Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Κύπρος: Εις τα EXXON συνετέθη - Η Φυσική Ενέργεια της αστικής τάξης και η εξαέρωση των λαών

Επικίνδυνα «πανηγύρια»
Με «πανηγυρικό τόνο» υποδέχονται και στην Ελλάδα τα αστικά επιτελεία την έναρξη της γεώτρησης στο «οικόπεδο» 10 της κυπριακής ΑΟΖ από την αμερικανική «ExxonMobil».
Όπως ισχυρίζονται, το αμερικανικό ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και συνακόλουθα η στενότερη πρόσδεση της Κύπρου στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ αποτελούν τάχα παράγοντα «ασφάλειας», «σταθερότητας» και κατοχύρωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, απέναντι στις τουρκικές αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις.
  • Τα πανηγύρια τους είναι πέρα έως πέρα ξένα και επικίνδυνα για τα συμφέροντα των λαών της περιοχής.
  • Τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που περνάνε μέσα από την ενίσχυση των «τριμερών συνεργατικών σχημάτων» στην περιοχή (Ισραήλ, Ελλάδα, Αίγυπτος, Κύπρος, Ιορδανία) και τη δική τους συμμετοχή σ' αυτά, όχι μόνο δεν αποτελούν παράγοντα ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης, αλλά το ακριβώς αντίθετο.
Έρχονται
  • να προσθέσουν νέα «εύφλεκτη ύλη» στους ανταγωνισμούς με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου της περιοχής,
  • να οξύνουν παραπέρα τις μεγάλες αντιθέσεις και τα παζάρια που τις συνοδεύουν,
  • να ανοίξουν δρόμο σε πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, που καθιστούν ισχυρότερο το ενδεχόμενο μιας πιο γενικευμένης ιμπεριαλιστικής αναμέτρησης.
Καθόλου τυχαία, μάλιστα, την ίδια περίοδο αναθερμαίνονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, με παλιά και νέα διχοτομικά σχέδια να βρίσκονται στο τραπέζι και τις ΗΠΑ να προωθούν «λύσεις» με κριτήριο τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα στην περιοχή, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
  • Γι' αυτό, από τη μια, συστήνουν «αυτοσυγκράτηση» στην Τουρκία, που αλωνίζει στην Ανατ. Μεσόγειο και αμφισβητεί την κυπριακή και την ελληνική ΑΟΖ, ενώ ταυτόχρονα διαφημίζουν ως «λύση» τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, πιέζοντας για διευθετήσεις που νομιμοποιούν και κατοχυρώνουν τη διχοτόμηση του νησιού.
Αν στην περιοχή των γεωτρήσεων που κάνει η «ExxonMobil» ανακαλυφθούν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου, είναι βέβαιο ότι οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο, καθώς θα κλιμακωθούν
  • από τη μια η τουρκική επιθετικότητα για συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και,
  • από την άλλη, η «δίψα» των αμερικανικών και άλλων μονοπωλίων να εξορύξουν και να διοχετεύσουν ανεμπόδιστα το αέριο στις ευρωπαϊκές αγορές,
  • αποκομίζοντας τεράστια κέρδη και
  • προωθώντας τον σχεδιασμό για «ενεργειακή απεξάρτηση» της ΕΕ από το ρωσικό αέριο, στο οποίο αντιδρά με όλα τα μέσα η Ρωσία.
Για να υπηρετήσουν καλύτερα αυτόν τον σχεδιασμό, πιστές στο δόγμα του «αβύθιστου αεροπλανοφόρου», οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
  • αναβαθμίζουν τη συνεργασία τους με την Κυπριακή Δημοκρατία σε θέματα «ασφάλειας» και
  • μελετάνε το ενδεχόμενο εγκατάστασης στρατιωτικής βάσης στο νησί, ενώ
  • δυναμώνουν και την «προβολή ισχύος» της φονικής τους μηχανής στην Ανατ. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, μέσα από τις τριμερείς συνεργασίες, όπου συμμετέχουν εκτός από την Ελλάδα και μη ΝΑΤΟικές χώρες.
Η εμπλοκή του Κυπριακού στα αμερικανοΝΑΤΟικά ιμπεριαλιστικά σχέδια ποτέ δεν ωφέλησε τον κυπριακό λαό, όπως άλλωστε έχει αποδείξει το πρόσφατο παρελθόν.
  • Όσοι προβάλλουν αυτήν την κατάσταση που συνθέτουν οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και τα παζάρια ΗΠΑ - Τουρκίας ως «ευκαιρία» τάχα για την Ελλάδα και την Κύπρο,
  • όσοι βλέπουν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως «εγγυητές» των κυριαρχικών δικαιωμάτων,
  • όσοι προπαγανδίζουν υπέρ της ακόμα βαθύτερης εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια,
καλλιεργούν επικίνδυνο εφησυχασμό στον λαό, που χρειάζεται να δει καθαρά τις εξελίξεις και να τις «ζυγίσει» με βάση τα δικά του συμφέροντα.
Τα πανηγύρια των επιχειρηματικών ομίλων, της αστικής τάξης, των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και των κυβερνήσεών τους αποτελούν για τον λαό
  • προαναγγελία «θύελλας» απέναντι στην οποία πρέπει από τώρα να πάρει τα μέτρα του, δυναμώνοντας την πάλη για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.