Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΚΚΕ-ΚΝΕ: Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Οι λαοί θα νικήσουν! − Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης − Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωσηστο γήπεδο του Σπόρτινγκ − Το μετάλλιο του αστεριού της φιλίας στον Δ. Κουτσούμπα απένειμε ο Παλαιστίνιος πρέσβης, εκ μέρους του προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς (VIDEO - ΦΩΤΟ)

  Εκδήλωση σήμερα για την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
Πέμπτη 29/11/2018 - 09:02 - Ενημέρωση: Πέμπτη 29/11/2018 - 09:02
Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση σήμερα Πέμπτη 29 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια, με τίτλο «Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Οι λαοί θα νικήσουν!», διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, με αφορμή την 29η Νοέμβρη που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

*

Το μετάλλιο του αστεριού της φιλίας στον Δ. Κουτσούμπα απένειμε ο Παλαιστίνιος πρέσβης
(Περισσότερα πιο κάτω)

*
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος και ο πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Όπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ στην ανακοίνωση με την οποία αναγγέλλει την εκδήλωση:
«Την 29η Νοέμβρη, κάθε χρόνο από το 1977, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για την έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας μας να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για να αναγνωριστεί άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ελληνικής Βουλής το 2015. Καθώς επίσης για να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και άλλες κοινές στρατιωτικοπολιτικές δραστηριότητες της Ελλάδας με το Ισραήλ, σε μία περίοδο μάλιστα νέου γύρου επιθέσεων του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και αγωνίζονται για: Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967. Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».
902
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΜΠΑΣ
Το μετάλλιο του αστεριού της φιλίας στον Δ. Κουτσούμπα απένειμε ο Παλαιστίνιος πρέσβης
Πέμπτη 29/11/2018 - 16:17 - Ενημέρωση: Πέμπτη 29/11/2018 - 16:30
Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι απένειμε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα το μετάλλιο του Αστεριού της Φιλίας, εκ μέρους του προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς, σε ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης της υποστήριξής του στην προώθηση των δίκαιων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρέσβεις του Βιετνάμ, Νουέν Μαν Κουνγκ, και της Κούβας, Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίγα, ενώ τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνόδευαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και η Χριστίνα Σκαλούμπακα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΟΓΕ.
Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, το οποίο διαβάστηκε στην εκδήλωση: «Ο Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος του παλαιστινιακού κράτους και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO, αποφάσισε να απονείμει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ του ΚΚΕ, το μετάλλιο του αστεριού της Φιλίας, σε εκτίμηση της συνεισφοράς του στη διεθνή ειρήνη και αλληλεγγύη και στήριξη της εθνικής προσδοκίας του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία και εγκαθίδρυση του παλαιστινιακού κράτους».
Ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι σημείωσε μεταξύ άλλων πως επιλέχτηκε η σημερινή μέρα Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, ώστε εκ μέρους του προέδρου Μαχμούτ Αμπάς να παραδώσει το παράσημο του Αστεριού Φιλίας στον Δημήτρη Κουτσούμπα, εκτιμώντας τον ρόλο του για ένα καλύτερο μέλλον για όλη την ανθρωπότητα, για ελευθερία και ανεξαρτησία του παλαιστινιακού λαού, καταλήγοντας «είστε στην καρδιά κάθε Παλαιστίνιου, γιατί εκπροσωπείτε τις αξίες της αλληλεγγύης, την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Έχουμε ιδιαίτερη αγάπη για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γιατί δεν υποκρίνεστε, λέτε πάντα την αλήθεια».
Αμέσως μετά την απονομή του μεταλλίου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τους θερμούς, συναγωνιστικούς, αδελφικούς χαιρετισμούς στον πρόεδρο Αμπάς για τη μεγάλη τιμή που του έκανε, λέγοντας: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας, καθήκον μας απέναντι στον αδελφό παλαιστινιακό λαό την έκφραση συνεχούς, αδιάλειπτης αλληλεγγύης, κάθε μέρα, κάθε ώρα, όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα και στο μέλλον μέχρι να επιλυθεί οριστικά το παλαιστινιακό ζήτημα».
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην παραπέρα σκλήρυνση της στάσης του κράτους του Ισραήλ, τονίζοντας πως είναι ένα κράτος-δολοφόνος που επιτίθεται ενάντια στα δικαιώματα ενός λαού, δολοφονεί, φυλακίζει, εξοντώνει παιδιά, γυναίκες, τον λαό της Παλαιστίνης, τονίζοντας πως η σκλήρυνση αυτής της κατάστασης έχει να κάνει και με τον ρόλο ισχυρών διεθνών δυνάμεων, όπως π.χ. οι ΗΠΑ, οι οποίες με τη μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ ενθάρρυναν παραπέρα την ισραηλινή προκλητικότητα και επιθετικότητα. Θεωρούμε ότι έχουν ευθύνες διάφορες κυβερνήσεις στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους που στηρίζουν αυτή την επιθετικότητα, την προκλητικότητα και τη δολοφονική στάση του Ισραήλ.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας πως, παρότι προεκλογικά είχε βγει με συνθήματα υπέρ της συνεπούς πάλης για τον παλαιστινιακό λαό, προχωράει σε στενές σχέσεις, σε συμφωνίες με το κράτος του Ισραήλ, όχι μόνο σε πολιτικές, διπλωματικές σχέσεις, αλλά και οικονομικές και κυρίως στρατιωτικές. Αυτό είναι το επικίνδυνο. Συμμετέχει σε στρατιωτικές ασκήσεις μαζί με το κράτος του Ισραήλ όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια και αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει αυτές τις σχέσεις με αυτό το κράτος. Εκτιμάμε ότι αυτή η στάση δυναμιτίζει παραπέρα την κατάσταση, εμπλέκει τις χώρες της περιοχής σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, σε επεμβάσεις, σε συγκρούσεις, τις οποίες βεβαίως πληρώνουν πάντα οι λαοί, οι νέοι άνθρωποι των χωρών μας.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική Βουλή πρέπει να αναγνωρίσει ουσιαστικά και πραγματικά το κράτος της Παλαιστίνης, την παλαιστινιακή αρχή, όπως έχουν πράξει κι άλλες χώρες και προς αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε και το επόμενο διάστημα. Η λύση βρίσκεται σε ένα πραγματικά ελεύθερο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου πραγματικά ο λαός θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του.
Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε πως ο αγώνας τελικά θα ευοδωθεί, χωρίς τείχος του αίσχους, χωρίς εποικισμούς, χωρίς καθημερινές διώξεις, δολοφονίες και φυλακίσεις Παλαιστινίων. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, αλλά και οι μαζικοί φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπου δραστηριοποιούνται οι κομμουνιστές και έχουν την πλειοψηφία, θα πρωτοστατήσουμε με συνέπεια στην αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό για την ευόδωση όλων των οραμάτων, όλων των προσδοκιών και των θέσεων που έχουμε και παλεύουμε τόσα χρόνια μαζί.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.