Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Tsiptrump: Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο οπλοστάσιο − ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ - ΟΓΕ: Λαϊκή καταδίκη και εναντίωση - Κυριακή 5 μ.μ., στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Αύριο η συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ
Στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Σε συγκέντρωση ενάντια στην επικίνδυνη για το λαό συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, αύριο, Κυριακή 3 Δεκέμβρη, οπότε ολοκληρώνεται το 18ο Συνέδριό της, στις 5 μ.μ., έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Συγκέντρωση ενάντια στην επικίνδυνη για το λαό συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) την Πέμπτη 30 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC, που εδρεύει στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού.

*
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και μεταξύ άλλων τονίζει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει και εντείνει την επικίνδυνη για το λαό πολιτική όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Βήμα βήμα αποκαλύπτονται τα όσα συμφώνησε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στις ΗΠΑ: Αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, νέα βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, τεράστια ποσά για "αναβάθμιση" των "F-16". Αμερικανικά στρατιωτικά κλιμάκια εξετάζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, για νέες βάσεις.
Όλη η Ελλάδα μετατρέπεται σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Ο ελληνικός λαός εκτίθεται σε θανάσιμους κινδύνους. Ολα τα αστικά κόμματα ομοφωνούν, γιατί έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η πολιτική που τσακίζει το λαό και η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος (...) Τα περί "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" και Ελλάδας "κόμβου Ενέργειας και μεταφορών" είναι στόχοι του μεγάλου κεφαλαίου.
Ολα αυτά πρέπει να συναντήσουν τη μαζική λαϊκή καταδίκη και εναντίωση.
(...) Να σηκώσουμε λαϊκό αγωνιστικό φράγμα, να αποκαλύψουμε τα σχέδιά τους, τον επικίνδυνο χαρακτήρα τους και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων των αστικών κομμάτων που συντάσσονται στην "εθνική στρατηγική", η οποία είναι επιζήμια για τα λαϊκά συμφέροντα.
  • ΟΧΙ στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμιά αλλαγή συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα, να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό αφέντη στον τόπο του».
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση απευθύνουν με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).
Αρχίζει σήμερα το 18ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ
Στο μεταξύ, μετά και την ολοκλήρωση των προσυνεδριακών διαδικασιών δεκάδων Επιτροπών Ειρήνης σε όλη τη χώρα, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο δημαρχείο Χαϊδαρίου το 18ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, παρουσία εκπροσώπων αδερφών κινημάτων από την Κούβα, το Νεπάλ, τις ΗΠΑ, την Κύπρο, την Παλαιστίνη, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, την Πορτογαλία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Στις σημερινές εργασίες του Συνεδρίου στο άνοιγμα θα παρουσιαστεί η εισήγηση της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι εκπρόσωποι των αδερφών κινημάτων και η πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και του βραζιλιάνικου κινήματος, Σοκόρο Γκόμεζ, εκπρόσωποι μαζικών φορέων.
*
ΕΕΔΔΑ
Συλλαλητήριο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Κυριακή 3 Δεκέμβρη και ώρα 5.00 το απόγευμα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που πραγματοποιεί η ΕΕΔΥΕ, έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Κυριακή 3 Δεκέμβρη και ώρα 5.00 το απόγευμα, ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ.
Είναι προκλητικό, την ώρα που ο ελληνικός λαός υποφέρει από τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ο έλληνας πρωθυπουργός να υπογράφει συμφωνίες αστρονομικών ποσών για την αναβάθμιση ΝΑΤΟικών όπλων που σε τίποτα δεν εξυπηρετούν την αμυντική δυνατότητα της χώρας μας. Την ώρα που η περιοχή μας ζει με το φάσμα ενός επικείμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη κερδοφορία των καπιταλιστικών ομίλων  μέσα από αλλαγές συνόρων, μοίρασμα αγορών, εξασφάλιση οδών μεταφοράς του πλούτου των χωρών της περιοχής, η ελληνική κυβέρνηση να αναβαθμίζει ήδη υπάρχουσες ΝΑΤΟικές βάσεις, να παραχωρεί εγκαταστάσεις για τη δημιουργία νέων για την υπεράσπιση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, αλλά και των ελληνικών μονοπωλίων. 
Όλα με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων της χώρας μας, πάντα καλυμμένη από τις κοκορομαχίες τους για τα ασήμαντα και επουσιώδη, για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την πολιτική που εφαρμόζουν, πολιτική που βάζει στο κρεβάτι του Προκρούστη εργασιακά και άλλα δικαιώματα του λαού μας μόνο και μόνο για να στηρίξει το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας για να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ που μόνο νέα δεινά μπορεί να φέρει στο λαό μας και στους γειτονικούς λαούς.
Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ την Κυριακή 3 Δεκέμβρη και ώρα 5 μμ έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Αθήνα, 27 Νοέμβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.