Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΠροΚριμα-τ-ϊκες πολεμικές (και προσοδοφόρες) επιχειρήσεις: Θερμό επεισόδιο στο στενό του Κερτς στη Μαύρη Θάλασσα − ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στο πλευρό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ βάζοντας σε κίνδυνο το λαό και τη χώρα

Στιγμιότυπο από το περιστατικό στο Κερτς
  ΡΩΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Θερμό επεισόδιο στο στενό του Κερτς στη Μαύρη Θάλασσα
Τα ουκρανικά πλοία που «συνελήφθησαν» από το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό
Πηγή: Associated Press
Δευτέρα 26/11/2018 - 09:09 - Ενημέρωση: Δευτέρα 26/11/2018 - 21:42
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα μεσάνυχτα της Κυριακής θερμό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με επίκεντρο την Αζοφική θάλασσα και το στενό του Κερτς που χωρίζει την Κριμαία από τη Ρωσία, στο φόντο της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή και την έντονη παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα.
Το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας κατήγγειλε ότι ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις κατέλαβαν τρία πλοία του στη Μαύρη Θάλασσα, αφού άνοιξαν πυρ εναντίον τους, και ότι δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν στο περιστατικό.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για τις εξελίξεις στην Κριμαία
Δευτέρα 26/11/2018 - 17:35
Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κριμαία, αναφέρει:  
«Η χθεσινή κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία στην Κριμαία και η σημερινή κήρυξη στρατιωτικού νόμου και μερική επιστράτευση από την κυβέρνηση της Ουκρανίας, επιβεβαιώνουν αυτό για το οποίο το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό, ότι οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ απ' τη μια και η Ρωσία απ' την άλλη, οξύνονται με επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι σε εγρήγορση, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά σ' αυτούς τους ανταγωνισμούς, στο πλευρό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχει σε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό και τη χώρα».
902
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι περιπολικά σκάφη της συνέλαβαν τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Κριμαία, και ότι έκαναν χρήση όπλων για να τα αναγκάσουν να σταματήσουν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA». Η FSB ανέφερε ότι έδρασε διότι τα ουκρανικά πλοία εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα, αψήφησαν τις προειδοποιήσεις να σταματήσουν και έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς, πρόσθεσε το «RIA».
Κατά τις ίδιες πηγές, τρεις Ουκρανοί ναύτες τραυματίστηκαν και τους προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια. Οι ζωές τους δεν διατρέχουν κίνδυνο, σύμφωνα με την FSB.
«Τα πλοία του ουκρανικού (Πολεμικού) Ναυτικού, τα "Berdyansk", "Nikopol" και "Yany Kapu", έκαναν άλλη μια απόπειρα να διαπράξουν παράνομες ενέργειες εντός των χωρικών υδάτων της Ρωσίας στις 19.00 (σ.σ. τοπική ώρα - 18.00 ώρα Ελλάδας) της 25ης Νοεμβρίου (...). Για να αναγκαστούν να σταματήσουν τα ουκρανικά πολεμικά, χρησιμοποιήθηκαν όπλα. Ως αποτέλεσμα, και τα τρία πλοία του ουκρανικού ΠΝ "συνελήφθησαν" στα ρωσικά χωρικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε η FSB.
«Πρέπει να σημειωθεί ότι η ουκρανική πλευρά είναι ενήμερη για διαδικασία διέλευσης πολεμικών πλοίων διαμέσου των χωρικών υδάτων της Ρωσίας και κατά μήκος του πορθμού Κερτς - Γενίκαλε» και οι Ουκρανοί «χρησιμοποιούσαν αυτή τη διαδικασία προηγούμενα για να περνούν ειρηνικά», πρόσθεσε η FSB.
Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα το πρωί, δείχνουν ένα φορτηγό πλοίο υπό ρωσική σημαία να έχει «κλείσει» τον πορθμό του Κερτς κάτω από τη γέφυρα που ενώνει τη Ρωσία με την Κριμαία, ενώ μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν διελεύσεις.
Αργότερα, το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax», επικαλούμενο τη Ρωσίδα επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τατιάνα Μοσκάλκοβα, μετέδωσε ότι η Ρωσία έχει συλλάβει 24 Ουκρανούς ναύτες που βρίσκονταν στα τρία πλοία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού.
902
ΡΩΣΙΑ
Τα ουκρανικά πλοία που «συνελήφθησαν» από το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό
Οι αρχές ανακρίνουν τους 24 Ουκρανούς ναύτες που συνέλαβαν κατά το περιστατικό στο Κερτς
Δευτέρα 26/11/2018 - 21:40
Η Ρωσία έχει συλλάβει 24 Ουκρανούς ναύτες που βρίσκονταν σε τρία πλοία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού κατά το περιστατικό στον πορθμό Κερτς, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax», επικαλούμενο τη Ρωσίδα επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τατιάνα Μοσκάλκοβα.
Η επίτροπος είπε πως τρεις από τους ναύτες τραυματίστηκαν κατά το συμβάν και αναρρώνουν στο νοσοκομείο, αλλά πως η κατάστασή τους δεν είναι κρίσιμη.
Λίγο αργότερα, το πρακτορείο «TASS» μετέδωσε ότι η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, ανέκρινε τους Ουκρανούς ναύτες, δημοσιοποιώντας ένα βίντεο από την ανάκριση.
Ο δημοσίευμα αναφέρει ότι ανάμεσά τους ήταν ο Αντρέι Ντρατς, αξιωματικός των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, ο ναύτης Σεργκέι Τσιμπίζοφ και ο Βλαντιμίρ Λεσοβόι, διοικητής του στόλου πλοίων υποστήριξης της νότιας ναυτικής βάσης της Ουκρανίας.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «TASS»)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.