Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Παλέψτε με το ΚΚΕ! Ισχυροποιήστε το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας! Για να είστε εσείς οι ίδιοι αύριο πιο δυνατοί! Για να δυναμώσει η προοπτική των μεγάλων ανατροπών που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας! Για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό, τον σοσιαλισμό! (VIDEO)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

«Ισχυροποιήστε το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες, για να είστε εσείς οι ίδιοι αύριο πιο δυνατοί» (VIDEO)

Σάββατο 18/02/2023 - 19:54

Σε μια μαζική συγκέντρωση στο πνευματικό κέντρο Γαλατσίου, που αποδείχτηκε μικρό για να χωρέσει τους φίλους και τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ που έδωσαν το παρών, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Τους καλωσόρισε η Έλσα Βακάλη μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χ. Σαλταπίδας, πλοίαρχος ΠΝ ε.α. και υποψήφιος Βορείου Τομέα με το ΚΚΕ και ο Γ. Χαραλαμπίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γαλατσίου και υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα.

Παραβρέθηκαν ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας Θ. Κωτσαντής και ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα, όπου υποψήφιος είναι και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (δείτε εδώ το video).

Πριν την εκδήλωση ο σύντροφος Γ. Παληός από τη Χίο πρόσφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το έργο «Στοιχειοθετώντας» του Φ. Αγγουλέ που εκδόθηκε στη Χίο από τις εκδόσεις ΑΠ και περιλαμβάνει ανέκδοτα ποιήματά του τα οποία έχουν δημοσιευτεί μόνο στον Χιακό Τύπο όπως και τα χρονογράφηματά του που έγραψε με ψευδώνυμο το 1962 και το 1963.

Φίλες και φίλοι,συντρόφισσες και σύντροφοι,

Και από εδώ, από το Γαλάτσι, έναν δήμο στον οποίο ζουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας.

Γιατί γνωρίζουμε ότι ο λαός και η νεολαία και εδώ στο Γαλάτσι, σε όλη την Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα, έχει τις δικές του προτεραιότητες, νοιάζεται πρωτίστως για μια καλύτερη ζωή, για αξιοπρεπή δουλειά, για δωρεάν σπουδές, για τα υπόλοιπα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Κι αυτά δεν πρόκειται να τους τα εξασφαλίσει καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση που στις προτεραιότητές της θα έχει αποκλειστικά την κερδοφορία των ομίλων. Αυτό, δηλαδή, που ονομάζουν «ανάπτυξη», κρύβοντας ότι αυτή η ανάπτυξη δεν είναι για όλους. Αυτά θα τα κάνουν πράξη οι ίδιοι με τον αγώνα τους και με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

Άλλωστε, κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ότι το δίλημμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας, δεν είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ με πιθανό συμπλήρωμα το ΠΑΣΟΚ.

Κάθε εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενος, κάθε νέος και νέα από λαϊκή οικογένεια έχει άλλες προτεραιότητες. Νοιάζεται πρωτίστως για μια καλύτερη ζωή, για αξιοπρεπή δουλειά, για δωρεάν σπουδές, για τα υπόλοιπα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Γι' αυτό και δεν μπορεί, δεν πρέπει να εγκλωβίζεται σε τέτοια πλαστά διλήμματα σαν αυτά που τα αστικά κόμματα θέτουν.

Ξέρουμε ότι οι τράπεζες, το κράτος και τα διάφορα κοράκια, ακονίζουν τα νύχια τους για να πέσουν πάνω στα σπίτια και την περιουσία των λαϊκών οικογενειών, με τη φόρα που τους δίνει και η πρόσφατη απόφαση του Άρειου Πάγου. Τους προειδοποιούμε: Μολών λαβέ! Καμία δεύτερη σκέψη, καμία αναστολή! Όλοι να απευθυνθούν στα σωματεία τους, στους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στον λαό της γειτονιάς τους, στους κομμουνιστές.

Η απαράδεκτη απόφαση του Άρειου Πάγου, βασίζεται ακριβώς στο νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, ουδεμιάς εξαιρουμένης! Από τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2003, στον νόμο Κατσέλη το 2010 και μετά από τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, το 2016 και το 2019, μέχρι τον πτωχευτικό της ΝΔ το 2020.

