Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Γιάννης Γκιόκας - Νίκος Καραθανασόπουλος - Μαρία Κομνηνάκα: Οι τροπολογίες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή (παιδιά του καπιταλιστικού συστήματος) ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για το εργατικό λαϊκό κίνημα (3 VIDEO)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ

Το μόνο πραγματικό τείχος απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό το υψώνει ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους

Η νομοθετική ρύθμιση που έρχεται δήθεν για να αντιμετωπίσει τις παραφυάδες της Χρυσής Αυγής, ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με την επίμαχη τροπολογία.

Αρχικά ξεκαθάρισε ότι σήμερα δεν θα χρειαζόταν καν αυτή η συζήτηση αν είχε ολοκληρωθεί η δίκη και υπήρχαν αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις και τα αποτελέσματα αυτών σχετικά με τα πολιτικά δικαιώματα, «όμως η δίκη προχωράει με ρυθμούς χελώνας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων γιατί βολεύει πολιτικά να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα και να υπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες».

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η ρύθμιση αυτή επιδιώκει να ανοίξει γενική συζήτηση περί κομμάτων που εξυπηρετούν ή που δεν εξυπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση και με μια σειρά γενικεύσεις να στεγαστεί η θεωρία των δύο άκρων, που είναι επίσημη πολιτική και κατεύθυνση της ΕΕ.

Η ρύθμιση λοιπόν προβλέπει έλεγχο των κομμάτων για έναν απεριόριστο αριθμό αδικημάτων, για το αν υπάρχουν στο πρόσωπο ενός ατόμου υποψηφίου του κόμματος ή μέλους της διοικούσας επιτροπής, καθώς και έλεγχο σε σχέση με εσωτερική λειτουργία των κομμάτων. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, σημείωσε ο Γ. Γκιόκας, υπάρχουν τόσο στην κυβερνητική όσο και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες είναι δύο προτάσεις που μπορεί να εκκινούν από διαφορετική αφετηρία, αλλά καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Η ΝΔ λέει ότι δεν την ενδιαφέρουν ιδεολογίες αλλά καταδίκες και αδικήματα, συγκαλύπτοντας έτσι ότι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής απορρέει από την απάνθρωπη ναζιστική ιδεολογία της. Κάτι που μάλιστα, δεν το υποστηρίζει μόνο το ΚΚΕ, αλλά αποτελεί απόφαση του δικαστηρίου που την καταδίκασε πρωτόδικα.

Η θέση, λοιπόν, της κυβέρνησης οδηγεί στη στέγαση της θεωρίας των δύο άκρων με επίκληση δεκάδων αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα, 6 κεφάλαια συγκεκριμένα, που φωτογραφίζουν τη δράση του εργατικού κινήματος.

Στο σημείο αυτό, ο Γ. Γκιόκας έφερε το παράδειγμα του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και συνδικαλιστή, Βάλσαμου Συρίγου, στον οποίο έχουν φορτωθεί διώξεις από τον μισό Ποινικό Κώδικα, γιατί πρωτοστάτησε στο κίνημα εναντίον των πλειστηριασμών και σήμερα σέρνεται στα δικαστήρια. Το γεγονός αυτό μπορεί να επιφέρει καταδίκες που θα λαμβάνονται τυχόν υπόψη για το αν το κόμμα που ανήκει ο συγκεκριμένος υπηρετεί την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Και ποιος διασφαλίζει, διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ότι το κακούργημα δεν μπορεί να γίνει πλημμέλημα με επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία, την ώρα που ήδη το ευρωπαϊκό δικαστήριο θεωρεί νόμιμη την εξαίρεση υποψηφίων ακόμα και για τρίχρονη φυλάκιση;

Έφερε επίσης το παράδειγμα, όπου το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε νόμιμη την απόρριψη της καθόδου του ΚΚ Ρουμανίας στις εκλογές, γιατί περιείχε ασαφής πολιτικούς στόχους που έθεταν υπό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και τις δημοκρατικές αξίες. «Ιδού τα περιβόητα ευρωπαϊκά δικαστήρια και η περιβόητη ευρωπαϊκή δημοκρατία, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ. Ευρωπαϊκή δημοκρατίας που χωράει πολύ άνετα τα λόμπι ως «συστατικό της στοιχείο» όπως ψηφίσαν όλα τα άλλα κόμματα, που χωράει και να στηρίζει την αναβίωση των ναζί σε μια σειρά χώρες, που δεν χωράει όμως τον ριζοσπαστισμό, ούτε τα Κομμουνιστικά Κόμματα ποινικοποιόντας τη δράση τους.

