ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ
Η Αστυνομία έριξε χημικά και χτύπησε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά έξω από τη ΔΙΠΕ Α' Αθήνας! (VIDEO)
Με ένα όργιο αστυνομικής καταστολής αντιμετώπισε η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας την κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονιών και των παιδιών τους στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε δεκάδες δημοτικά σχολεία του Δήμου της Αθήνας και άλλων Δήμων της πρωτεύουσας.
Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων, μαζί με σωματεία εκπαιδευτικών, συγκεντρώθηκαν για να καταγγείλουν τις συγχωνεύσεις τμημάτων που θα αποφάσιζε εκείνη την ώρα το αρμόδιο Συμβούλιο που συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.
Εντελώς απρόκλητα η Αστυνομία προχώρησε σε μια βάρβαρη επίθεση στους διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν στα χέρια τους μικρά παιδιά. Τα χημικά εξαπλώθηκαν στον αέρα, ενώ βόμβες κρότου λάμψης έσκαγαν δίπλα σε οικογένειες. Μικρά παιδιά προσπαθούσαν να ανασάνουν από τα χημικά που έπνιξαν την διαδήλωση, ενώ οι γονείς τους προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν.
Πηγή: Eurokinissi
Παρά το όργιο αστυνομικής καταστολής, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς παρέμειναν έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, διαδηλώνοντας ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων. Την απαίτηση να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Καταγγελία της επίθεσης από το ΚΚΕ στη Βουλή
Την επίθεση της Αστυνομίας κατ' εντολήν της κυβέρνησης στην κινητοποίηση κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ. Σημείωσε ότι πρόκειται για άλλο ένα κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής της κυβέρνησης σε βάρος του λαϊκού κινήματος.
«Αυτό που σας ενοχλεί είναι η διογκούμενη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, είναι η λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία. την οποία θέλετε με κάθε τρόπο να φιμώσετε και να επιβάλλετε τη σιγή νεκροταφείου» επισήμανε χαρακτηριστικά. Αλήθεια, στο Μεταξουργείο, όπου γινόταν η κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων, «το χαρακτήρα ποιού μνημείου διαφύλασε η κυβέρνηση και παρέταξε εκεί τα ΜΑΤ» ρώτησε την κυβέρνηση η Μ. Κομνηνάκα, σημειώνοντας πως αποδεικνύεται ότι «κανένας πόνος δεν έχει πιάσει την κυβέρνηση για την προστασία των μνημείων και των συμβόλων», αλλά θέλει να φιμώσει τις λαϊκές αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει.
\Την επίθεση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, με ανακοίνωσή του, και το ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που έγινε σήμερα από την αστυνομία, «με εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ, με χημικά, κρότου λάμψης και γκλομπ κατευθείαν στο πρόσωπο μικρών μαθητών, των γονιών τους και εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα πολλοί να τραυματιστούν και άλλοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
Συνεχίζοντας αναφέρει: «Για τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν με παιδιά να κλαίνε, να μη μπορούν να αναπνεύσουν και να ψάχνουν διέξοδο διαφυγής από την αστυνομία που χτυπούσε όποιον έβρισκε μπροστά της ανεξαιρέτως, την αποκλειστική ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.
Απαιτούμε να αποχωρήσουν τώρα η αστυνομία και τα ΜΑΤ για να συνεχιστεί η διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των συγκεντρωμένων να παρθούν πίσω οι συμπτύξεις, να μην γίνουν νέες, αντίθετα να καλυφθούν ΤΩΡΑ τα 700 κενά στη ΔΙΠΕ Α' Αθήνας και τα χιλιάδες κενά πανελλαδικά!
Κανένα παιδί έξω από το δημόσιο σχολείο και οποιαδήποτε δομή του! Λεφτά για υγεία και Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία! Κάτω τα ξερά σας από τα παιδιά μας, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς τους!».
Πηγή: Eurokinissi
Η κινητοποίηση αποφασίστηκε χθες σε μαζική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικού Τομέα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Γαλατσίου, 1ης, 2ης, 3ης, 4ης, 5ης, 6ης & 7ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, Καισαριανής, Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου & Ηλιούπολης. Συμμετείχαν επίσης μέλη Διοικητικών Συμβουλίων από πολλούς συλλόγους γονέων.
Οι συμμετέχοντες ανέδειξαν τα οξυμένα προβλήματα: υπεράριθμα τμήματα, εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς και παράλληλη στήριξη, υπολειτουργούντα ολοήμερα προγράμματα, κτιριακά ζητήματα – όλα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής υποχρηματοδότησης της Παιδείας, υπέρ «πολεμικών εξοπλισμών» και «εξορθολογισμού».
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ένα ευρύτερο πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει γενικές συνελεύσεις ενώσεων, κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 27/10, τοπικές παρεμβάσεις σε σχολεία και γειτονιές, συμμετοχή σε παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 6ης Νοεμβρίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.