Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Οι Ιουδαιοναζί και η σφαγή των βρεφών − 12 κατηγορίες στη 16χρονη Άχεντ Ταμίμι − ΚΝΕ και Νεολαία ΠΑΜΕ: Ορθώνουμε το δικό μας τείχος απέναντι στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Άμεση απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων
Τρίτη 02/01/2018 - 19:25
Να απελευθερωθεί άμεσα η Άχεντ Ταμίμι και όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ζητά το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ, έδωσε “αέρα στα πανιά” της καταστολής του ισραηλινού κράτους. Οι δίκαιες αντιδράσεις του παλαιστινιακού λαού αντιμετωπίζονται για ακόμη μια φορά με βαρβαρότητα, δολοφονίες διαδηλωτών, συλλήψεις και διωγμούς.

ΙΣΡΑΗΛ
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι
Δευτέρα 01/01/2018 - 18:30 - Ενημέρωση: Δευτέρα 01/01/2018 - 18:30
Δώδεκα κατηγορίες κατά της Άχεντ Ταμίμι, μιας 16χρονης Παλαιστίνιας απήγγειλε ο εισαγγελέας του ισραηλινού στρατοδικείου του Όφερ.

Η 16χρονη μαζί με την 20χρονη ξαδέλφη της, Νουρ Ταμίμι, εμφανίζονται σε βίντεο να κλωτσούν και να χαστουκίζουν δύο Ισραηλινούς στρατιώτες που ήταν στην αυλή του σπιτιού τους στο χωριό του Νάμπι Σάλεχ.

Η Νουρ Ταμίμι, Άχεντ Ταμίμι και η μητέρα της έχουν συλληφθεί από τις 19 και 20 Δεκέμβρη. Η νεαρή Αχεντ έχει γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια από τη συμμετοχή της σε διαδηλώσεις κατά της ισραηλινής κατοχής.
902

Οι δυνάμεις καταστολής του Ισραήλ δεν διστάζουν να τα βάλουν ακόμα και με παιδιά και έφηβους, όπως η 16χρονη Άχεντ Ταμίμι που συνέλαβαν μέσα στο σπίτι της με την κατηγορία της αντίστασης κατά των αρχών, ενώ στην συνέχεια της απήγγειλαν 12 κατηγορίες για την δράση της ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό. Η Άχεντ Ταμίμι είναι μία από τους χιλιάδες νέους της Παλαιστίνης που παλικαρίσια παλεύουν ενάντια στην βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους για το αυτονόητο, δηλαδή για το δικαίωμα τους να ζουν στη δίκη τους πατρίδα χωρίς ξένους δυνάστες.
Ο αγώνας που διεξάγεται στη χώρα μας ενάντια στην αδικία, την φτώχεια, την καταπίεση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι αγώνας διεθνιστικός, αγώνας που έχει ως συστατικό του στοιχείο την αλληλεγγύη με τον αγώνα των λαών ενάντια στην αδικία και την καταπίεση όπου γης.
Καλούμε κάθε νέο της πατρίδας μας να καταδικάσει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού και να καταγγείλει την νέα ένταση της βαρβαρότητας. Ιδιαίτερα καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς των νέων στην χώρας μας, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, τις επιτροπές νέων εργαζομένων και ανέργων, τους συλλόγους σπουδαστών ΔΙΕΚ κ.ά., να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του συνεχιζόμενου εγκλήματος, να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού». 
902
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τη δίωξη της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από το Ισραήλ
Τρίτη 02/01/2018 - 14:14
Τη δίωξη της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από τις ισραηλινές αρχές, επειδή αντιστέκεται στην ισραηλινή κατοχή, καταγγέλλει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ σημειώνοντας τα εξής:
«Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο για μια ακόμα φορά δείχνει το βάρβαρο πρόσωπό του συλλαμβάνοντας και φυλακίζοντας νέα παιδιά μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται τα σπίτια τους.
Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από ισραηλινό στρατοδικείο είναι ξεγύμνωμα όλων όσων μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ μιλούν για "Δημοκρατία και Ελευθερία", που επιβάλλουν το "δίκιο" τους με στρατοδικεία, φυλακίσεις και δολοφονίες νέων παιδιών. Είναι ξεγύμνωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μιλά για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και οικοδομεί σχέσεις με κράτη - δολοφόνους, όπως το κράτος του Ισραήλ, που φυλακίζει και δολοφονεί μικρά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το Παλαιστινιακό κράτος.
Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας είναι επίθεση ενάντια σε κάθε νέο που αγωνίζεται για το δικαίωμά του στη μόρφωση, στη δουλειά. Είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε νέου να ζει στον τόπο του χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για να ζήσουν τα παιδιά του ελεύθερα, στο δικό τους κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι αγώνας και των νέων εργαζόμενων της Ελλάδας.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά της Παλαιστίνης που αγωνίζονται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης και της οικογένειάς της. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον Παλαιστινιακό Λαό».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.