Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

42 Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη κι Αντοχή!»

41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη οι κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Πέμπτη 22/09/2016 - 08:15 - Ενημέρωση: Πέμπτη 22/09/2016 - 08:14
«Αγώνας, Γνώση, Τόλμη κι Αντοχή! Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία (Ναζίμ Χικμέτ)»! Με αυτό το σύνθημα το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» φτάνει στην κορύφωσή του και σήμερα, Πέμπτη, ανοίγει τις πύλες του στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ίλιον, για το κεντρικό τριήμερο των εκδηλώσεών του.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ: Στις 20.30 χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συνέχεια θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ. Πριν από το χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Σιτάραμ Γιετσούρι, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό).
Στο χώρο θα δεσπόζει η μεγάλη έκθεση αρχειακού υλικού και φωτογραφίας που είναι αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)
Ακόμα, στο Στέκι Πολιτισμού θα λειτουργεί και τις τρεις μέρες έκθεση ζωγραφικής με έργα μαχητών του ΔΣΕ.
Ταμπλό και εκθέσεις θα υπάρχουν σε όλους σχεδόν τους επιμέρους χώρους και τα Στέκια του Φεστιβάλ. Επίσης, θα υπάρχουν χώρος ενάντια στα ναρκωτικά και περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και συλλόγων οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, με δικά τους προϊόντα και κατασκευές που θα εκθέτουν. (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)
Ξεχωριστή στιγμή των κεντρικών εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», είναι η παρουσίαση του cd με τραγούδια του ΔΣΕ, στην πλειοψηφία τους ανέκδοτα, την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη, στις 22.15, στην Κεντρική Σκηνή. Το cd θα διακινείται και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ. (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)
Ακόμα, και τις τρεις μέρες των κεντρικών εκδηλώσεων θα κυκλοφορεί το cd με τίτλο «Ένας δεν είμαι μα χιλιάδες». Πρόκειται για την ηχογράφηση του μουσικο-θεατρικού αφιερώματος στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι του Μεσοπολέμου (1918-1935) που πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο της ημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του 20ού αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ». (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.