Ακόμα, αναφερόμενος στη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή, υπογράμμισε πως ήταν η «επιτομή της θεωρίας των δύο άκρων» όσα είπε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει το ΕΑΜ με τις «χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας». Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η αναθεώρηση της ιστορίας έχει πολλές εκδοχές, καθώς αναθεώρηση και κακοποίηση της ιστορίας είναι να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι ο ύμνος του ΕΑΜ με τους ύμνους στον Γ. Παπανδρέου που ήταν ο πιο ορκισμένος και αιματοβαμμένος εχθρός του, όπως έκανε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωσή του.

Σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, στηλίτευσε το γεγονός ότι επικαλείται το άρθρο 187α του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή τον «τρομονόμο», ο οποίος, όπως τόνισε, στρέφεται ευθέως σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος. «Τον υιοθετήσατε ως κυβέρνηση και τώρα τον υιοθετείτε για να ελέγχετε ένα κόμμα», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Γκιόκας, σημειώνοντας ότι με βάση αυτό το νόμο η διατάραξη συγκοινωνιών θεωρείται τρομοκρατική πράξη, ενώ συνδέεται με μια σειρά ανακριτικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένων των υποκλοπών. Δηλαδή, αν ένα κόμμα θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση μπορούμε να άρουμε και το απόρρητο των επικοινωνιών του, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Ακόμα άσκησε εντονότατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται την αντιρατσιστική νομοθεσία της ΕΕ, που αναφέρεται στα «εγκλήματα του ολοκληρωτισμού», η οποία όταν είχε έρθει να ενσωματωθεί το 2014 από την κυβέρνηση της ΝΔ, τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ την είχαν καταψηφίσει.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι αυτές οι διατάξεις ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν τον φασισμό, αντίθετα ανοίγουν επικίνδυνο δρόμο. Το μόνο πραγματικό τείχος προστασίας απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, είπε, το υψώνει ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους, στοχεύοντας το σύστημα που το γεννά και θρέφει, στοχεύοντας τους μηχανισμούς εκείνους του κράτους που διαπλέκονται μαζί του.

Και ξεκαθάρισε ότι επειδή στο ΚΚΕ «είμαστε κολλημένοι», «δεν δείξαμε καμία ανοχή στη Χρυσή Αυγή», «δεν πήγαμε ποτέ μαζί στα Καστελλόριζα», «δεν συμπράξαμε ποτέ με το ΛΑ.Ο.Σ και τους ΑΝΕΛ», «δεν μπήκαμε ποτέ μαζί σε ψηφοδέλτια με υποψήφιους της Χρυσής Αυγής όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου», «γιατί τα έδρανά μας ήταν άδεια όταν οι υπόλοιπο χειροκρατούσαν τους ναζί του τάγματος Αζόφ».

Τέλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι με τέτοιους είδους διατάξεις δεν πρόκειται να αποσπάσει δηλώσεις νομιμοφροσύνης του ΚΚΕ στη σημερινή σάπια δημοκρατία, που είναι το προσωπείο της στυγνής δικτατορίας του κεφαλαίου.

902

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Υποκρισία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τη ΧΑ - Ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους

Να αρθεί το εμπάργκο στη Συρία για να σταλεί βοήθεια

Στη συζήτηση επί της τροπολογίας της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή (πάνω) παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Σημείωσε την υποκρισία των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όταν όχι μόνο έχουν συνεργαστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ παλαιότερα αλλά και όταν επιχειρούν με κάθε τρόπο να ενισχύσουν το αστικό κράτος με τρομονόμους, παρακολουθήσεις των πάντων, ενίσχυση της καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος, όταν επιχειρούν να βγάλουν λάδι την αστική δημοκρατία, μέσα στην οποία γεννιούνται τα ναζιστικά κόμματα, όταν επιχειρούν να βγάλουν λάδι τα λόμπι, δηλαδή τη δικτατορία του κεφαλαίου.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως πάντα τα ναζιστικά κόμματα είναι παιδιά του καπιταλιστικού συστήματος και αποτελούν τον εγκληματικό βραχίονα του κεφαλαίου. Αυτό τον ρόλο έπαιξε και η Χρυσή Αυγή στη χώρα μας, που την είδαμε να χτυπά συνδικαλιστές, και να στήνει δουλεμπορικά γραφεία στο Πέραμα πουλώντας πάμφθηνους εργαζόμενους κ.α. 

