Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Αλέκα Παπαρήγα: Θέλετε κίνημα όχι απλά τσακισμένο, αλλά ενσωματωμένο στις επιταγές του συστήματος − Αριστερό προφίλ έχετε, αριστερό DNA δεν έχετε (Video)

*
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Η εργοδοσια απαιτει, η κυβερνηση νομοθετει - Η συζητηση στη Βουλη
*
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θέλετε κίνημα όχι απλά τσακισμένο, αλλά ενσωματωμένο στις επιταγές του συστήματος
Παρασκευή 12/01/2018 - 15:47
Τον κοινό στόχο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, παρά τις διαφωνίες που εκφράζουν, να πείσουν τους εργαζόμενους να υιοθετήσουν ως «εθνικούς στόχους», τους στόχους των καπιταλιστών κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου.
«Η σύγκρουση που εμφανίζεται από τις δύο φαινομενικά αντίθετες θέσεις των δύο κομμάτων είναι μία σύγκρουση που στηρίζει το σάπιο σύστημα, το οποίο την χρειάζεται απολύτως», σημείωσε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα. Το «κατά» που προβάλλεται κατά κόρον ότι θα ψηφίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης «κρύβει από πίσω τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στα κόμματα μεταξύ τους και στην κυβέρνηση».
Η Αλ. Παπαρήγα κατήγγειλε τη ΝΔ που με δεδομένη την αντικομμουνιστική της ιδεολογία, παίζει διπλό ρόλο, από τη μία κρύβει την πραγματική αιτία του ανταγωνισμού της με τον ΣΥΡΙΖΑ -στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διαχείριση του συστήματος- και από την άλλη κάνει συνειδητό αντικομουνισμό εμφανίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ ως μία κυβέρνηση με «κομμουνιστικές ιδεοληψίες». «Αριστερό προφίλ είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αριστερό DNA ούτε όταν ήταν στο 4%, δεν είχε».
Όσον αφορά στο επιχείρημα της κυβέρνησης για ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής κατήγγειλε τις ευθύνες τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που από παλιά συνέβαλε με κάθε τρόπο στην εξαγορά συνειδήσεων, την χειραγώγηση και τον εκμαυλισμό της συνείδησης της εργατικής τάξης, συνέβαλε στα κρισιακά και εκφυλιστικά φαινόμενα που εκδηλώνονταν στο συνδικαλιστικό κίνημα από τη δεκαετία του ‘90. Μάλιστα, έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα από τον κλάδο και τις απεργίες των εκπαιδευτικών, τις αγροτικές κινητοποιήσεις κ.ά. ενώ υπενθύμισε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν στη διάρκεια απεργιών για διάφορα χάπενιγνκ, την ώρα που οι εργάτες έρχονταν αντιμέτωποι με τον φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας για απόλυση.
«Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες να επιλέξουν συνειδητά την απεργία, ακόμα κι αν έχουν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της απόλυσης, ακριβώς για να ξεπεράσουν αυτό τον φόβο», σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, ταυτόχρονα όμως συνέχισε, το ΚΚΕ λαμβάνει υπόψη το φόβο του εργάτη και δεν τον κοιτάζει αφ’ υψηλού. Πόσες φορές πήγατε σε απεργιακές αλυσίδες που ζητούσαν οι ίδιοι οι εργάτες για να μπορέσουν να απεργήσουν, ρώτησε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση η Αλ. Παπαρήγα.
«Εάν υπάρχει ένα κόμμα που θέλει να ανέβει η πολιτική, ταξική συνείδηση της εργατικής τάξης, και της οργάνωσής της, αυτό είναι το ΚΚΕ, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να υπάρχει εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ακόμα και με τον καλύτερο νόμο στη Βουλή», υπογράμμισε ιδιαιτέρως η Αλ. Παπαρήγα.
Καταλήγοντας, επισήμανε «θέλετε ένα κίνημα, όχι απλά τσακισμένο, αλλά ενεργητικό, για να περνάει τους εκσυγχρονισμούς που απαιτούνται από το αστικό σύστημα, θέλετε εργαζόμενους ενσωματωμένους στο σύστημα που θα είναι δεμένοι με αυτό, ακόμα κι αν αλλάζουν οι κομματικοί μηχανισμοί και τα κόμματα».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.