Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Μάκης Παπαδόπουλος: Το εμπόριο όπλων, οι σημαιοφόροι των ΝΑΤΟικών επιλογών, τα... ναύλα των εφοπλιστών και ο δρόμος της αντεπίθεσης − Προσέξτε την ενόχληση και τον τον ιδρώτα των δημοσιογραφιάδων του μαύρου της ΕΡΤ, με τις απανωτές διακοπές και το... άλλο μοντέλο της Μάριον (Ρεντίκολα, ε, ρεντίκολα) − Κατά τα άλλα μακάρι να τον είχαν κάθε μέρα τον Μάκη. Άσε που είχανε καλέσει και τον Παφίλη την περασμένη βδομάδα!

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 1
Οι εργαζόμενοι να σηκώσουν το ανάστημά τους, να μη μένουν στο περιθώριο, να μην αρκούνται σε ψίχουλα
Παρασκευή 01/12/2017 - 13:49
«Είδαμε μία παρέλαση ονομάτων μεσαζόντων πίσω από τα οποία κρύβονται πολύ μεγάλα συμφέροντα σε διεθνές επίπεδο στην περιοχή, όμως το κύριο είναι η εμπλοκή της χώρας όλο και βαθύτερα σε έναν άξονα που έχει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση στην περιοχή, τον άξονα Σαουδικής Αραβίας - Ισραήλ κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ».
Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ 1 το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκέμβρη ερωτηθείς για την αγοραπωλησία όπλων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Σαουδικής Αραβίας.
Όπως εξήγησε, η χώρα εμπλέκεται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι για χώρες που έχουν κάνει εγκλήματα στην περιοχή και δεν αφορά μόνο την αγοραπωλησία όπλων.
Υπογράμμισε μάλιστα πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό πως «μετά τη σχετική στροφή της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και τις τριβές με τον αμερικανικό παράγοντα, πολλές φωνές μέσα και έξω από την κυβέρνηση παρουσιάζουν σαν ευκαιρία να αναλάβει η Ελλάδα το ρόλο του σημαιοφόρου των ΝΑΤΟικών επιλογών στην περιοχή. Αυτό σχετίζεται άμεσα με το εμπόριο όπλων και τη στρατιωτική συνεργασία και με Σαουδική Αραβία και με την Αίγυπτο».
«Η χώρα», συνέχισε, «μπλέκεται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι σε μια περιοχή που συγκρούονται ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα για να ξαναμοιράσουν αγορές και ενεργειακές πηγές και δρόμους αγοράς της Ενέργειας και αυτό θα έχει μεγάλο κόστος για το λαό και όχι για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων».
Όσον αφορά την έξοδο από την κρίση, ο Μ. Παπαδόπουλος επισήμανε πως «υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας είναι αυτός που μας έφερε στην κρίση, είναι αυτός των επενδύσεων που γίνονται με βάση το ποσοστό κέρδους του κάθε επενδυτή και ο άλλος είναι ριζικά διαφορετικός, αυτός που προτείνει το ΚΚΕ, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό σε οικονομία και παραγωγή, όπου θα βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο και θα συμμετάσχουν στη λήψη και τον έλεγχο των αποφάσεων.

Η λύση σήμερα είναι «στην οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων και η απεργία στις 14 Δεκέμβρη είναι μία ευκαιρία να οργανώσουν πρωτοπόρες εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακή περιοχή. Να δώσουν το μήνυμα ότι διεκδικούν αυτά που έχουν ανάγκη και αυτά είναι μια σταθερή δουλειά, η αύξηση των μισθών, η δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, μια σειρά πράγματα που μπορούμε να έχουμε άνετα σήμερα, με βάση τις τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και αυτός που μας εμποδίζει είναι τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».

Ο Μ. Παπαδόπουλος καταλήγοντας υπογράμμισε πως την ώρα που γίνεται αυτή η σφαγή στο λαό και τους εργαζόμενους, οι εφοπλιστές εξακολουθούν να έχουν μια αστεία φορολογία, τα ναύλα δύο - τριών ημερών, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι να απολαμβάνουν παχυλότατες κρατικές επιδοτήσεις που ξεπερνούν τα 7 δισ., να έχουν φορολογική ασυλία και να καταβάλλουν λιγότερο από το 5% στη συνολική φορολογία, ενώ οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα και οι αυτοαπασχολούμενοι πληρώνουν τη μερίδα του λέοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.