Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Σταθάκης-Τσακαλώτος: Κουαρτέτο για δύο και υπερταμείο ξεπουλήματος εργαζομένων − ΚΚΕ: Διέξοδος μόνο για το κεφάλαιο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Συζήτηση για τα αντιλαϊκά μέτρα της πρώτης και της δεύτερης αξιολόγησης
Τρίτη 13/09/2016 - 14:06 - Ενημέρωση: Τρίτη 13/09/2016 - 16:19
Ανοίγει όλη η βεντάλια των αντιλαϊκών μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι στο πλαίσιο της πρώτης και της δεύτερης αξιολόγησης, στις επαφές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Το κουαρτέτο συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτο και Οικονομίας, Γ. Σταθάκη. Εκτός από τα προαπαιτούμενα που αποτελούν «ουρές» της πρώτης αξιολόγησης, η συζήτηση επεκτάθηκε και στο επόμενο κύμα αντιλαϊκών μέτρων.

ΚΚΕ
Κυβέρνηση και “Θεσμοί” προετοιμάζουν τη νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα
Τρίτη 13/09/2016 - 15:09
Σε σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους “Θεσμούς” το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους λεγόμενους “θεσμούς” για τις “ουρές” της πρώτης αξιολόγησης, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων -ανεξάρτητα απ’ το τελικό σχήμα του “υπερταμείου”- αλλά και για την προετοιμασία της νέας επίθεσης στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, επιβεβαιώνουν ότι ο “οδικός χάρτης” που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, έχει διέξοδο μόνο για το κεφάλαιο και τα κέρδη του κι όχι για το λαό και τις ανάγκες του».
902

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στη συνάντηση συζητήθηκαν η υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, η προετοιμασία της δεύτερης αξιολόγησης, ο προγραμματισμός των διαπραγματεύσεων για τις επόμενες ημέρες.
Επίσης συζητήθηκαν τα νομοσχέδια για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων και για το «πλαστικό χρήμα». Τα δύο νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ για το ζήτημα του ακατάσχετου λογαριασμού η κυβέρνηση εμφανίζεται βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία παρά τις αντιρρήσεις των θεσμών.
Για αύριο έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση με τον Ευκλ. Τσακαλώτο και τον Γ. Σταθάκη.
Πληροφορίες και δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι από σήμερα ξεκινάνε οι πρώτες συναντήσεις μεταξύ τεχνικών κλιμακίων κυβέρνησης και θεσμών για την οριστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, ζήτημα το οποίο συνδέεται με σοβαρούς ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς. Η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Οκτώβρη.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν σήμερα και με τον υπουργό Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη και συζήτησαν για τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα στον τομέα της ενέργειας. 
Αύριο, Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, και προφανώς η συζήτηση θα επεκταθεί στις αντεργατικές ανατροπές της δεύτερης αξιολόγησης.
Χθες, συζητήθηκε το ζήτημα της συγκρότησης, λειτουργίας και «προικοδότησης» (βλέπε πιο κάτω) του νέου υπερ-ταμείου για τις ιδιωτικοποιήσεις. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως «δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά», αναφερόμενος στο ταμείο.
Επίσης άνοιξε η συζήτηση για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, που αποτελεί προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση και τις κατευθύνσεις της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), συζητείται η ακόμα πιο αντιδραστική αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας, με υποχρεωτική ονομαστικοποίηση όλων των κουπονιών ενίσχυσης από το πρώτο ευρώ. 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Συζητούν την υλοποίησης των αντιλαϊκών μέτρων για τις ανάγκες του κεφαλαίου
Δευτέρα 12/09/2016 - 21:36 - Ενημέρωση: Δευτέρα 12/09/2016 - 21:39
Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα-«γέφυρα» για το κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης», σε συνδυασμό με τον επόμενο κύκλο κλιμάκωσης, βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων της συγκυβέρνησης με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια του κουαρτέτου που άρχισαν σήμερα στην Αθήνα. 
Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, με τους εκπροσώπους της Ευρωζώνης (Κομισιόν, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας -από αύριο προστίθεται και το ΔΝΤ), συζητήθηκε το ζήτημα της συγκρότησης, λειτουργίας και «προικοδότησης» του νέου υπερ-ταμείου για τις ιδιωτικοποιήσεις. 
Από την πρώτη μέρα των επαφών, η αντιλαϊκή ατζέντα άνοιξε και για τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης. Σε αυτό το πλαίσιο, στη σημερινή συνάντηση των κλιμακίων της Ευρωζώνης με τον γενικό γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης.
«Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σε σχέση με το ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι θέμα χρόνο η επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη διοίκηση που θα τοποθετηθεί σε αυτό. Σε πρώτη φάση, στο νέο ταμείο θα μεταβιβαστεί η συμμετοχή του κράτους σε ακόμη 8 εταιρείες και συγκεκριμένα στις ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές), ΕΛΒΟ, «Αττικό Μετρό», ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ενδεχομένως η ΕΑΒ. Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα (σε συνέχεια των ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ), ενώ στη συνέχεια και μέχρι το Δεκέμβρη η λίστα θα συμπληρωθεί και με νέες επιχειρήσεις υπό κρατική διαχείριση.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων την Τρίτη περιλαμβάνει τη συνολική επισκόπηση του αντιλαϊκού προγράμματος, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη, καθώς και τα ζητήματα της Ενέργειας με τον αρμόδιο υπουργό, Π. Σκουρλέτη. Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, με το κουαρτέτο. Επίσης τις συζητήσεις θα απασχολήσει και η σύνταξη του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού του 2017.
Την ίδια ώρα, οι κυβερνητικοί παράγοντες στέλνουν αποφασιστικό μήνυμα κλιμάκωσης για την ολοκλήρωση των προπαιτούμενων παρεμβάσεων της πρώτης αξιολόγησης εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη.
Για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, οι «θεσμοί» θέτουν ζήτημα με βάση τις συστάσεις της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO) να υπάρχει ονομαστικοποίηση των δωρεών στα πολιτικά κόμματα και μάλιστα, από το πρώτο ευρώ.
Το θέμα τέθηκε  στη σημερινή συνάντηση των δανειστών με τον γενικό γραμματέα διαφθοράς, Γ. Βασιλειάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα θέσει ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ως προς τη συνταγματικότητα του εν λόγω μέτρου. Όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκε επίσης, ο ιδρυτικός νόμος (4320) για την «καταπολέμηση της διαφθοράς», γύρω από τον οποίο σχεδιάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις, ενώ συζητήθηκε και η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (λεγόμενο «πόθεν έσχες») για τους υπόχρεους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.