Υπογράμμισε πως τόσο η τροπολογία της κυβέρνησης όσο και η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους γιατί αποδέχονται και αξιοποιούν τον τρομονόμο και τον ευρωτρομονόμο, που ποινικοποιούν διάφορες μορφές πάλης του λαϊκού παράγοντα, όπως η κατάληψη των δημοσίων κτιρίων, η παρεμπόδιση των αστικών συγκοινωνιών κ.α. Ο ίδιος τρομονόμος άλλωστε ποινικοποιεί τον ριζοσπαστισμό, όπως χαρακτηρίζει τους αγώνες εργαζομένων και νεολαίας για τα δικαιώματά τους και με βάση αυτόν σε μια σειρά χώρες, έχουν απαγορευτεί τα Κομμουνιστικά Κόμματα, οι κομμουνιστικές νεολαίες, μέχρι και τα σφυροδρέπανα, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στο ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ, υπενθύμισε πως ευρωπαϊκά, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά μονοπώλια στήριξαν και χρηματοδότησαν τον Χίτλερ, με την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ, με βάση τη βαθιά τους έχθρα έναντι της ΕΣΣΔ.  

Κατήγγειλε την αναθεώρηση της ιστορίας που επιχειρείται από τη στιγμή που ο Κόκκινος Στρατός νίκησε τον ναζισμό με την ΕΕ να πρωτοστατεί με διάφορες πρωτοβουλίες, όπως με τη μετονομασία της μέρας συντριβής του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό σε μέρα της Ευρώπης, με την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων αλλά και την αξιοποίηση κατά το δοκούν φασιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία και αλλού. 

Το ΚΚΕ υπήρξε εμπνευστής και καθοδηγητής του ΕΑΜ

Σε αυτή την αναθεώρηση της ιστορίας, εντάσσεται και η χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού που επιχείρησε να συκοφαντήσει τον ρόλο και τη δράση του ΕΑΜ, συνέχισε ο Ν. Καραθανασόπουλος. 

Κατήγγειλε παράλληλα και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κακοποιήσει την ιστορία του ΕΑΜ λέγοντας πως από τη μία παίζει τον ύμνο του στις συγκεντρώσεις και από την άλλη, εξυμνεί τον «γέρο» Γ. Παπανδρέου, συναντιέται με κομμουνιστοφάγους σε εκδηλώσεις στο Γράμμο και το Βίτσι, στηρίζει το ΝΑΤΟ και στήνει νατοϊκές βάσεις ανά την Ελλλάδα ενώ στελέχη του όπως η κα Δούρου μιλά για ολοκληρωτικά καθεστώτα και τέλος αποδέχεται το κατάπτυστο ψήφισμα της ΕΕ περί «σιδηρούν παραπέτασμα».

Υπενθύμισε εξάλλου ότι στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, όλες οι δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. 

«Ολα αυτά κακοποιούν την ιστορική προσφορά του ΕΑΜ και της πάλης του λαού» επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ ούτε καπηλεύεται ούτε θέλει να μονοπωλήσει τον αγώνα του ΕΑΜ, στο οποίο συμμετείχαν ευρύτερα λαϊκά στρώματα, επισημαίνει μόνο ότι το ΚΚΕ υπήρξε ο εμπνευστής και ο καθοδηγητής αυτού του παλλαϊκού αγώνα. 

Καταλήγοντας τόνισε πως μόνο η ανειρήνευτη πάλη του λαϊκού κινήματος σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολή και σχολείο μπορεί να αντιμετωπίσει τον φασισμό, μόνο το εργατικό κίνημα μπορεί να συντρίψει τη ΧΑ και τα υπόλοιπα ναζιστικά μορφώματα.

Να αρθεί το εμπάργκο στη Συρία για να σταλεί βοήθεια

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξέφρασε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη του ΚΚΕ στους λαούς της Τουρκίας και Συρίας και ζήτησε την άρση του εμπάργκο στη Συρία για να μπορέσει να κατευθυνθεί η ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς εμπόδια στους πληγέντες από τους σεισμούς. Όπως τόνισε σχετικό αίτημα έθεσε και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο

Επίσης, με αφορμή την τραγωδία στη γείτονα, σημείωσε τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων στη χώρα μας, που δεν έχουν λάβει μέτρα ολοκληρωμένης αντισεισμικής θωράκισης, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ που δεν θεωρεί τα αντίστοιχα έργα επιλέξιμα, στη λογική του κόστους - οφέλους. 

Τέλος, εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα των καλλιτεχνών που σήμερα προχώρησαν σε νέα απεργία και συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που έχουν υποβαθμίσει και ισοπεδώσει τις σπουδές, τα δικαιώματα και τους μισθούς τους, που προωθούν την εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού με τελευταίο παράδειγμα τη μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ που ανοίγει το δρόμο σε ιδιώτες.  

