Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

1918-2018: Τρία κόκκινα γράμματα - Ταξιδεύουν χαράζοντας τις λεωφόρους του μέλλοντος - ΣΕΦ, 25 Νοέμβρη (SPOT)

100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Την Κυριακή 25 Νοέμβρη η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο ΣΕΦ
Κορύφωση του γιορτασμού για τα 100χρονα του Κόμματος. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
Δευτέρα 19/11/2018 - 15:43 - Ενημέρωση: Τετάρτη 21/11/2018 - 11:23
Την Κυριακή 25 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα κορυφωθεί ο γιορτασμός των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματός μας, του ΚΚΕ.
Στη μεγάλη αυτή πολιτική - πολιτιστική συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι κομμάτων, που θα βρίσκονται στην Αθήνα, συμμετέχοντας στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, την οποία θα φιλοξενεί εκείνες τις μέρες το ΚΚΕ.
Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.
Βασικός άξονάς της θα είναι το ποίημα του δικού μας ποιητή, του Γιάννη Ρίτσου, «Στο ΚΚΕ», που άλλωστε στίχοι του συνόδευαν και όλη αυτήν την 5χρονη διαδρομή γιορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος: «Τρία κόκκινα γράμματα, σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος».
Στη Σκηνή του ΣΕΦ θα ακουστούν τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών της Ελλάδας, που η Τέχνη τους συνάντησε τις αγωνίες, τους αγώνες και τους πόθους του λαού μας. Τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Απόστολου Καλδάρα, Χρήστου Λεοντή, Μάνου Λοΐζου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου και Μάνου Χατζιδάκι. Τη δική τους ξεχωριστή θέση θα έχουν τα αντάρτικα, καθώς και διεθνή επαναστατικά τραγούδια.
Τραγούδια που ενώνουν το χτες με το σήμερα και το αύριο. Τραγούδια που μέσα σε αυτά τα χρόνια μεγάλωσαν και μεγαλώνουν γενιές κομμουνιστών, τραγούδια που σηματοδότησαν εποχές και γεγονότα. Τραγούδια αντλημένα από τον πλούτο της δημιουργίας που εμπνεύστηκε και ενέπνευσε τους αγώνες, από την ένδοξη Ιστορία του Κόμματός μας και του κομμουνιστικού κινήματος.
Στη Σκηνή θα ενώσουν τις φωνές τους με όλους εμάς ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές του τόπου μας: Ρίτα Αντωνοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Γλυκερία, Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαρία Φαραντούρη.
Την ορχήστρα διευθύνει ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Δανάη Κατσαμένη.
Με απαγγελίες αποσπασμάτων από το ποίημα «Στο ΚΚΕ», τα τραγούδια, αλλά και έργα μεγάλων εικαστικών δημιουργών θα διατρέχονται νοερά οι δεκαετίες, οι βασικές αρχές του τιμημένου Κόμματός μας.
Το αφιέρωμα ξεκινά από τον ίδιο το χαρακτήρα του ΚΚΕ, την πρωτοπόρα θεωρία και δράση του. Ο «Οδηγητής» του Κώστα Βάρναλη μας θυμίζει ότι το ΚΚΕ είναι γνήσιο τέκνο της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Στη συνέχεια, τονίζονται οι ακατάλυτοι δεσμοί που έχει το Κόμμα με την εργατική τάξη, με το λαό. Δεν μπορεί να μην υπάρξει αναφορά στη συγκλονιστική δεκαετία 1940-1949. Το ΚΚΕ υπήρξε ο βασικός αιμοδότης του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ και ακολουθεί η μεγάλη ταξική σύγκρουση του 20ού αιώνα, η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ. Ιδιαίτερη τιμή αποδίδεται στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όλους αυτούς που άντεξαν στις δύσκολες συνθήκες της βαριάς παρανομίας, των φυλακών και των εξοριών. Αναδεικνύεται ότι το Κόμμα στάθηκε μπροστάρης και στους πιο σύγχρονους αγώνες. Στη συνέχεια, τονίζεται ότι το ΚΚΕ από την αρχή κιόλας της ίδρυσής του στάθηκε πιστό στην αρχή του προλεταριακού διεθνισμού. Η τελευταία ενότητα διατρανώνει την ιστορική συνέχεια. Στις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν με την ανατροπή του σοσιαλισμού, το ΚΚΕ δεν λιγοψύχησε, δεν τα γύρισε, κράτησε ψηλά την κόκκινη σημαία. Η σκυτάλη ενός αιώνα αγώνων και θυσιών περνάει στα δικά μας χέρια, μέχρι την τελική νίκη!
Για την εκδήλωση Κομματικές Οργανώσεις διαφόρων περιοχών δρομολογούν πούλμαν (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.