Βήμα το βήμα άνοιξε ο δρόμος ώστε να προστατεύονται όλο και λιγότεροι, με βάση τα κριτήρια με κάθε νόμο γίνονταν όλο και χειρότερα. Εισήχθησαν απαράδεκτες έννοιες, όπως αυτές των «εύλογων δαπανών διαβίωσης», πάνω από τις οποίες στα παίρνει όλα η τράπεζα, αλλά και η έννοια του «συνεργάσιμου» και «μη συνεργάσιμου δανειολήπτη».

Δόθηκε η δυνατότητα στα funds να αγοράζουν τα δάνεια του κόσμου «μπιρ παρά» και μετά να πλειστηριάζουν τα σπίτια του που είχαν μπει υποθήκη. Έκαναν ιδιώνυμο αδίκημα την παρεμπόδιση πλειστηριασμού, θεσμοθετήθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Αλήθεια, δεν ξέρει τίποτα για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ; Και δεν ντρέπονται να διακινούν το ψέμα, ότι επί των ημερών τους υπήρχε προστασία της πρώτης κατοικίας;

Για να τελειώνουμε, τέτοιο πράγμα δεν υπήρξε ποτέ! Το μόνο που υπήρξε ήταν μια αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ένα χρονικό διάστημα. Μόνο και μόνο γιατί το σύστημα φοβήθηκε μια βουτιά στις τιμές των ακινήτων λόγω μεγάλης προσφοράς! Αυτός ήταν ο καημός τους. Και αυτό τελείωσε τον Δεκέμβρη του 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να το επαναφέρει!

Αν δεν μας πιστεύουν εμάς, ας ακούσουν τον Τσίπρα, τι ωραία που τα λέει: «Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί», είπε σε δελτίο ειδήσεων και επίσης αποφάνθηκε ότι οι 25.672 πλειστηριασμοί που έγιναν επί ημερών του ήταν, λέει, λίγοι!

Δηλαδή, για να έχουμε καλό ερώτημα, τη δεύτερη φορά που θα είναι αλλιώς, όπως μας λέει και ο μη κολλημένος Πολάκης, πόσους σκοπεύουν να κάνουν;

Πώς να μην απορρίψουν μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μέσω της σιωπής, την τροπολογία που κατέθεσε ξανά αυτές τις μέρες το ΚΚΕ για άμεση παύση των πλειστηριασμών;

Γι' αυτό, λοιπόν, λέμε ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι αυτό που λένε. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα είναι δυνατά τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν και μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το χάλι ή αν θα είναι δυνατός ο λαός και το ΚΚΕ για να κάνει τη ζωή δύσκολη στους όποιους κυβερνώντες και ευκολότερη τη ζωή του λαού!

Η καπιταλιστική ανάπτυξη υπεύθυνη για τα βάσανα των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Θέλουμε και από αυτό το βήμα να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά τη θλίψη μας για το δράμα που βιώνουν οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας εδώ και σχεδόν δύο βδομάδες, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φλεβάρη. Οι αριθμοί των θυμάτων και των τραυματιών πραγματικά σοκάρουν, δεν τους χωρά ανθρώπου νους. Το ίδιο και οι εικόνες που έχουμε δει αυτές τις μέρες από τα χαλάσματα.

Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ και η ΚΝΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους δύο λαούς και στα Κομμουνιστικά Κόμματα των δύο χωρών και πήραν μέτρα για να είναι αυτή η αλληλεγγύη έμπρακτη.

Η δράση των συντρόφων μας του ΚΚ Τουρκίας, από την πρώτη μέρα, είναι συγκινητική. Μας εμπνέει και μας κάνει περήφανους. Εκεί που το αστικό κράτος είναι αδικαιολογήτως απόν, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚ Τουρκίας έσωσαν ζωές, δίνουν ένα πιάτο φαΐ στους σεισμόπληκτους, καταγράφουν τις ανάγκες και κατανέμουν ακριβοδίκαια τα διαθέσιμα υλικά.

Άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με τους κομμουνιστές, λένε ότι «μόνο τους κομμουνιστές βλέπουμε δίπλα μας», όπως έχει γίνει τόσες φορές στην ιστορία και στη δική μας χώρα. Το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό» γίνεται πράξη για μία ακόμα φορά.

Η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, το «γείτονα γίνε γρήγορα καλά», που λένε οι εργαζόμενοι της χώρας μας και η ευγνωμοσύνη που εκφράζουν οι εργαζόμενοι της Τουρκίας, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Αντίθετα, έχουν απέναντί τους τον ίδιο εχθρό. Τις αστικές τάξεις σε κάθε χώρα, το εχθρικό αστικό κράτος που τους αφήνει απροστάτευτους απέναντι στις φυσικές καταστροφές γιατί υπολογίζει τα πάντα με το κριτήριο του κόστους-οφέλους.