902

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ

Οι τροπολογίες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για το εργατικό λαϊκό κίνημα

«Στο ερώτημα εάν η εγκληματική ναζιστική χρυσή αυγή και οι παραφυάδες της πρέπει να μείνουν εκτός Βουλής, το ΚΚΕ απαντά απερίφραστα ναι, όχι μόνο δεν πρέπει να εκπροσωπούνται στη Βουλή και δεν πρέπει να βρίσκουν έδαφος στην κοινωνία και σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ πρωτοστατεί, πολύ πριν μάλιστα την καταδίκη της Χρυσής Αυγής». Αυτό επισήμανε η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία της κυβέρνησης.

Σημείωσε την υποκρισία των αστικών κομμάτων που στο όνομα της αστικής δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού δεν διστάζουν να συναγελάζονται με τους φασίστες σε διάφορες εκδηλώσεις όπως στο Καστελόριζο, ενώ απροβλημάτιστα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ συμπορεύονται στα ίδια ψηφοδέλτια όπως στο ΕΚ Πύργου ή την τοπική διοίκηση, όπου μαζί με τους χρυσαυγίτες ορθώνουν τείχη στο ΠΑΜΕ και όχι στη Χρυσή Αυγή.

Η Μ. Κομνηνάκα υπογράμμισε  πως αξιοποιώντας τον αντιφασιστικό μανδύα, δόθηκε η ευκαιρία να ικανοποιηθούν κι άλλες επικίνδυνες στοχεύσεις που δεν θα γίνονταν ανεκτές από τον ελληνικό λαό. 

«Πώς αποκλείεται κάτω από τις επικίνδυνες γενικεύσεις της τροπολογίας για τη συμμετοχή των κομμάτων στις εκλογές, να μην χωρέσει  και η απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων, της ανιστόρητης εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό» αναρωτήθηκε η Μαρία Κομνηνάκα.

Συμπλήρωσε πως αυτή είναι η επίσημη ιδεολογία και πολιτική της ΕΕ, την οποία μάλιστα αναπαρήγαγε χθες ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας «ως μία από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας» την αντίσταση του ΕΑΜ και του λαού που πολέμησαν τον φασισμό, την ίδια ώρα που η αστική κυβέρνηση ρέμβαζε από μακριά τις εξελίξεις.  

Σημείωσε πως με βάση αυτή τη θεωρία, σε χώρες της ΕΕ έχει απαγορευθεί η δράση των κομμουνιστικών κομμάτων και την ίδια ώρα τιμώνται οι ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους. 

Υπογραμμίζοντας ότι οι  τροπολογίες ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους όχι αποκλειστικά για το ΚΚΕ, που δεν φοβάται και δεν φοβήθηκε ποτέ τέτοιου είδους απαγορεύσεις, αλλά για το εργατικό - λαϊκό κίνημα,  κατήγγειλε πως ήδη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, στήνονται κατηγορητήρια σε βάρος αγωνιστών, συνδικαλιστών, εργαζομένων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το αδίκημα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, το οποίο είναι πασπαρτού σε κάθε κατηγορητήριο σε βάρος αγωνιζόμενων συνδικαλιστών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ευθύνες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να προσθέσει στον κατάλογο των εγκλημάτων και τον γνωστό τρομονόμο φωτογραφίζοντας ευθέως μορφές πάλης που επιλέγει το εργατικό λαϊκό κίνημα, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Κατήγγειλε ακόμα πως και η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, καθώς προτείνει τη διεύρυνση του ελέγχου όχι μόνο της πραγματικής ηγεσίας αλλά στο σύνολο των μελών του κόμματος ενώ για την υποβοήθηση του ελέγχου των κομμάτων από τον Αρειο Πάγο, προτείνει την κατάθεση υπομνημάτων από κάθε πολίτη. «Ετσι ανοίγει ο δρόμος για φάμπρικα καταγγελιών», τόνισε κι έφερε ως παράδειγμα ότι μπορεί η Ενωση Εφοπλιστών να καταθέσουν υπομνήματα για την «επικίνδυνη και τρομοκρατική δράση των συνδικάτων στο λιμάνι με την παρεμπόδιση των συγκοινωνιών». 

Καταλήγοντας τόνισε «Αυτές οι επικίνδυνες προεκτάσεις δεν μπορούν να βάλουν μπλόκο στα νεοναζιστικά μορφώματα, ο μόνος που μπορεί να στείλει τα αποκρουστικά ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας είναι ο λαός και το κίνημά του και αυτή τη μάχη θα τη δώσει από καλύτερες θέσεις, ενισχύοντας το ΚΚΕ τη μόνη συνεπή και δύναμη που συγκρούεται με το σύστημα που γεννά τον ναζισμό - φασισμό».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.