Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΚΚΕ: Το ΝΑΤΟϊκό παράθυρο ευκαιρίας στα Σκόπια και ο «εθνικιστικός παροξυσμός» του κ. Τζανακόπουλου− Λιάνα Κανέλλη: Η «λύση» δεν είναι επιφοίτηση της αριστεράς. Είναι απαίτηση με τα προαπαιτούμενα Ελλήνων επιχειρηματιών για το... 50+1 (VIDEO)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με το Σκοπιανό
Τρίτη 09/01/2018 - 15:23 - Ενημέρωση: Τρίτη 09/01/2018 - 17:09
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με το Σκοπιανό (βλέπε πιο κάτω) αναφέρεται:  
«Το "παράθυρο ευκαιρίας" για την επίλυση του Σκοπιανού δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια και η διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι και ο βασικός παράγοντας αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων στην ευρύτερη περιοχή.
Κατά συνέπεια, η όποια επίλυση του ονοματολογικού, με την επιλογή σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις και με αποκλειστικά γεωγραφικό προσδιορισμό, δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό, όπως κάνουν οι κυβερνώντες.
Τέλος, όσον αφορά στον “εθνικιστικό παροξυσμό” που καλλιέργησε το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τζανακόπουλος, του υπενθυμίζουμε -αν τυχόν δεν το θυμάται ή δεν το γνωρίζει- ότι πρωταγωνιστές στα συλλαλητήρια του "εθνικιστικού παροξυσμού" ήταν το κόμμα του, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του και ο κυβερνητικός του συνέταιρος κ. Καμμένος. Του υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι η εθνικιστική επίθεση τότε εναντίον του ΚΚΕ, με τη γνωστή ρήση “πλην Λακεδαιμονίων”, εκπορεύτηκε από το δικό του κόμμα, τον ΣΥΝ μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ».
902
*
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Εμφανίζει σαν «παράθυρο ευκαιρίας» για λύση στο Σκοπιανό τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ
Τρίτη 09/01/2018 - 17:03Τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ στα
Βαλκάνια, που τα έχει ματώσει κατ' επανάληψη, εμφανίζει η κυβέρνηση σαν «παράθυρο ευκαιρίας» για να βρεθεί λύση στο όνομα της ΠΓΔΜ και το θέμα αυτό κυριάρχησε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Δήλωσε πως «η διαπραγμάτευση θα ενταθεί τις επόμενες μέρες» και πως «έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας μετά την ανασκευή από τους γείτονες διαφόρων ακραίων θέσεων, τις οποίες είχαν υιοθετήσει στο παρελθόν». Εκτίμησε ότι «εντός των επομένων μηνών να έχουμε καταφέρει να έχουμε καταλήξει σε μια λύση στο πρόβλημα αυτό» και πρόσθεσε ότι είναι «ένα πρόβλημα που μας κληροδότησαν πολιτικές δυνάμεις που το διαχειρίστηκαν, με βασικό γνώμονα τον μικροπολιτικό συμφέρον και την εξυπηρέτηση μιας εθνικιστικής ιδεολογίας, στο πλαίσιο ενός εθνικιστικού παροξυσμού, που είχε στην πραγματικότητα πυροδοτηθεί από το ίδιο το πολιτικό σύστημα».
Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως «στο πλαίσιο των θέσεων που αποτελούν εθνικό κεκτημένο ήδη από το 2007-2008 να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις». 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.