Ακόμα και οι προσχηματικές συλλήψεις εργολάβων από την κυβέρνηση Ερντογάν, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες, που τόσα χρόνια μοίραζε επί πληρωμή «κατασκευαστικές αμνηστίες» σε οικοδομές, που δεν πληρούσαν τα αντισεισμικά κριτήρια, αυτό ομολογούν. Το ότι τόσες ζωές θυσιάστηκαν στον βωμό του κέρδους, δεν έχουν πρόβλημα να το αναδεικνύουν σε αυτή την περίπτωση, μιας και αφορά την Τουρκία, και τα αστικά ΜΜΕ της χώρας μας. Όταν, βέβαια, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην Ελλάδα, τότε έχουμε το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, των ασυνείδητων που έχτισαν αυθαίρετα και πάει λέγοντας.

Αλήθεια, όμως, ας σκεφτούμε, πόσο μακριά είναι μια αντίστοιχου μεγέθους τραγωδία, αν συμβεί ένας τέτοιος μεγάλος σεισμός και στην Ελλάδα, δηλαδή στη χώρα όπου εκλύεται πάνω από το 50% της σεισμικής ενέργειας της Ευρώπης; Πόσα κτίρια έχουν ελεγχθεί; Πότε και με ποια πρωτόκολλα χτίστηκε η πλειοψηφία τους;

Να μιλήσουμε για τα σχολεία. Πάνω από το 50% των σχολείων της χώρας μας είναι παλιά, έχουν κατασκευαστεί χωρίς σύγχρονο αντισεισμικό υπολογισμό. Εδώ στο Γαλάτσι υπάρχει το μεγάλο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας με πολλές χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κτίρια που έχουν ηλικία άνω των 50 ετών και αντιμετωπίζουν διαχρονικά μια σειρά σημαντικά προβλήματα στη συντήρησή των υποδομών τους. Για να μην πω για το δημοτικό σχολείο που έπεσαν σοβάδες, προχτές. Τα έχουν αναδείξει πολλές φορές τα σωματεία των εκπαιδευτικών, οι μαθητικές κοινότητες, οι σύλλογοι γονέων.

Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, υπογράφτηκε προγραμματική συμφωνία Περιφέρειας, Δήμου Αθηναίων και Δήμου Γαλατσίου, για ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος, που το πιο πιθανό -όπως γίνεται στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις- είναι ότι δεν συνοδεύεται από αντισεισμικό έλεγχο των κτιρίων! Το ίδιο ισχύει και με τα εκατομμύρια που εγκρίθηκαν πρόσφατα για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου «Παμμακάριστος» στα Πατήσια, που εξυπηρετεί και τον λαό του Γαλατσίου.

Βλέπετε, οι πράσινες μπίζνες είναι αυτές που κρίνονται πιο συμφέρουσες και κερδοφόρες σε αυτή τη φάση και γι' αυτό τον σκοπό «λεφτά υπάρχουν»! Αντίθετα, οι αντισεισμικοί έλεγχοι, η αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων δεν αποφέρουν τα επιθυμητά κέρδη, είτε κοστίζουν, είτε δεν προσθέτουν στην αγοραία αξία των ακινήτων και έτσι πάνε από αναβολή σε αναβολή.

Και μην μας πουν πάλι, ότι αυτή τους η πολιτική εκπορεύεται από την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, γιατί δεν πείθουν πλέον ούτε τα μικρά παιδιά. Αυτή η ευαισθησία τους πιάνει μόνο όταν επωφελείται η κερδοφορία των πράσινων μονοπωλίων ή όταν πρόκειται να επιβάλουν κανένα καινούριο πράσινο χαράτσι στον λαό.

Την ξεχνούν, όμως, όταν πρόκειται να παραδώσουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα ολόκληρες εκτάσεις που αποτελούν ή θα μπορούσαν να αποτελέσουν πνεύμονες πρασίνου, αναψυχής και άθλησης για τον λαό.

Δείτε τι γίνεται αυτές τις μέρες στο Ελληνικό. Ξεσπιτώνουν τους αθλητές και σφραγίζουν τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας «Άγ. Κοσμάς», για να τα παραδώσουν μαζί με την υπόλοιπη τεράστια έκταση του πρώην αεροδρομίου στη «Lamda Development» του κ. Λάτση.

