Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

«Ρ» (Ρεντίκολα άνευ Τσίπας): Το «τέλος των μνημονίων» η μέση της διαδρομής, η αρχή των νέων προαπαιτούμενων και η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα − ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας δουλεύει για να διασφαλίσει την κερδοφορία των επενδυτών και του κεφαλαίου

ΠΓΔΜ-Ελλάς: Κατρούγκαλος - Οσμάνι
Όχι, δεν είναι από άλλο ανέκδοτο η φωτό
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Επικαλείται το «τέλος των μνημονίων» για να φέρει νέα σκληρά μέτρα
Δευτέρα 08/01/2018 - 12:51 - Ενημέρωση: Δευτέρα 08/01/2018 - 22:09
Με «τυράκι» το «τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας» προσπαθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να σερβίρει το νέο γύρο σκληρών μέτρων, ανάμεσά τους και την περιστολή του απεργιακού δικαιώματος που αποτελεί μια πάγια αξίωση του κεφαλαίου.
«Το 2018 είμαι βέβαιος ότι θα είναι για όλους μια χρονιά-ορόσημο, μια χρονιά-σταθμός. Ένα έτος γεμάτο προκλήσεις που για να μπορέσουν να υλοποιηθούν με το θετικότερο τρόπο χρειάζεται σκληρή δουλειά για να είναι και ένα έτος δικαίωσης του ελληνικού λαού», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο
Δευτέρα 08/01/2018 - 13:20 - Ενημέρωση: Δευτέρα 08/01/2018 - 13:22
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρει:  
«Τα χιλιοειπωμένα "κλισέ" και η "ξύλινη" γλώσσα περί "τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας", που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, καταρρέουν με πάταγο μπροστά στην πραγματικότητα των παλιών και νέων προαπαιτούμενων, των ρεκόρ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τη γενίκευση των πλειστηριασμών και του χτυπήματος της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.
Ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να εμφανίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων ως προνομιούχους, στα κεφάλια των οποίων θα πέσει ο πέλεκυς της δημοσιονομικής προσαρμογής και ως "κοινωνική πολιτική" τα ελάχιστα ψίχουλα στους λεγόμενους φτωχοδιάβολους που στην πραγματικότητα δεν επαρκούν ούτε καν για τη στοιχειώδη ανακούφισή τους.
Η ανάπτυξη στην οποία καλεί το λαό να συναινέσει, σημαίνει νέα σκληρά μέτρα για τα λαϊκά στρώματα, ένα πολυνομοσχέδιο με ακόμα 70 επιπρόσθετες αντιλαϊκές ρυθμίσεις, νέο κύμα επίθεσης και αναδιανομή της φτώχειας στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.
Ο κ. Τσίπρας δουλεύει για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επενδυτών και του κεφαλαίου. Γι’ αυτό και πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση από το λαό στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες που διοργανώνονται τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα».
902

«Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης και περνάμε στο τελευταίο κεφάλαιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που συμφωνήσαμε υπό γνωστές συνθήκες το καλοκαίρι του 2015. Και έτσι κλείνουμε έναν πολύ μεγάλο μακροχρόνιο κύκλο επιτροπείας που άνοιξε το Μάιο του 2010 όταν η χώρα μας αποκλείστηκε από τις αγορές χρήματος», πρόσθεσε.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου βρίσκεται το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Εκτός απροόπτου, το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Μεταξύ των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων που θα περιλαμβάνει είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, το οποίο έρχεται για να διασφαλίσει διά πυρός και σιδήρου τη μετάβαση στη «νέα εποχή» της καπιταλιστικής ανάκαμψης.  

Η αντιδραστική ρύθμιση της κυβέρνησης θα προβλέπει ότι για να αποφασίσει την προκήρυξη απεργίας ένα πρωτοβάθμιο συνδικάτο, θα απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Μεταξύ των προαπαιτούμενων που αναμένονται είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακόμη και για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ότι η τρίτη αξιολόγηση «κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα», υποστηρίζοντας ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει ολοκληρωθεί τέτοια διαδικασία χωρίς να προστεθούν νέα μέτρα.
  • Βέβαια, ήδη η συγκυβέρνηση έχει προνομοθετήσει νέες περικοπές στις συντάξεις και καρατόμηση του αφορολόγητου για το 2019 και το 2020 που τυπικά δεν θα υπάρχει μνημόνιο.
Επίσης, υπογράμμισε πως το καλοκαίρι του 2018 που τελειώνει το μνημόνιο είναι ένας «σταθμός σημαντικός» για την κυβέρνηση, αλλά «όχι το τέλος της διαδρομής», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
«Το 2018 η κυβέρνηση θα επιταχύνει τις πολιτικές της αντιλήψεις και πρωτοβουλίες, κάνοντας ακόμα πιο σαφές το ταξικό της πρόσημο», πρόσθεσε, προσπαθώντας να παρουσιάσει ως «ταξική μεροληψία» την ανακύκλωση της φτώχειας. 
Για το όνομα της ΠΓΔΜ τόνισε πως υπάρχει ένα «παράθυρο» για λύση, «στο βαθμό που η στροφή των γειτόνων μας αποδειχθεί ειλικρινής». Παράλληλα, συνέδεσε ευθέως την όποια λύση στο θέμα του ονόματος με την περιβόητη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της Ελλάδας, σημειώνοντας πως εφόσον επιτευχθεί λύση «θα είναι προς όφελος μιας νέας δυναμικής της χώρας μας στην περιοχή».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.