Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Αλεξάνδρα Μπαλού - Σωτήρης Ζαριανόπουλος: Ο λαός στο καναβάτσο του κεφαλαίου (2 VIDEO)

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ ΣΤΟ «ΣΚΑΪ»
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απαιτεί και νέα αντιλαϊκά μέτρα
Κυριακή 18/09/2016 - 10:29 - Ενημέρωση: Κυριακή 18/09/2016 - 16:20
H ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απαιτεί τα μέτρα που παίρνονται γι' αυτό θα παραμείνουν και θα έρθουν και άλλα τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, σε παρέμβασή της στο «ΣΚΑΪ», την Κυριακή το πρωί.
Υπενθύμισε ότι οι συντάξεις για παράδειγμα περικόπηκαν τόσο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όσο και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γιατί, όπως είπε, όλοι τους κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.
Κάλεσε το λαό «από το καναβάτσο που τον έχουν ρίξει», όπως είπε χαρακτηριστικά, να περάσει στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών του.
Αναφερόμενη στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ υπογράμμισε ότι η ΝΔ δίνει τα διαπιστευτήριά της στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όμως το κάνει ασθμαίνοντας αφού τα συγχαρητήρια και η στήριξή τους πηγαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ακόμη ότι η μείωση της φορολογίας που εξήγγειλε ο αρχηγός της ΝΔ αφορά τη μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Παρέμβαση του Σ. Ζαριανόπουλου στην ΕΡΤ 1
Σάββατο 17/09/2016 - 15:43
Είτε με Brexit, είτε χωρίς, ισχύει αυτό που ομολόγησε και ο ίδιος Γιούνκερ, ότι δηλαδή η ΕΕ είναι γεμάτη όλο και περισσότερα προβλήματα και μάλιστα η κατάσταση θα γίνει χειρότερη σε όλους τους τομείς, την οικονομία, την άμυνα, την εξωτερική πολιτική, το κοινωνικό πλαίσιο. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Europe», που μεταδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Σεπτέμβρη 2016.
Όπως πρόσθεσε, η ΕΕ ετοιμάζει ένα νέο γύρο επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους και τους λαούς ώστε να δώσουν ακόμα περισσότερα χρήματα και πόρους στο κεφάλαιο και τις μεγάλες επιχειρήσεις για να ξεπεραστεί η κρίση, από την οποία από ό,τι φαίνεται δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε η Ευρώπη, ούτε ολόκληρος ο καπιταλισμός.  
Ο Σ. Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και στην απόφαση της αρμόδιας ευρωκοινοβουλευτικής επιτροπής να «κλείσει» το θέμα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.