Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Κυρκυριάκος: Φύκια καπαμάς με δάνεια και market pass — ΚΚΕ: Αέρας κοπανιστός οι "θετικές" αλλαγές για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό — Διαμάντω Μανωλάκου: Tροπολογία - πολυνομοσχέδιο μέσα στη νύχτα (VIDEO)

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ψίχουλα μέσω pass για τον λαό και ενίσχυση της εισπραξιμότητας

Προεκλογικά «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς» προσπάθησε να πουλήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής, ερχόμενος να υπερασπιστεί την κυβερνητική τροπολογία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και τα νέα ψίχουλα του market pass.

*

Διαμάντω Μανωλάκου: Η κυβέρνηση έφερε μια τροπολογία - πολυνομοσχέδιο μέσα στη νύχτα

*

 

ΚΚΕ

Αέρας κοπανιστός οι δήθεν "θετικές" αλλαγές για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Δεν αλλάζουν τον βασικό μηχανισμό του ξεζουμίσματος των δανειοληπτών

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τους πλειστηριασμούς και την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αναφέρει: 

«Αέρας κοπανιστός τελικά οι δήθεν "θετικές" αλλαγές του κ. Μητσοτάκη υπέρ των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, καθώς πρόκειται για ρυθμίσεις που δεν αλλάζουν τον βασικό μηχανισμό του ξεζουμίσματος των δανειοληπτών, αντίθετα διευκολύνουν τράπεζες και funds να εισπράξουν όσο γίνεται περισσότερα, είτε με την εκποίηση οποιουδήποτε περιουσιακού τους στοιχείου, είτε με την μετατροπή τους σε "νοικάρηδες" στα ίδια τους τα σπίτια.

Αυτός είναι ο στόχος του περιβόητου αλγόριθμου, της πρότασης δηλαδή που “παράγει” η πλατφόρμα για τον διακανονισμό των δανείων ανάμεσα σε τράπεζες και λαϊκά νοικοκυριά. Η θέσπιση της αναγκαστικής “αιτιολόγησης” μιας απόρριψης -ακόμα και αυτών των προτάσεων από τις τράπεζες, όταν δηλαδή εκτιμούν ότι μπορούν “να τα καταφέρουν καλύτερα”- καθόλου δεν αλλάζει την ουσία. Η δε μείωση του επιτοκίου γίνεται με στόχο να διευκολύνει τις τράπεζες να προχωρήσουν στην αποπληρωμή και στη ρύθμιση των δανείων χωρίς νομικά κωλύματα.

Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους κι απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική ανακούφιση για τους εργαζόμενους».

902

 

Αναφερόμενος στην τροπολογία που ισοδυναμεί με ολόκληρο πολυνομοσχέδιο, που μάλιστα κατατέθηκε χθες τα μεσάνυχτα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, έκανε λόγο για όφελος σε «χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που ήταν σε ομηρία» και «πρόσθετη προστασία σε περισσότερους δανειολήπτες».

Επί της ουσίας, όμως, οι αλλαγές που προβλέπονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αποσκοπούν και ωφελούν την εισπραξιμότητα των πιστωτών. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, θα μπορούν να προσφύγουν στον εξωδικαστικό και όσοι δανειολήπτες έχουν έναν πιστωτή, χωρίς δηλαδή να οφείλουν και στην εφορία ή σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο. Επίσης, ανέφερε ότι ο πιστωτής θα πρέπει να αποδέχεται ρύθμιση που να αφορά είτε σε δόσεις είτε σε κούρεμα, όταν δεν έχει απομείνει τίποτα να εισπράξει από τον δανειολήπτη, στραγγίζοντάς τον δηλαδή μέχρι τέλους.

Ο πρωθυπουργός ξεστομίζοντας το ευφυολόγημα ότι η «κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μεριμνά για τους αδύναμους», αναφέρθηκε ακόμα στην υλοποίηση του market pass, χαρακτηρίζοντάς το «ένα ακόμα ανάχωμα απέναντι στο κύμα ακρίβειας». Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης ένιωσε ...την ανάγκη να επεξηγήσει τα ποσά που αφορά το νέο μέτρο-ψίχουλο, ότι δηλαδή στα μηνιαία έξοδα μιας τετραμελούς οικογένειας που υπολογίζονται στα 540 ευρώ στο σούπερ μάρκετ, από την εν λόγω επιδότηση θα παίρνουν τα ...54! Τα λόγια περιττεύουν.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να τροφοδοτήσει την άσφαιρη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι έχει πάρει «διαζύγιο με την κοινωνία», ενώ ενόψει των εκλογών επανέλαβε τα κάλπικα διλήμματα για σταθερότητα και ανάπτυξη, όπου όμως αμφότερες ευνοούν το μεγάλο κεφάλαιο και μόνο ...αστάθεια προκαλούν για τον λαό και τις ανάγκες του.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.