Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΚΚΕ: Η Κούβα είναι πάντα στην καρδιά της εργατικής τάξης και των λαών που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα

(Γενάρης 1959: Σάντα Κλάρα - Αβάνα: Μπαρτ Γκλιν - Magnum Photos)
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΚΚ Κούβας για την 59η επέτειο από τη νίκη της Επανάστασης στην Κούβα
Παρασκευή 29/12/2017 - 11:39
Μήνυμα στο ΚΚ Κούβας για την 59η επέτειο από τη νίκη της Επανάστασης στην Κούβα απέστειλε η ΚΕ του ΚΚΕ. Στο μήνυμα σημειώνει:
«KK Koύβας
Κεντρική Επιτροπή Αβάνα
Αθήνα, 29 Δεκέμβρη 2017
Αγαπητοί σύντροφοι,
Σας μεταβιβάζουμε τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς για την 59η επέτειο από τη νίκη της Επανάστασης στην Κούβα που δημιούργησε την πρώτη ελεύθερη επικράτεια στην αμερικανική ήπειρο, απαλλαγμένη από την ιμπεριαλιστική καταπίεση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.
(Γενάρης 1959: Σάντα Κλάρα - Αβάνα: Μπαρτ Γκλιν - Magnum Photos)
Το ΚΚΕ διαχρονικά έχει εκφράσει στην πράξη τη διεθνιστική του αλληλεγγύη με την Επανάσταση και το λαό της Κούβας. Καταδικάζουμε τα μέτρα και την αντικουβανική ρητορεία της κυβέρνησης Τραμπ, στηλιτεύουμε την ύπουλη υπονομευτική πολιτική της ΕΕ. Στηρίζουμε την πάλη του λαού σας για την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ, για το κλείσιμο της αμερικανικής βάσης του Γκουαντάναμο, για το σεβασμό του κυρίαρχου δικαιώματος του κουβανικού λαού να καθορίζει ο ίδιος το μέλλον του.
Η Κούβα, με εφόδιο τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, τη βοήθεια της ΕΣΣΔ και των σοσιαλιστικών χωρών και τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών του κόσμου, άντεξε στις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού, κατέγραψε επιτεύγματα πρωτοφανή για τα δεδομένα των χωρών της περιοχής και όχι μόνο.
Η νίκη της Κουβανικής Επανάστασης αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους καταπιεσμένους όλου του κόσμου. Επιβεβαίωσε τη ζωτικότητα του μαρξισμού - λενινισμού, της επαναστατικής πάλης και του προλεταριακού διεθνισμού απέναντι στην ηττοπάθεια και την υποταγή στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, στις κοινοβουλευτικές και ρεφορμιστικές αυταπάτες που ταλάνιζαν το εργατικό κίνημα. Θα παραμένει πάντα στην καρδιά της εργατικής τάξης και των λαών που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.