Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Τσίπρας-Μπλίνκεν: Κόκκινες γραμμές, πράσινα άλογα, ροζ παπάρες και μαύρη η νύχτα στα βουνά

Κόκκινες... γραμμές

Πάει καιρός απ' όταν ο Γ. Γεραπετρίτης είχε προσδιορίσει ως «κόκκινη γραμμή» στα παζάρια με την Τουρκία τα 6 ναυτικά μίλια στα νησιά. Η δήλωση αυτή αποτέλεσε τότε «κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ, που οργίλος κατήγγειλε τις δηλώσεις Γεραπετρίτη και διά του προέδρου έσπευδε να ζητήσει επέκταση «κατά τόπους» των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. Ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε τότε:

«Ορισμένες φορές η δημόσια διατύπωση κάποιων προτάσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση ενισχύει τη θέση της χώρας και τις διαπραγματευτικές δυνατότητες του πρωθυπουργού. Η ευθύνη της αντιπολίτευσης είναι να δώσει προτάσεις διεξόδου, σε μια κυβέρνηση που φαίνεται να κινείται χωρίς πυξίδα. Ο κ. Γεραπετρίτης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στις δηλώσεις του. Διότι όταν δηλώνει ότι η "κόκκινη γραμμή" είναι τα 6 ναυτικά μίλια, τότε στην πραγματικότητα στέλνει μήνυμα ανοχής στην άλλη πλευρά».

Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα σηκώνει αυτά, στη συνάντηση με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ ο Αλ. Τσίπρας έθεσε ως «κόκκινες γραμμές» «την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και το δικαίωμά της να προασπίζει την εδαφική ακεραιότητα των νησιών της με στρατιωτική παρουσία»! Του 'κανε τα μούτρα κρέας δηλαδή!

Οι θεματοφύλακες (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) της ΝΑΤΟικής συνοχής και σταθερότητας, που ρίχνει νερό στον μύλο της τουρκικής προκλητικότητας, ανταγωνίζονται σε «κόκκινες γραμμές» που «κουμπώνουν» με το ευρωατλαντικό σχέδιο και δίνουν ώθηση στο παζάρι για επώδυνες διευθετήσεις.

Απέναντι σ' αυτήν την επικίνδυνη πολιτική, ο λαός χρειάζεται να θέσει τις δικές του «κόκκινες γραμμές» με την ολο-κόκκινη ψήφο του, ώστε με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα να αντιπαλέψει τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και την ελληνική εμπλοκή με οποιαδήποτε κυβέρνηση, που βάζει σε ...περιδίνηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.