Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΚΝΕ και ΠΑΜΕ για τα εφάρπαξ άδωρα των Άχτσιων λακέδων του κεφαλαίου σε 97.268 άνεργους νέους, από τους 947.907 εγγεγραμμένους!

Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τη νεολαία
Δευτέρα 18/12/2017 - 18:03
Την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στη νεολαία καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή την ανακοίνωση έκτακτου επιδόματος (βλέπε στο τέλος) σε άνεργους νέους. 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τα εξής: 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τη νεολαία. Αφού έχει υποθηκεύσει τη ζωή και το μέλλον των νέων, έχοντας ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα που φτάνουν μέχρι το 2060, αφού της στερεί τη ζωή με δικαιώματα συνεχίζοντας στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το "έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης" παριστάνει τον φίλο των νέων ανέργων.
Τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες διαμόρφωσαν μαζί την εργασιακή ζούγκλα για τους νέους εργαζόμενους, με "υποκατώτατους" μισθούς, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τσακισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ τώρα ετοιμάζονται να ξηλώσουν ακόμα και το απεργιακό δικαίωμα για να μην το γνωρίσει ποτέ η νέα γενιά.
Η πολιτική τους διαχρονικά ευθύνεται για την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που ζει η νεολαία, για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους, για τους νέους και τις νέες που παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης.
Η κυβέρνηση, μέσω του επιδόματος, δίνει εφάπαξ ψίχουλα σε ένα πολύ μικρό μέρος των νέων ανέργων.
  • Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε πραγματική έγνοια για τους ανέργους δεν θα καταργούσε το καλοκαίρι 4 επιδόματα που χορηγούσε ο ΟΑΕΔ -μεταξύ των οποίων και επίδομα που αφορούσε τους νέους 20 έως 29 χρόνων.
  • Αν η κυβέρνηση ήθελε να δοθεί ουσιαστική στήριξη στους ανέργους για να τα βγάζουν πέρα στη ζωή τους δεν θα επέτρεπε οι επιδοτούμενοι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ να αποτελούν μόλις το 1/12 των εγγεγραμμένων ανέργων και το επίδομα ανεργίας να είναι 360 ευρώ!
  • Αν ήθελε η κυβέρνηση να στηρίξει τους ανέργους ας ψήφιζε την πρόταση του ΚΚΕ για μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους, ώστε όλοι οι άνεργοι να επιδοτούνται για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία με αξιοπρεπές επίδομα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύεται γενναιόδωρη μόνο όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Πριν από λίγες μέρες, με νυχτερινή τροπολογία, χάρισε 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (για 10 χρόνια και όχι εφάπαξ) στους καναλάρχες, ενώ συνεχίζει να δίνει προκλητικά προνόμια και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Έχει και η κοροϊδία τα όριά της.
Τη ζωή και το μέλλον που ονειρευόμαστε θα τα κατακτήσουμε με τους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης που έχει την ανεργία στο DNA του, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν». 
902
*
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Κοροϊδία και όχι δώρο τα εφάπαξ ποσά που δίνει η κυβέρνηση
Δευτέρα 18/12/2017 - 13:51
Την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξωραΐσει την αντιλαϊκή της πολιτική, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για έκτακτο επίδομα 400 ευρώ, σε νέους ως 24 ετών (βλέπε στο τέλος).
Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:
«Παραμονή ψήφισης του προϋπολογισμού στον ΟΑΕΔ, η κυβέρνηση μέσω της υπουργού Εργασίας ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα 400 ευρώ, σε νέους ως 24 ετών.
Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση έχει καταργήσει ήδη 4 επιδόματα από το καλοκαίρι με το ένα από αυτά να είναι το επίδομα που αφορούσε νέους από 20 ως 29 ετών. Τα εισοδηματικά κριτήρια που μπαίνουν συνεχώς για κάθε κοινωνική παροχή, αποκλείει χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους από επιδόματα που ως σήμερα δικαίως λάμβαναν. Τα εφάπαξ ποσά που δίνονται δεν αποτελούν δώρο, αλλά κοροϊδία καθώς δεν ριζώνουν ως δικαίωμα αλλά χρησιμοποιούνται ως προπαγανδιστικά κόλπα της εκάστοτε κυβέρνησης.
