Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Θανάσης Παφίλης: Για το όνομα της ΠΓΔΜ και το ονοματεπώνυμο των φονιάδων (VIDEO)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι φονιάδες των λαών και όχι εγγυητές των συνόρων
(VIDEO)
Τετάρτη 24/01/2018 - 14:00
«Το ΚΚΕ λέει στον κόσμο ότι πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή, να δει ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος», ανέφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης, ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ «δεν μπορεί κανένας να το δει ξεκομμένα από όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.
Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι τόσο αυτοί που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια με εθνικιστικές τάσεις όσο και αυτοί που τάσσονται με την πλευρά του κοσμοπολιτισμού «ένα πράγμα δεν αμφισβητούν, την ένταξη αυτής της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ».
Όπως είπε, «η πρεμούρα που έχει πιάσει την κυβέρνηση -δεν ξέρουμε τι συμφωνίες έχει κάνει στις ΗΠΑ- σχετίζεται ακριβώς με αυτό. Γιατί ενδιαφέρονται και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνολικά, να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ με στόχο να κλείσει η περικύκλωση της Ρωσίας». Επίσης, έθεσε μία επιπλέον διάσταση, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη μεριά των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων που βρίσκονται στην ΠΓΔΜ, να αξιοποιήσουν την ενταξιακή διαδικασία «για να βάλουν περισσότερο πόδι στην περιοχή».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στηλίτευσε την προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν το ΝΑΤΟ ως εγγυητή της ασφάλειας και της ειρήνης. «Αλήθεια, πρέπει να ξεχάσει ο ελληνικός λαός ποιος διέλυσε την Γιουγκοσλαβία και όξυνε αυτό το πρόβλημα; Δεν τη διέλυσε το ΝΑΤΟ, δεν άλλαξε τα σύνορα που είχαν διαμορφωθεί μετά το δεύτερο παγκόσμιο; Και σήμερα λέτε στον κόσμο ότι είναι εγγυητής των συνόρων, που σφάζει ολόκληρη την ανθρωπότητα; Η κυβέρνηση που υποτίθεται είναι αριστερή, έχει κάνει αγώνα δρόμου και ανταγωνισμό με τη ΝΔ ποιος θα βάλει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ;», ανέφερε.
Ο Θ. Παφίλης επέκρινε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για τα συλλαλητήρια, σημειώνοντας ότι σε αυτά συμμετείχε ο κυβερνητικός εταίρος. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι το ‘92 ο Συνασπισμός συμμετείχε σε όλα τα εθνικιστικά συλλαλητήρια.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους άλλους λαούς. «Αυτοί που στέλνουν τους λαούς στο σφαγείο, και που μπορεί να τους στείλουν στο μέλλον και στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, είναι αυτοί που κατέχουν τον πλούτο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το σύστημα σας, που το 1% κατέχει το 86% του παγκόσμιου πλούτου. Αυτοί είναι οι φονιάδες των λαών, αυτοί στέλνουν στο μακέλεμα τους λαούς για να μπορέσουν να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας», είπε. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.