Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΣΥμμορίαΑΝΕΛέητων: Κέντρο Εκπαίδευσης Πρακτόρων της ΕΕ − Ελλάδα και Κύπρος αναλαμβάνουν την ίδρυση και λειτουργία της και για λογαριασμό του ΝΑΤΟ

Πράκτορες πιο κάτω κι από 000
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Επικίνδυνη εμπλοκή δίχως τέλος. «Κέντρο πρακτόρων» η χώρα για λογαριασμό ΕΕ - ΝΑΤΟ
Νέα επικίνδυνα σχέδια για το λαό δρομολογούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή «αμυντική συνεργασία»
Στο πλαίσιο των «συνεργατικών σχεδίων» που καταρτίζουν τα κράτη - μέλη για τη στρατιωτική αναβάθμιση της ΕΕ, Ελλάδα και Κύπρος αναλαμβάνουν την ίδρυση και λειτουργία «Σχολής Πληροφοριών της ΕΕ».
*
Η συμμετοχή της χώρας στα ευρωΝΑΤΟικά ιμπεριαλιστικά σχέδια αναβαθμίζεται επίσης με την υλοποίηση, από κοινού με Ιταλία και Ρουμανία, ενός σχεδίου εκπαίδευσης προσωπικού σε πτήσεις ελικοπτέρων, υπό ειδικές συνθήκες και τακτικές, που παραπέμπουν σε πολεμική προπαρασκευή.
*
Με πρόσχημα την «πολιτική προστασία», συγκροτείται διακρατικό «στρατιωτικό πακέτο» αντιμετώπισης «καταστροφών», «πολιτικών εκτάκτων αναγκών» και επιδημιών. Στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό θα αναπτύσσεται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές της ΕΕ, ή και άλλων οργανισμών.
*
Πρωταγωνιστικούς ρόλους σε όλο το εύρος των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΕΕ - ΝΑΤΟ διεκδικεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως δείχνουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Ως και των ...Ευρωενωσιακών πρακτόρων τη σχολή στήνει στη χώρα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε άλλη μια υπηρεσία που σπεύδει να παράσχει σε ΕΕ - ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια ώρα πρωτοστατεί στα επικίνδυνα σχέδια για την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ.
Η σχετική απόφαση πάρθηκε το διήμερο που πέρασε στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδρίασε στη διευρυμένη του σύνθεση, με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας, υπό την προεδρία της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέμα Ασφάλειας και Εξωτερικών, Φ. Μογκερίνι, και με τη συμμετοχή του γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αν. υπουργός ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος και ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος.
Στο διήμερο «επικαιροποιήθηκε» ο κατάλογος «συνεργατικών σχεδίων» που καταρτίζονται από τα κράτη - μέλη στο πλαίσιο της περιλάλητης Μόνιμης Διαρθρωμένης Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (PESCO), ευρωενωσιακής διαδικασίας που δρομολογεί την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και την ανάπτυξη των «αυτοτελών» στρατιωτικών της δυνατοτήτων, με το βλέμμα στην αντιπαράθεση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Τα σχέδια αυτά, που την περασμένη άνοιξη ξεκίνησαν από 17, πλέον φτάνουν τα 34, ενδεικτικό κι αυτό της «ταχύτητας» που ανεβάζουν τα ευρωενωσιακά επιτελεία, στο φόντο των ανταγωνισμών που οξύνονται. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή σε 14 από τα 34 συνολικά «συνεργατικά σχέδια» της ΕΕ.
