Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Προϋπολογισμός 2018: Επίθεση του κεφαλαίου και εμπόριο ελπίδων με τα αντιλαϊκά εργαλεία του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ − Αλλά η βρώμικη αποστολή για την κατάργηση της ταξικής πάλης δεν θα περάσει − Κατσώτης, Βαρδαλής, Καραθανασόπουλος, Λαμπρούλης (4 VIDEO)

*
*
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Είστε βαθιά γελασμένοι αν νομίζετε ότι θα καταργήσετε την ταξική πάλη
Τρίτη 12/12/2017 - 12:40
«Ο αδιάκοπος πόλεμος ενάντια στο λαό, αποτυπώνεται και σε αυτόν τον προϋπολογισμό», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018. «Τσακώνεστε, αλλά παρά τις επιμέρους διαφορές είναι κοινή η στρατηγική σας, η καπιταλιστική ανάκαμψη, η ικανοποίηση των αναγκών του κεφαλαίου», πρόσθεσε.
Ο Χρ. Κατσώτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη γενίκευση της εργασιακής ζούγκλας «με υποκατώτατους μισθούς των 250 και 300 ευρώ, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, που έρχονται και δένουν με την πλήρη ανατροπή που καταφέρατε στο Ασφαλιστικό Σύστημα, την πλήρη προσαρμογή του στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης».
Επίσης, στηλίτευσε την προσπάθεια της κυβέρνησης να περιστείλει το απεργιακό δικαίωμα. «Η βρώμικη αποστολή σας συνεχίζεται», είπε, «προσθέτετε τα εργαλεία στο μεγάλο κεφάλαιο για μονιμοποίηση όλων των ανατροπών με σιγή νεκροταφείου, να επιβάλλεται ο εργασιακός μεσαίωνας, να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών». Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση βαδίζει «στον ίδιο δρόμο του» Λάσκαρη και του Αρσένη, θα μείνει και αυτή στην ιστορία «με μαύρα γράμματα».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, υπογράμμισε πως «είστε βαθιά γελασμένοι αν νομίζετε ότι θα σταματήσετε την ταξική πάλη, την ανάπτυξη των αγώνων», επισημαίνοντας πως θα δοθεί απάντηση στην πανεργατική απεργία της 14ης Δεκέμβρη. 
902
ΣΑΚΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ
Ο προϋπολογισμός δείχνει ότι η επίθεση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια
Δευτέρα 11/12/2017 - 23:03 - Ενημέρωση: Τρίτη 12/12/2017 - 11:11
«Από τον προϋπολογισμό του 2018 που συζητάμε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η επίθεση ενάντια στα λαϊκά στρώματα θα συνεχιστεί αμείωτη και τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο το 2018», τόνισε ο ειδικός εισηγητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, μιλώντας για τον κρατικό προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Μια επίθεση, που τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης σιγοντάρουν με τον τρόπο τους, πιέζοντας για γρηγορότερους ρυθμούς, πιο αποτελεσματικούς βηματισμούς μέσα από ένα άλλο μείγμα και πάει λέγοντας», πρόσθεσε.
Ο Σάκης Βαρδαλής υπογράμμισε πως «όλοι συμφωνούν με τους στόχους του προϋπολογισμού», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «εδώ βρίσκεται το πρόβλημα», για να επιτευχθούν οι στόχοι «οι λαϊκές οικογένειες ζουν αυτήν τη βαρβαρότητα».
Με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για το απεργιακό δικαίωμα, υπενθύμισε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επανέφερε κάτι που είχε να γίνει από την εποχή του Αρσένη όταν και είχε ψηφιστεί νομοθετική διάταξη που προέβλεπε αυξημένη πλειοψηφία 50% + 1 για να αποφασίσουν τα σωματεία απεργία. «Το πάτε σαν το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι μέρος του αρνητικού συσχετισμού, «αγωνίζεται με τη φανέλα του κεφαλαίου». Όπως είπε, «αυτή η βαρβαρότητα δεν σας επιβάλλεται από τους αρνητικούς συσχετισμούς, αλλά σας είναι αναγκαία για την ''καθαρή έξοδο'' στις αγορές, για να βγείτε στο ‘’ξέφωτο’’ της καπιταλιστικής ανάπτυξης». Συμπλήρωσε πως «αυτό που πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο» είναι ότι μπορεί να προωθήσει τα μέτρα με συναίνεση. 
902
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Η κυβέρνηση διεκδικεί παγκόσμιο ρεκόρ στο εμπόριο ελπίδας όταν μιλάει για «τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό»
Δευτέρα 11/12/2017 - 22:09 - Ενημέρωση: Τρίτη 12/12/2017 - 11:11
«Ο κρατικός προϋπολογισμός είναι άδικος, ταξικός, αντιλαϊκός, είναι εργαλείο αναδιανομής. Τα παίρνετε από τους πολλούς για να τα δώσετε στους λίγους, γι’ αυτό και τον καταψηφίζουμε», τόνισε ο γενικός εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διεκδικεί το παγκόσμιο ρεκόρ στο εμπόριο ελπίδων», ανέφερε, με αφορμή τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι πρόκειται για τον «τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό». Ενδεικτικά, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει για πρωτογενή πλεονάσματα 2% έως το 2060, οι μνημονιακοί νόμοι θα παραμείνουν και μετά τον Αύγουστο του 2018, ενώ σε επίπεδο ΕΕ συζητάνε για την ενίσχυση της ευρωενωσιακής εποπτείας σε όλα τα κράτη - μέλη. Επιπλέον, τόνισε, πως αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό «έχετε εργαλεία στα χέρια σας» με τα μέτρα της τρίτης και της τέταρτης «αξιολόγησης», όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η κατάργηση νωρίτερα του αφορολόγητου, κ.λπ.
Πρόσθεσε ότι εκεί που η κυβέρνηση «δίνει τα ρέστα της» είναι όταν μιλάει για «δίκαιη ανάπτυξη». Όπως εξήγησε, η ανάπτυξη του καπιταλιστικού συστήματος είναι από την ίδια τη φύση της άδικη, γιατί θεμέλιος λίθος της καπιταλιστικής κερδοφορίας είναι η αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Τουρισμού όπου σημειώνονται αλλεπάλληλα «ρεκόρ» και η οικονομική δραστηριότητα συγκεντρώνεται σε μια χούφτα αλυσίδες, οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι στενάζουν, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία ζουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, οι διακοπές αποτελούν άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων.
Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αποτελεί την εμπροσθοφυλακή στην υλοποίηση όλων των στόχων και των απαιτήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου». «Είσαστε οι σημαιοφόροι», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιεί όλα όσα απαιτεί ο ΣΕΒ, η αστική τάξη, οι δεσμεύσεις από την ΕΕ. «Ολοκληρώνετε όσα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησαν να κάνουν, φοβούμενοι τη λαϊκή αντίδραση», συμπλήρωσε. 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε πως η στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης στην εξυπηρέτηση της στρατηγικής της αστικής τάξης φαίνεται από τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, η οποία «σημαίνει αναβάθμιση των κινδύνων από τη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, σημαίνει νέες θυσίες για το λαό».
Επίσης, στηλίτευσε την προσπάθεια της κυβέρνησης να απελευθερώσει ακόμη περισσότερο την αγορά εργασίας, κάνοντας λόγο για έγκλημα κατά των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Ειδικά για την πρόθεση της συγκυβέρνησης να χτυπήσει το απεργιακό δικαίωμα, ξεκαθάρισε πως «αποτελεί αιτία πολέμου» για το ΚΚΕ.
«Απαιτείται κίνημα ρωμαλέο και μαχητικό», συνέχισε, καλώντας σε πανστρατιά για την ολόπλευρη επιτυχία ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη. «Χρειάζεται κίνημα που να σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο», είπε, προσθέτοντας πως «πραγματικός αντίπαλος είναι το καπιταλιστικό κέρδος, η καπιταλιστική ιδιοκτησία και τα συμφέροντα της αστικής τάξης».  
«Από τον προϋπολογισμό του 2018 που συζητάμε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η επίθεση ενάντια στα λαϊκά στρώματα θα συνεχιστεί αμείωτη και τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο το 2018», τόνισε ο ειδικός εισηγητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, μιλώντας για τον κρατικό προϋπολογισμό.
902
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

