα την πρόληψη της «τρομοκρατίας» − ΚΚΕ: Ο λαός να απαιτήσει την άμεση απόσυρση της οδηγίας (VIDEO)

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Γενικευμένο φακέλωμα των επιβατών των αερομεταφορών - Καταψήφισε το ΚΚΕ το νομοσχέδιο
Τρίτη 20/11/2018 - 20:03 - Ενημέρωση: Τετάρτη 21/11/2018 - 18:01
Την ευρωενωσιακή οδηγία για το φακέλωμα των επιβατών των αεροπορικών εταιρειών σπεύδει να ενσωματώσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην εθνική νομοθεσία.

Με το σχετικό νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, οι αρχές αποκτούν το δικαίωμα «στην επεξεργασία, στη συλλογή, στη χρήση και διατήρηση» των ονομαστικών αρχείων επιβατών (PNR) για όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς και «στην ανταλλαγή των δεδομένων αυτών με τα υπόλοιπα κράτη - μέλη» της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαράδεκτο το φακέλωμα των επιβατών των αεροπλάνων - Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης
Τετάρτη 21/11/2018 - 18:16 - Ενημέρωση: Τετάρτη 21/11/2018 - 18:42
Σε ανακοίνωσή του, για το απαράδεκτο φακέλωμα των επιβατών αεροπλάνων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητείται (συζητήθηκε και καταψήφισε το ΚΚΕ) το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ενσωματώνει την αντιδραστική Οδηγία 2016/681 της ΕΕ για τις "υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών". Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο, για τις λαϊκές ελευθερίες, αυταρχικό νομοθέτημα.
Πιο συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο αυτό και με το γνωστό πρόσχημα της αντιμετώπισης της "τρομοκρατίας", προωθείται ένα συστηματικό φακέλωμα όλων των επιβατών των αεροπλάνων, που ταξιδεύουν από και προς τις χώρες της ΕΕ. Κάθε επιβάτης, δηλαδή, θεωρείται καταρχάς ύποπτος για την τέλεση κάποιας τρομοκρατικής ή άλλης εγκληματικής πράξης και για το λόγο αυτό πρέπει να συγκεντρώνονται από την Αστυνομία, μέσω των αεροπορικών εταιρειών και του "Μητρώου Ονόματος Επιβάτη" (PNR), μια σειρά από προσωπικά δεδομένα του, που αφορούν ακόμη και τις αποσκευές που μεταφέρει.
Οι ρυθμίσεις, που προβλέπονται για τη δήθεν προστασία των προσωπικών δεδομένων των επιβατών από παράνομη επεξεργασία τους, είναι εντελώς κενές περιεχομένου, αφού -πέραν των άλλων- η ανάθεση της προστασίας τους γίνεται στην υπηρεσία της Αστυνομίας που τα συγκεντρώνει. Αποτελούν στην πραγματικότητα το "φύλλο συκής" για να κρυφτεί το βαθιά αντιδραστικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου και της Οδηγίας.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαριές ευθύνες που φέρνει για ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με το οποίο κάνει ένα ακόμη σοβαρό βήμα στον αυταρχικό κατήφορο. Αντίστοιχες ευθύνες φυσικά έχουν η ΝΔ, όπως και άλλα κόμματα, που ήδη δήλωσαν ότι θα το ψηφίσουν. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, πόσο πλαστή είναι η διαχωριστική γραμμή "πρόοδος - συντήρηση" που επικαλείται η κυβέρνηση, η οποία εξαφανίζεται όταν έχει να κάνει με την προώθηση σημαντικών αντιλαϊκών νομοθετημάτων και αποφάσεων της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών ενώσεων.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους προοδευτικούς νομικούς, να αντιταχθούν σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να αποσυρθεί άμεσα».
902

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται «για το σκοπό της πρόληψης, διερεύνησης και δίωξης τρομοκρατικών και σοβαρών εγκλημάτων». Ωστόσο, η συλλογή και η διατήρηση των στοιχείων θα γίνεται ακόμα και για πρόσωπα που δεν έχουν τελέσει κάποια αξιόποινη πράξη, αλλά «που θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις αρχές επιβολής του νόμου», όπως αναγράφει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου. Η συλλογή και η επεξεργασία δεν θα αφορά μόνο τα στοιχεία αεροπορικών εταιρειών αλλά και των ταξιδιωτικών γραφείων που αναλαμβάνουν αεροπορικά ταξίδια.
Στο σχέδιο νόμου αναφέρονται 18 ομάδες δεδομένων PNR που περιέχονται στο ονομαστικό αρχείο επιβάτη μιας πτήσης όπως ημερομηνία κράτησης, έκδοσης εισιτηρίου, ταξιδιού, ονόματα, διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας, στοιχεία πληρωμής, πλήρες δρομολόγιο, ταξιδιωτικό ιστορικό του επιβάτη, ασυνόδευτοι ανήλικοι, ιστορικών μεταβολών των δεδομένων PNR, κ.λπ. Τα στοιχεία αυτά θα συλλέγονται από την Εθνική Μονάδα Στοιχείων Επιβατών, η οποία εντάσσεται ως τμήμα στη διεύθυνση διαχείρισης και ανάλυσης πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο, καθώς όπως τόνισε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Σταυρός Τάσσος, «με το πρόσχημα της πρόληψης της τρομοκρατίας η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκτά ντε γιούρε -γιατί ντε φάκτο το είχε εδώ και καιρό- το δικαίωμα για την καταστολή και το φακέλωμα των πολιτών». Όπως εξήγησε, η συλλογή και η επεξεργασία των στοιχείων για λόγους «πρόληψης» ανοίγει το δρόμο για να χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν, με απώτερο σκοπό τη θωράκιση της καπιταλιστικής εξουσίας.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.