Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Φιντέλ για τη Χιλή: Παρουσίαση 2 Οκτ. 2016, 7:00 μμ


Το βιβλίο Ο Φιντέλ Κάστρο για τη Χιλή [Fidel Castro on Chile], των εκδόσεων Pathfinder Press, περιλαμβάνει ομιλίες του Κάστρο κατά τη διάρκεια επίσκεψής  του στη Χιλή το 1971. O Κάστρο μίλησε σε μαζικές συγκεντρώσεις εργαζομένων, αγροτών και φοιτητών.
Στις 11 Σεπτέμβρη 1973, ο στρατός της Χιλής με επικεφαλής τον στρατηγό Πινοσέτ ανέτρεψε με πραξικόπημα την κυβέρνηση της Unidad Popular [Λαϊκής Ενότητας] και τον πρόεδρό της Σαλβαδόρ Αλιέντε. Δεκάδες χιλιάδες εργάτες, αγρότες και επαναστάτες νεολαίοι δολοφονήθηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και «εξαφανίστηκαν». Οι οργανώσεις της εργατικής τάξης δέχτηκαν σοβαρά πλήγματα σε ολόκληρη την ήπειρο.
Όπως βλέπει κανείς από τις ομιλίες του Κάστρο στη Χιλή, η κουβανική κομμουνιστική ηγεσία προσπάθησε να προωθήσει μια επαναστατική προοπτική που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
Τα διδάγματα που άντλησε ο Κάστρο δεν είναι χρήσιμα μόνο από ιστορική άποψη. Πρόκειται για ζητήματα ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους στη Λατινική Αμερική σήμερα και στο μέλλον, καθώς ο ιμπεριαλισμός και οι καπιταλιστικές τάξεις εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους στο πλαίσιο της τωρινής καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην παραγωγή και το εμπόριο.
Όπως εξήγησε ο Κάστρο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χιλή, η Κούβα έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί λόγω της απουσίας της ταξικής εκμετάλλευσης, της ενότητας, και ενός ένοπλου λαού.

Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Ζωρζ Μπεχραμιάν (εκπαιδευτικός) από τις εκδόσεις  Διεθνές Βήμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.