Τα παραπάνω δεν αποτελούν μυθεύματα, αλλά πραγματικότητα. Το σχέδιο προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ για το επόμενο έτος προβλέπει "πλεόνασμα", όταν την ίδια στιγμή οι επιδοτούμενοι άνεργοι που καλύπτονται από τον Οργανισμό, είναι μόλις το 1/12 των ανέργων της χώρας.
Η αντιπολίτευση βέβαια δε μπορεί να πετάει κορόνες. Είναι η ίδια που τσάκισε τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, διαλύοντας μια σειρά κοινωνικές παροχές που προέρχονταν από το μόχθο και τις κρατήσεις των εργαζομένων, μείωσε το επίδομα ανεργίας και μια σειρά άλλα επιδόματα.
Τα "πλεονάσματα" του ΟΑΕΔ είναι ο κόπος και ο ιδρώτας χιλιάδων εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πρέπει να δυναμώσουν τους αγώνες τους για την ενίσχυση του πλέγματος προστασίας των ανέργων, την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών τους».
902
*
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Διαφημίζουν εφάπαξ επίδομα για νέους ανέργους, όταν κρατούν σταθερά 9 στους 10 χωρίς επίδομα ανεργίας!
Σάββατο 16/12/2017 - 14:54 - Ενημέρωση: Σάββατο 16/12/2017 - 15:04
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί επίδομα για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία
Την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξωραΐσει την αντιλαϊκή της πολιτική, καθώς και να στήσει αντιπερισπασμούς από τα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει στα πλαίσια της τρίτης «αξιολόγησης», έρχεται να υπηρετήσει η απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους νέους ανέργους ηλικίας 18 έως 24 ετών.
Με τον ίδιο προκλητικό τρόπο που λάνσαρε και το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα», η κυβέρνηση ονοματίζει «Έκτακτο Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης» τη χορήγηση μιας εφάπαξ ενίσχυσης, την ίδια ώρα που διατηρεί σταθερά 9 στους 10 ανέργους χωρίς επίδομα ανεργίας! Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Οκτώβρη του 2017, από τους 947.907 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του, το επίδομα ανεργίας πήραν μόνο 97.268 άτομα, δηλαδή μόνο το 10,26%!
Εξίσου χαρακτηριστικό της πρόκλησης είναι και το γεγονός ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου για το εν λόγω έκτακτο επίδομα, έχει δεσμευθεί κονδύλι 20 εκατ. ευρώ, όταν στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό για το 2018 η κυβέρνηση προϋπολογίζει πλεόνασμα 586 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΔ! Συνολικά, από τα 2,993 δισ. ευρώ έσοδα του ΟΑΕΔ, τα οποία προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις εισφορές των εργαζομένων, σε επιδόματα ανεργίας προβλέπεται να καταλήξουν το 2018 μόνο 986 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 33% των εσόδων του.
Την ίδια ώρα, για τα λεγόμενα «προγράμματα απασχόλησης», δηλαδή τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και παροχής ζεστού χρήματος στα ταμεία της εργοδοσίας, το σχετικό κονδύλι του ΟΑΕΔ αυξάνεται από τα 350 εκατ. ευρώ φέτος στα 450 εκατ. ευρώ για το 2018...
Από τους 850 χιλιάδες ανέργους που δεν παίρνουν καθόλου επίδομα ανεργίας, το υπουργείο αναφέρει ότι οι δυνητικοί δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος είναι μόλις 55.000. Σε τόσους υπολογίζονται οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών. Οι νέοι δηλαδή που αν καταφέρουν να βρουν κάποια δουλειά, θα πληρώνονται με το αίσχος του «υπο-κατώτερου» μισθού των 511 ευρώ μεικτά το μήνα για τους νέους κάτω των 25 ετών, το οποίο διατηρεί στο ακέραιο η κυβέρνηση που επιχειρεί τώρα να πουλήσει «κοινωνική ευαισθησία»...
Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες για τους δικαιούχους της έκτακτης «ενίσχυσης», η υπουργική ανακοίνωση αναφέρει ότι αυτή αφορά σε ανέργους 18 έως 24 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτώβρη 2017, οι οποίοι δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας εξακολουθούν να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου έως σήμερα. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν - επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, κάνοντας χρήση εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει έως τις 31/12/2017.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.