*
*
*
20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης
*
#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship
*
*
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Διάβημα του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εξωτερικών για την επίθεση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στον στολίσκο Global Sumud Flotilla
Φωτό: Associated Press
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον στολίσκο Global Sumud Flotilla που επιχειρεί να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για αυτή την εξέλιξη που, παρά τις εκκλήσεις, δεν έκανε τίποτα για την προστασία των μελών των πληρωμάτων, ανάμεσά τους και πολλών Ελλήνων.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει κατεπειγόντως όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσέγγιση των πλοίων στη Γάζα για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας και να απελευθερωθούν τα μέλη του στολίσκου που κρατούνται από το Ισραήλ.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Κυβέρνηση και ΕΕ δεν έκαναν τίποτα για το ρεσάλτο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης (VIDEO)
Παρέμβαση για τη χθεσινή επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του κράτους-κατακτητή του Ισραήλ στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla», μεταξύ των οποίων και στο πλοίο "Οξυγόνο" της ελληνικής αποστολής, πραγματοποίησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Όπως είπε, πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για «πειρατική επίθεση» από το ισραηλινό κράτος-δολοφόνο που συντελεί τη γενοκτονία του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού, ενώ ανέδειξε και την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, για το γεγονός ότι δεν προστάτευσαν τον στολίσκο.
Ειδική αναφορά έκανε και στην άμεση αντίδραση από συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και την ΕΕΔΥΕ, δεδομένου ότι χθες βράδυ αντιπρόσωποί τους έδωσαν το «παρών» σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, καταγγέλλοντας τις ενέργειες του ισραηλινού κράτους-μακελάρη.
Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση απαιτήσει μέτρα για την απελευθέρωση μελών του πληρώματος, να διασφαλιστεί η ασφαλής προσέγγιση στη Γάζα και να παραδοθεί με ασφάλεια η ανθρωπιστική βοήθεια στον Παλαιστινιακό λαό που βρίσκεται στη Γάζα.
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιστολή στην Κάγια Κάλας για το προκλητικό «ρεσάλτο» των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»
Φωτό: Associated Press
Επιστολή στην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Κάγια Κάλλας, απέστειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την επίθεση- πειρατεία του Ισραήλ σε βάρος του «στολίσκου Global Sumud» με προορισμό τη Γάζα για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. Η επιστολή των ευρωβουλευτών του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου, έχει ως εξής:
«Κάγια Κάλας
Υπάτη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Κα Υπ. Εκπρόσωπε,
Από το απόγευμα της Τετάρτης βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση- πειρατεία από το δολοφονικό ισραηλινό κράτος που διαπράττει γενοκτονία εναντίον του ηρωικού παλαιστινιακού λαού, στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla», μεταξύ των οποίων και στα πλοία «Οξυγόνο» και «Παύλος Φύσσας» της ελληνικής αποστολής, που στόχο έχουν τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα.
Πρόκειται για πράξεις κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό και στο κίνημα αλληλεγγύης προς αυτόν.
Η ΕΕ φέρει βαριές ευθύνες καθώς με τη στήριξή της στην πολιτική του Ισραήλ, άφησε τους εθελοντές του «στολίσκου», μεταξύ των οποίων πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες, βουλευτές και ευρωβουλευτές, εκτεθειμένους στην επίθεση των Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. Μάλιστα, φαίνεται ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με πλοία, μεταξύ των οποίων και ελληνικά, τα οποία καταλήφθηκαν από τις Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει εθελοντές από τα πλοία που αναχαιτίστηκαν, μεταξύ τους τουλάχιστον ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχετε προβεί σε καμία ανακοίνωση καταδίκης της πειρατικής αυτής επίθεσης, αποθρασύνει ακόμη περισσότερο το Ισραήλ να συνεχίσει το «ρεσάλτο» του.
Τεράστιες ευθύνες έχει και η ελληνική κυβέρνηση γιατί παρά τις εκκλήσεις δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προστασία των μελών του πληρώματος, προσηλωμένη στη στρατηγική συμμαχία της με το Ισραήλ.
Σας καλούμε, να πάρετε κατεπειγόντως όλα τα απαραίτητα μέτρα έστω και τώρα, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσέγγιση των πλοίων στη Γάζα για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας, να απελευθερωθούν τα μέλη του στολίσκου που κρατούνται από το Ισραήλ.
Κώστας Παπαδάκης
Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος
Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.