«Πατρότητα» σε επικίνδυνα σχέδια
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διεκδικεί «αναβαθμισμένους ρόλους», προτείνοντας να αναλάβει σειρά αποστολών, στρατιωτικών και άλλων «έργων» της ιμπεριαλιστικής ένωσης που τα ίδια τα αντικείμενά τους σηματοδοτούν νέους κινδύνους για το λαό, επέκταση της εμπλοκής σε μια σειρά «αντικείμενα», καθώς και ενεργότερη εμπλοκή και άλλων μηχανισμών του αστικού κράτους στα σχέδια ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Χαρακτηριστικό εξάλλου είναι ότι το ίδιο το υπουργείο Αμυνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τρία από τα σχέδια («Εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών στα ελικόπτερα», «Κοινή σχολή πληροφοριών της ΕΕ», «Κινητό στρατηγείο επιχειρήσεων ειδικών δυνάμεων») «είναι ελληνικά», κάνοντας έτσι σαφές ότι η κυβέρνηση είχε την πατρότητα της ιδέας και αναλαμβάνει το κύριο βάρος της υλοποίησής της.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση πρότεινε και μεθόδευσε να αναλάβει από κοινού με την Κύπρο το στήσιμο «Σχολής Πληροφοριών της ΕΕ», όπου - όπως τονίζεται στο σχετικό ενημερωτικό - «σε συνεργασία με τα κράτη - μέλη, τις οντότητες του ΝΑΤΟ, τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας, θα παρέχουν εκπαίδευση και κατάρτιση στους τομείς των πληροφοριών και άλλων ειδικών πεδίων στο προσωπικό πληροφοριών των κρατών - μελών της ΕΕ».
Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σταθερά τα τελευταία χρόνια διεκδικεί αναβαθμισμένους ρόλους σε ό,τι αφορά τη «συγκέντρωση πληροφοριών» στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, ενώ ενδεικτικό είναι ότι στον διεθνή Τύπο η επιλογή της Ελλάδας και της Κύπρου για την αποστολή αυτή συνδέθηκε με τις σχέσεις που διατηρούν με τη Ρωσία και τους ανάλογους σχεδιασμούς της ΕΕ απέναντί της.
Ηδη εξάλλου με την προηγούμενη σχετική απόφαση στις 6 Μάρτη, η Ελλάδα συμμετέχει σε πολυεθνικό σχήμα «υλοποίησης πλατφόρμας για την ανταλλαγή πληροφοριών πάνω σε απειλές στον κυβερνοχώρο».
Με προβιά «πολιτικής προστασίας»
Στο Συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία και Αυστρία να στήσουν ένα «στρατιωτικό πακέτο» - από προσωπικό και μέσα - αντιμετώπισης «καταστροφών», όπως φυσικών καταστροφών και επιδημιών αλλά και «πολιτικών εκτάκτων αναγκών». Θα αναπτύσσεται τόσο σε αποστολές όπου ηγείται η ΕΕ, όσο και σε άλλες, με «καπέλο» άλλους διακρατικούς οργανισμούς.
Πρόκειται δηλαδή για έναν ακόμα μηχανισμό που στήνεται με την προβιά της λεγόμενης «πολιτικής προστασίας», έχοντας ως πραγματικό αντικείμενο την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε μια σειρά «ζώνες» όπου διακυβεύονται τα ευρωατλαντικά συμφέροντα, αλλά και ενισχύοντας το πλέγμα της καταστολής στο εσωτερικό των κρατών - μελών.
Ηδη από τις 6 Μάρτη φέτος είχε εγκριθεί και επισήμως σε επίπεδο ΕΕ σχέδιο πιστοποίησης εκπαιδευτικών διαδικασιών για τους στρατούς των κρατών - μελών, ώστε να εκπαιδεύονται και να λειτουργούν πάνω σε κοινά πρότυπα. Το Κέντρο που θα συσταθεί θα εκπαιδεύει πάνω σε αντικείμενα όπως «Ανθρωπιστική βοήθεια», «Υποστήριξη σταθεροποίησης και ανάπτυξης δυνατοτήτων», υπηρεσίες που παρέχονται σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας τρίτων χωρών, όπου πατά πόδι η ΕΕ, με το όποιο πρόσχημα.
Συνεκπαιδεύσεις και «στρατιωτικές δυνατότητες»...
Παραπέρα, αποφασίστηκε - την ώρα που οι Αμερικανοί με το πρόσχημα συνεκπαιδεύσεων εγκαθιστούν δεκάδες ελικόπτερά τους στο Στεφανοβίκειο - η υλοποίηση από κοινού με την Ιταλία και τη Ρουμανία ενός σχεδίου για την εκπαίδευση προσωπικού σε πτήσεις ελικοπτέρων «υπό ειδικές συνθήκες και τακτικές». Οι τρεις χώρες φαίνεται πως πλάσαραν το σύνθετο γεωγραφικό τους ανάγλυφο ως υψηλών απαιτήσεων πεδίο ασκήσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί - σε συνέχεια και των παραπάνω - ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις η εκπαίδευση αυτή θα παρέχεται και σε πολιτικό προσωπικό, σε κλάδους όπως αστυνόμευση και δασοπυρόσβεση.
