Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ερντογάν και τα τσόλια της ντόπιας αστικής τάξης − Δημήτρης Κουτσούμπας: Αναβάθμιση στο πλαίσιο ΝΑΤΟ - ΕΕ (VIDEO)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Υπενθυμίζει τις αξιώσεις της τουρκικής αστικής τάξης, αξιοποιώντας τη μουσουλμανική μειονότητα
Παρασκευή 08/12/2017 - 17:43
Με περιοδεία στη Θράκη ολοκληρώνεται το απόγευμα της Παρασκευής η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, μία επίσκεψη που έδωσε «βήμα» για να εκφραστούν με τον πλέον επίσημο τρόπο οι διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Η γεωστρατηγική αναβάθμιση στο πλαίσιο ΝΑΤΟ - ΕΕ, που διαφημίζει η κυβέρνηση, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για το λαό
Παρασκευή 08/12/2017 - 15:49 - Ενημέρωση: Παρασκευή 08/12/2017 - 17:20
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Ρ. Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα σχολίασε:
«Ο Ερντογάν με την επίσκεψή του στην Ελλάδα αναβάθμισε τις απαράδεκτες βλέψεις της τούρκικης αστικής τάξης ενάντια στη χώρα μας, με αποκορύφωμα την αμφισβήτηση ευθέως της Συνθήκης της Λωζάννης, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που είπε περί μειονότητας κλπ.
Την ίδια στιγμή δεν επιβεβαιώθηκαν όλοι αυτοί οι διθύραμβοι που σήκωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το προηγούμενο διάστημα, ότι θα ήταν ιστορική αυτή η επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Την ίδια στιγμή αποδείχτηκε και με αυτές τις συναντήσεις και τις συζητήσεις ότι η γεωστρατηγική αναβάθμιση που πολυδιαφημίζει η ελληνική κυβέρνηση, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα ζητήματα, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους και για το λαό μας και για όλους τους λαούς της περιοχής».
902

Έστω με λίγο «κομψότερο» τρόπο σε σχέση με χθες, στις επαφές που είχε με την μουσουλμανική μειονότητα ο Ερντογάν επανέλαβε ένα μέρος των τουρκικών αξιώσεων.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε σε μειονοτικό σχολείο, αν και με βάση τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών είχε συμφωνηθεί να μην κάνει ομιλία σε ανοιχτό χώρο. Επίσης, προσευχήθηκε στο τζαμί της Κομοτηνής και συνομίλησε με κόσμο από τη μειονότητα.
«Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της», είπε, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ωστόσο πολλές φορές τους αποκάλεσε «συμπατριώτες» του και «ομοεθνείς» του. 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν υποστήριξε πως «αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις βουλευτές στην ελληνική Βουλή», αθροίζοντας τους τρεις μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον έναν της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στη Βουλή», συνέχισε, «πρέπει να παρουσιάσετε τα προβλήματά σας, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε».
Πηγή: Motionteam
Διπλωματικό επεισόδιο;
Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν ρεπορτάζ που έκανε λόγο για διπλωματικό επεισόδιο κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στη Θράκη. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος».
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο προαύλιο του σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ σημειώθηκε ένα μίνι επεισόδιο μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Αμανατίδη. 
Όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε μικρόφωνο να μιλήσει, ο υφυπουργός Εξωτερικών αντέτεινε: «Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. πρόεδρε». Τελικά ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, αφού πρώτα απηύθυνε χαιρετισμό ο Γ. Αμανατίδης.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.