Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Συνταξιούχοι, όχι ασύντακτοι: Μεγάλες κινητοποιήσεις συνταξιούχων για πραγματικές αυξήσεις και όχι κοροϊδία (VIDEO)

ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κινητοποιήσεις συνταξιούχων για πραγματικές αυξήσεις και όχι κοροϊδία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι, έστειλαν το αποφασιστικό μήνυμα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα τους όλη την επόμενη περίοδο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Με τις σημερινές τους δυναμικές κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, απαίτησαν:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να αποδίδεται στις αναπηρικές συντάξεις ολόκληρη η Εθνική σύνταξη.
  • Να ισχύσει η παράλληλη ασφάλιση στους ασφαλισμένους πριν το 2016.
  • Κατάργηση της παρακράτησης για την υγεία.
  • Άμεση καταβολή στα πληρωμένα δώρα μας.
  • Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην  υγεία.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα δωρεάν σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Μαζική και μαχητική η παναττική κινητοποίηση στην Αθήνα

Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία, κάνουμε καθαρό από εδώ τώρα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα, δεν συμβιβαζόμαστε με επιδόματα, σημείωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, με την ολοκλήρωση της μαζικής παναττικής κινητοποίησης έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα που είχε κατακλυσθεί από συνταξιούχους. Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα όλη την επόμενη περίοδο, εντείνουμε την πάλη μας, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας για πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις και για δημόσια και δωρεάν υγεία, αλλά και για την σωτηρία των σπιτιών του λαού από τους πλειστηριασμούς. (Δείτε ολόκληρη την δήλωση του Δ. Κουμπούρη στο κεντρικό video).

Οι συνταξιούχοι είχαν αποστείλει υπόμνημα με τα αιτήματά τους προς τον υπουργό Οικονομικών. Καθώς στο υπουργείο δεν βρισκόταν κανένας υπουργός για συνάντηση με αντιπροσωπεία, δόθηκε η απάντηση στους συνταξιούχους ότι θα οριστεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θοδωρή Σκυλακάκη.

Με τα συνθήματά τους, έξω από το υπ. Οικονομικών οι συνταξιούχοι, μεταξύ άλλων διεκδίκησαν, «αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου».

Δυναμική πορεία από τα Προπύλαια σε υπ. Εργασίας και Οικονομικών

«Όλοι στον δρόμο ξεσηκωμός για να μην πεινάσει ο λαός», το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα. Συνθήματα δόνησαν την ατμόσφαιρα όταν η πορεία πέρασε μπροστά από το υπ. Εργασίας πραγματοποιώντας σύντομη στάση. «Αυτό το υπουργείο δεν είναι εργασίας είναι του κεφάλαιου και της εργοδοσίας», ακούστηκε χαρακτηριστικά.

Μπροστά από το υπ. Εργασίας, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, κατήγγειλε ότι μέχρι τώρα ο υπουργός Εργασίας δεν έχει συναντήσει τους συνταξιούχους, ενώ έθεσε το ζήτημα της μη απόδοσης των εθελοντικών εισφορών των συνταξιούχων προς τα σωματεία τους.

Νωρίτερα στην Αθήνα, τα Προπύλαια γέμισαν από συνταξιούχους της Αττικής, που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Σύσσωμοι οι ομιλητές διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι δούλεψαν, πάλεψαν και πλήρωσαν για να πάρουν συντάξεις και δικαιώματα και όχι φιλοδωρήματα. Επανέλαβαν την απαίτησή τους για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία.

Μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο Ερμόλαος Λινάρδος, από τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ο Τέλης Κάντας, από τους συνταξιούχους των επικουρικών ταμεία, ο Χρήστος Κολοβός, από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, η Γιώτα Φραγκούλια, από τους συνταξιούχους δικηγόρους, ο Γιώργος Πεπόνης, από τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, από τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, ο Αναγνώστης Μουμτζής, από την ΠΕΣ-ΝΑΤ και ο Κώστας Τζατζάνης, από τους συνταξιούχους μηχανικούς.

Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της Κίνησης Απόστρατων Αστυνομικών, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, του ΣΦΕΑ.

Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Ανοίγοντας την συγκέντρωση στα Προπύλαια, ο Παναγιώτης Πάλμος, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ, κάλεσε σε συνέχιση της αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού.

Θεσσαλονίκη: Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις και όχι κοροϊδία, το μήνυμα της κινητοποίησης των συνταξιούχων

«Δεν βγαίνει ο μήνας με pass - καλάθι και αυξήσεις και κοροϊδία», διαμήνυσαν οι συνταξιούχοι με την μαχητική κινητοποίηση, που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης, στη Θεσσαλονίκη. 

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης, στο Άγαλμα Βενιζέλου, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

«Δεν βγαίνει ο μήνας με "pass", "καλάθια" και αυξήσεις-κοροϊδία», αναγράφει το πανό τους.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Απόστολος Σκούφας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου, ο οποίος εισαγωγικά εξέφρασε την αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους από τους σεισμούς γείτονες λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Ακολούθως αναφέρθηκε αναλυτικά στο διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων, ενώ σημείωσε ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε ως βελτίωση της ζωής μας τις λεγόμενες αυξήσεις της κυβέρνησης τη στιγμή που όλα αυτά τα χρόνια των περικοπών οι συνταξιούχοι είχαν απώλειες πάνω από 100 δισ. ευρώ.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.