Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Τ’ αληθινό μπόι του ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς. Τίποτ’ άλλο. Γεια σας (Γιάννης Ρίτσος, Αποχαιρετισμός) − ΠΑΜΕ για την άμεση απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι − ΟΓΕ - ΚΝΕ καταγγέλλουμε το κράτος εγκληματία

Η αφίσα της Επιτροπής Εργαζόμενης Νεολαίας της ΠΣΟ

*
*
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στηρίζει τη διεθνή καμπάνια της Επιτροπής Νεολαίας της ΠΣΟ για την απελευθέρωση της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι
Η αφίσα της Επιτροπής Εργαζόμενης Νεολαίας της ΠΣΟ
Δευτέρα 08/01/2018 - 11:04
Κάλεσμα στα Συνδικάτα και τους νέους εργαζόμενους να στηρίξουν τη διεθνή καμπάνια της Επιτροπής Εργαζόμενης Νεολαίας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) για την απελευθέρωση της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι που κρατείται φυλακισμένη από το Ισραήλ, απευθύνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ.
Στο κάλεσμά της σημειώνει:
«Καλούμε τα Συνδικάτα, τις Επιτροπές Νέων των Σωματείων, τις Σωματειακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς, τις Επιτροπές Αγώνα Ανέργων, τους Συλλόγους Σπουδαστών και Φοιτητών στα ΤΕΙ και ΑΕΙ, τους Συλλόγους Σπουδαστών ΑΕΝ, τους Συλλόγους Σπουδαστών στα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ, τα 7μελή στις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ και κάθε άλλο μαζικό φορέα να πάρουν αποφάσεις απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση της νεαρής Παλαιστίνιας και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.
Καταγγέλλουμε το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο για μια ακόμα φορά δείχνει το βάρβαρο πρόσωπό του συλλαμβάνοντας και φυλακίζοντας νέα παιδιά μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται τα σπίτια τους.
Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από ισραηλινό στρατοδικείο είναι ξεγύμνωμα όλων όσοι μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ μιλούν για "Δημοκρατία και Ελευθερία", που επιβάλλουν το "δίκιο" τους με στρατοδικεία, φυλακίσεις και δολοφονίες νέων παιδιών. Είναι ξεγύμνωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μιλά για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και οικοδομεί σχέσεις με κράτη - δολοφόνους, όπως το κράτος του Ισραήλ, που φυλακίζει και δολοφονεί μικρά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος.
Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας είναι επίθεση ενάντια σε κάθε νέο που αγωνίζεται για το δικαίωμά του στη μόρφωση, στη δουλειά. Είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε νέου να ζει στον τόπο του χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για να ζήσουν τα παιδιά του ελεύθερα, στο δικό τους κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι αγώνας και των νέων εργαζομένων της Ελλάδας.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά της Παλαιστίνης που αγωνίζονται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης Άχεντ Ταμίμι και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.
Η καταγγελία της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ και η αφίσα Επιτροπής Εργαζόμενης Νεολαίας της ΠΣΟ να φτάσει σε κάθε χώρο που ζει, σπουδάζει και εργάζεται η νεολαία της χώρας μας. Να παρθούν αποφάσεις και πρωτοβουλίες δράσεις και φωτογραφίες με την αφίσα από κάθε Σωματείο, Σύλλογο ή Επιτροπή και να σταλούν στα mail: neoipame@pamehellas.gr και pame@pamehellas.gr».
902
*
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει τη σύλληψη της 16χρονης Παλαιστίνιας - Απαιτεί απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων
Τετάρτη 03/01/2018 - 15:45
Τη σύλληψη της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από το ισραηλινό κράτος, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει τη σύλληψη της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχεντ Ταμίμι από το ισραηλινό κράτος, το κράτος που εγκληματεί καθημερινά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Η σύλληψη της 16χρονης και η απαγγελία 12 κατηγοριών σε βάρος της από τον εισαγγελέα ισραηλινού στρατοδικείου είναι αποκαλυπτική για το πραγματικό πρόσωπο του Ισραήλ. Η νεαρή Παλαιστίνια βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κατηγορίες και την καταστολή επειδή αντιμετώπισε με θάρρος τους ισραηλινούς στρατιώτες που εισέβαλαν στην αυλή του σπιτιού της.
Η ΟΓΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης Παλαιστίνιας και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.
Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του. Θα βρίσκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων γυναικών και των οικογενειών τους στον αγώνα τους μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, μέχρι να αποκτήσουν τη δική τους ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα, με κυρίαρχο το λαό σ΄αυτήν στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.