Επιπλέον, για την ανάπτυξη των δολοφονικών «δυνατοτήτων» της ΕΕ και την επίτευξη «οικονομιών κλίμακας» στο προηγούμενο σχετικό σχέδιο την περασμένη άνοιξη εγκρίθηκε, ακόμα, Ιταλία, Ελλάδα και Σλοβακία να προχωρήσουν στο σχεδιασμό ενός ελαφρού, αμφίβιου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης για το Πεζικό.
...για τους ενεργειακούς διαύλους
Χαρακτηριστικά είναι και τα σχέδια στα οποία πρωτοστατεί η κυβέρνηση και που αφορούν τον έλεγχο των ενεργειακών και άλλων διαύλων, με το βλέμμα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου οι ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις οξύνονται.
Ακόμα, αποφασίστηκε η Ελλάδα, μαζί με Βουλγαρία και Γαλλία να αναπτύξουν ένα «πακέτο» υποθαλάσσιας επιτήρησης που να περιλαμβάνει και μη επανδρωμένα μέσα, τα οποία θα αναπτύσσονται για εκτέλεση ειδικών αποστολών τόσο στα χωρικά όσο και σε διεθνή ύδατα, την ώρα που ο ανταγωνισμός με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο των «κρίσιμων διαύλων» Ενέργειας και εμπορευμάτων φουντώνει.
Ακόμα, Ελλάδα και Κύπρος μέχρι το 2024 θα αναπτύξουν από κοινού ένα κέντρο διοίκησης ειδικών αποστολών για μικρές διακλαδικές επιχειρήσεις, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και στο ΝΑΤΟ, όπως ρητώς αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα.
Τέλος, αποφασίστηκε η Ελλάδα, μαζί με Γερμανία, Γαλλία και Ρουμανία να στήσουν ένα «γεω-μετεωρολογικό και ωκεανογραφικό στοιχείο συντονισμού» για την καλύτερη υλοποίηση αποστολών και επιχειρήσεων.
Σημειωτέον, όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες αποφάσεις με βάση τις οποίες η χώρα συμμετέχει σε ένα πολυεθνικό σχήμα σχεδιασμού ενός ημι-αυτόνομου συστήματος αντιμετώπισης ναρκών «για τη διασφάλιση των θαλασσίων διαύλων», σε σχήμα σχεδιασμού ενός συστήματος επιτήρησης ασφάλειας σε λιμένες, θαλάσσιες επιφάνειες, χωρικά ύδατα κ.λπ., με στόχο τη διασφάλιση των θαλάσσιων μεταφορών και λιμενικών εγκαταστάσεων.
Ακόμα, έχει αποφασιστεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια της ΕΕ για αναβάθμιση και συντονισμό των υπαρχόντων συστημάτων επιτήρησης θαλάσσιων επιφανειών, ώστε να παρέχεται άμεσα εικόνα στα κράτη - μέλη για να αναπτύσσουν όπου χρειαστεί μονάδες τους στα διεθνή ύδατα, αντιμετωπίζοντας «προκλήσεις ασφαλείας», όπως αυτές στον «τομέα των ενεργειακών υποδομών», όπως τονίζεται στα σχετικά έγγραφα.
Και «στρατιωτική κινητικότητα»
Παράλληλα, η Ελλάδα συμμετέχει και στο «πρότζεκτ» με τίτλο «στρατιωτική κινητικότητα», για την εξάλειψη «γραφειοκρατικών» και άλλων εμποδίων στην προώθηση δυνάμεων, την κατασκευή πιο γερών υποδομών, δρόμων και γεφυρών, για να αντέχουν τα σχετικά φορτία και να χωρούν μεγάλα στρατιωτικά οχήματα, ώστε η ιμπεριαλιστική ένωση να μετακινεί γρήγορα δυνάμεις στα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, κυρίως προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.
