Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

United Fruit - Chiquita & CIA: Οι ιουδαιοναζί και η χάβρα τους

ΙΣΡΑΗΛ
Σε «επαφή» με τουλάχιστον 10 χώρες για τη μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ
Τρίτη 26/12/2017 - 11:37
Το Ισραήλ βρίσκεται σε επαφή με «τουλάχιστον 10 χώρες» αναφορικά με τη μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε χθες η υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Τζίπι Χοτόβελι, λίγο μετά την ανακοίνωση από τη Γουατεμάλα περί μεταφοράς της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ.
«Έχουμε επαφές με τουλάχιστον 10 χώρες ορισμένες εκ των οποίων στην Ευρώπη» αναφορικά με τη μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, επισήμανε η Ισραηλινή υφυπουργός στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο.
Η υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δεν γνωστοποίησε τα ονόματα των χωρών που πιθανόν ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Γουατεμάλας.
Όμως το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο του Ισραήλ, επικαλούμενο ισραηλινές διπλωματικές πηγές, αναφέρθηκε σε χώρες όπως η Ονδούρα, οι Φιλιππίνες, η Ρουμανία και το Νότιο Σουδάν μεταξύ των κρατών που ενδέχεται να πάρουν μια τέτοια πρωτοβουλία.
Ωστόσο, όπως μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο, προς το παρόν γίνεται λόγος για επαφές και όχι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά στο εγγύς μέλλον των πρεσβειών αυτών των χωρών στην Ιερουσαλήμ.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP)
902
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
Πηγή: Associated Press
Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ
Δευτέρα 25/12/2017 - 11:25
Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Τζίμι Μοράλες γνωστοποίησε την Κυριακή ότι έδωσε εντολή να μεταφερθεί η πρεσβεία της χώρας του στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, λίγες ημέρες αφού η κυβέρνησή του τάχθηκε υπέρ των ΗΠΑ στη διένεξη για το τελικό καθεστώς της πόλης.
Με μια σύντομη ανάρτησή του στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο Μοράλες ανακοίνωσε ότι αποφάσισε τη μετακίνηση της πρεσβείας της Γουατεμάλας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου την Κυριακή.
Ο πρόεδρος της Γουατεμαλας Τζίμι Μοράλες
Η απόφαση ήταν αναμενόμενη καθώς η Γουατεμάλα και προσωπικά ο πρόεδρος Μοράλες αποτελούν στενούς συμμάχους των ΗΠΑ, οι οποίες χορηγούν μεγάλα ποσά ως οικονομική βοήθεια στη χώρα. Πολύ περισσότερο όταν ο Τραμπ απείλησε να διακόψει τη χορήγηση βοήθειας στις χώρες που θα ψήφιζαν υπέρ της απόφασης της ΓΣ του ΟΗΕ.
Για αυτό το λόγο την Πέμπτη η Γουατεμάλα (όπως και και η Ονδούρα) ήταν μεταξύ των λιγοστών χωρών που τάχθηκαν εναντίον αυτής της απόφασης που καταδίκαζε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ.
Εξάλλου, ο ίδιος ο Μοράλες, πρώην κωμικός της τηλεόρασης η πολιτική βάση του οποίου αποτελείται κυρίως από συντηρητικούς χριστιανούς, νωρίτερα φέτος ενεπλάκη σε μια σφοδρή σύγκρουση με τα Ηνωμένα Έθνη, όταν μια οργάνωση που δρα κατά της διαφθοράς στη Γουατεμάλα και υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ ανέλαβε μια πρωτοβουλία για την παραπομπή του σε δίκη και την παύση του από το αξίωμα.
Ωστόσο ο Μοράλες μπόρεσε να αποφύγει τελικά την καθαίρεση, χάρη και στη στήριξη των ΗΠΑ, την οποία προφανώς τώρα ανταποδίδει...
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Sputnik)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.