Ο προϋπολογισμός του 2018 συνεχίζει τις άγριες περικοπές σε Υγεία και Πρόνοια

Τρίτη 12/12/2017 - 14:52
«Αντιλαϊκό, αντεργατικό εργαλείο» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, ο οποίος συζητείται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Είναι «κομμένος και ραμμένος στην εξυπηρέτηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της απρόσκοπτης ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου», πρόσθεσε.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συνέχιση των άγριων περικοπών στην Υγεία και στην Πρόνοια, στην αύξηση των πληρωμών που κάνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για υπηρεσίες Υγείας και για φάρμακα, στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των παροχών, στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις.
Ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε ότι όλα αυτά τα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, απορρέουν από την στρατηγική της ΕΕ για τον περιορισμό της κρατικής ευθύνης σε ένα ελάχιστο πακέτο παροχών. «Αλήθεια, πρόκειται για εκσυχρονισμό ή για αναχρονισμό;», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι διευρύνεται η απόσταση ανάμεσα στις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης και της δυνατότητας που έχουν τα λαϊκά στρώματα να την αξιοποιούν.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «απέναντι σε αυτή την πολιτική και στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας», βρίσκεται η θέση του Κόμματος ότι «για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών στην Υγεία, το φάρμακο απαιτούνται ριζικά διαφορετικές σχέσεις ιδιοκτησίας και παραγωγής, δηλαδή σχέσεις κοινωνικής ιδιοκτησίας, επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.