Τον περασμένο Μάρτη αποφασίστηκε επίσης να μετάσχει η Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό δίκτυο κόμβων «logistics», ώστε να βελτιωθεί η υποστήριξη των επιχειρήσεων της ΕΕ, διευκολύνοντας την υλοποίηση του εν λόγω στόχου που έχουν θέσει τόσο η ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ, όπως αναφέρεται στα σχετικά έγραφα.
«Συμπληρώνουν» τις δολοφονικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ
Ολα τα παραπάνω, βέβαια, σε ευθεία στοίχιση με τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Η ίδια η Μογκερίνι, σε δηλώσεις της με το πέρας του Συμβουλίου, έλεγε ότι (και) τα 17 νέα σχέδια για ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων της ΕΕ θα συνεισφέρουν και στην «ευρωατλαντική συμμαχία», εξ ου και ο Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στα βήματα αυτά.
Πρόσθεσε ότι πολλά από αυτά δεν θα ήταν κατορθωτό να δρομολογηθούν αν δεν υπήρχε η στήριξη από το ΝΑΤΟ, αναφέροντας για παράδειγμα τη στρατιωτική κινητικότητα, η οποία, όπως τόνισε, απαντά και στις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
Ο ίδιος ο γγ του ΝΑΤΟ, που προσήλθε στη Σύνοδο για να συζητήσει με τους υπουργούς Αμυνας της ΕΕ θέματα όπως η διμερής συνεργασία, οι «υβριδικές απειλές» και η «στρατιωτική κινητικότητα», προανήγγειλε ότι σε αντιστοιχία με τη χτεσινή του παρουσία στο Συμβούλιο της ΕΕ, η Μογκερίνι θα συμμετάσχει το Δεκέμβρη στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ως άλλο ένα δείγμα «της πιο στενής από ποτέ συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ».
Χαιρέτισε δε τις προσπάθειες ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ, λέγοντας ότι δρουν συμπληρωματικά προς το ΝΑΤΟ, μπορούν να ενισχύσουν το ΝΑΤΟ με την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων, και να αντιμετωπίσουν τον «κατακερματισμό» της ευρωενωσιακής αγοράς Αμυνας.
Ωστόσο, σε άλλη μια έμμεση προειδοποίηση προς την ΕΕ, σε δείγμα ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων, τόνισε ότι οι προσπάθειες αυτές δεν πρέπει να «ντουμπλάρουν» το ΝΑΤΟ, καθώς αυτό παραμένει ο «θεμέλιος λίθος της ευρωπαϊκής ασφάλειας».
Τις ανησυχίες αυτές έσπευσε να διασκεδάσει η Μογκερίνι, τονίζοντας ότι όλα τα σχέδια της ΕΕ εκπονούνται σε όφελος και του ΝΑΤΟ.
Η ίδια πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του Συμβουλίου εξετάστηκαν όλες οι επιχειρήσεις και αποστολές της ΕΕ εκτός συνόρων της, σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, 16 τον αριθμό. Οτι εστίασαν ιδιαίτερα στη ζώνη του Σαχέλ (υποσαχάρια Αφρική), στα Βαλκάνια και στη ναυτική επιχείρηση επιτήρησης της Κεντρικής Μεσογείου EURONΑVMED SOFIA, η εντολή για την οποία λήγει στο τέλος του χρόνου, και μεθοδεύουν την παράτασή της, μέσα από παζάρια για το ποιος θα αναλάβει τι, με τι μέσα και τι ανταλλάγματα, ενώ οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ οξύνονται με αφορμή και το Μεταναστευτικό.
Από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος είπε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί πρόσθετους πρόσφυγες, καθότι η χώρα μας φιλοξενεί τον μεγαλύτερο κατ' αναλογία με τον πληθυσμό της αριθμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ είναι τέταρτη κατά σειρά μεταξύ των κρατών - μελών σε απόλυτους αριθμούς». Σε αυτή τη βάση ενέκρινε «την ανανέωση της αποστολής, όχι όμως τη διεύρυνση της εντολής της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.