Για να γίνουν τι; Βίλες, καζίνο, συνεδριακά κέντρα, ιδιωτικά κολλέγια, ιδιωτικές μαρίνες και άλλα τέτοια που δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωή και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Και εδώ έχουν βάλει το χεράκι τους εξίσου ως κυβερνήσεις τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος δεν πιστεύει εμάς, ας ακούσει τον ίδιο τον κ. Λάτση που ευχαριστεί Σαμαρά, Τσίπρα και Μητσοτάκη ονομαστικά, γιατί βοήθησαν να προχωρήσουν οι μπίζνες του. Κι αυτός μάλλον το ξέρει καλά το συμφέρον του…

Αναμενόμενο είναι, μετά από τα παραπάνω, να απορρίπτουν όλοι μαζί άλλη μία τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ αυτές τις μέρες, για να σταματήσει εδώ και τώρα η έξωση των αθλητών από τον Άγιο Κοσμά.

Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, την οποία ορκίζονται να υπηρετήσουν όλα τα κόμματα που δηλώνουν διαθεσιμότητα για συμμετοχή σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα, είναι εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα.

Με την ευκαιρία, μιας και βρισκόμαστε στο Γαλάτσι, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τον αποχαρακτηρισμό μιας τεράστιας δασικής - αναδασωτέας περιοχής που περιλαμβάνεται στο ευρύτερο «δασόκτημα Ομορφοκκλησιάς - Βεΐκου» που φτάνει ως το Ψυχικό και τη Φιλοθέη. Μια σειρά από δικαστικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ, ανοίγουν το δρόμο για αρνητικές εξελίξεις, σε ό,τι αφορά στον δασικό χαρακτήρα της περιοχής που είναι ανάσα ζωής, όχι μόνο για το Γαλάτσι, αλλά και για όλη την Αττική.

Από το σκεπτικό των αποφάσεων, φαίνονται καθαρά οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες του κεντρικού κράτους, των περιφερειακών και των δημοτικών αρχών, που δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση του δημόσιου - δασικού χαρακτήρα μιας έκτασης που τόσο έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής. Εδώ και δεκαετίες, ο λαός του Γαλατσίου δίνει μεγάλες μάχες για τον χαρακτηρισμό του κτήματος ως δασικού και αναδασωτέου, έχοντας συγκρουστεί με τις πολιτικές που ήθελαν να το προσφέρουν ως φιλέτο σε διάφορους επιχειρηματίες για διάφορες χρήσεις.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον συντονισμό και την κοινή δράση των σωματείων και των μαζικών φορέων της πόλης που αγωνίζονται, για να μην γίνουν το περιβάλλον, το πράσινο και οι ελεύθεροι χώροι, θυσία στην κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος των κατοίκων, που διεκδικούν από το κράτος να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα για την εξασφάλιση των δασικών - αναδασωτέων εκτάσεων του κτήματος.

Να χαρακτηριστεί όλη η έκταση δημόσια γη, για την ανάπλασή της, την αναδάσωσή της και την αξιοποίησή της για τις δωρεάν ψυχαγωγικές, αθλητικές και πολιτιστικές ανάγκες των κατοίκων, που παλεύουν ενάντια σε όλους τους αντιδασικούς - αντιπεριβαλλοντικούς νόμους, που έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις, ώστε να διασωθεί το λιγοστό εναπομείναν πράσινο, ως παρακαταθήκη για τα παιδιά μας.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να διεκδικούμε το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο να αποδοθεί πραγματικά στον λαό, για να αξιοποιηθεί πλήρως ως χώρος άθλησης και πολιτισμού για τις ανάγκες του και τις ανάγκες των συλλόγων και των σωματείων της περιοχής.

Όσοι το σκέφτονται να το κάνουν πράξη, να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Φίλες και φίλοι,

Και εδώ στο Γαλάτσι, γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολλοί που έχουν στο μυαλό τους την επιλογή του ΚΚΕ στις εκλογές. Γιατί στην πραγματικότητα ξέρουν, πως γι' αυτή τους την επιλογή δεν θα μετανιώσουν, όπως συμβαίνει με τη στήριξη που έδωσαν στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα. Γιατί ξέρουν πως το ΚΚΕ δεν θα τους κοροϊδέψει, δεν θα προδώσει τις προσδοκίες τους.

Γι' αυτό, λοιπόν, καλούμε όλους όσοι ακόμα το σκέφτονται, αυτή τη φορά τη σκέψη, να την κάνουν επιλογή, και την επιλογή, πράξη. Να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.

Να δυναμώσουν πολύ περισσότερο το ΚΚΕ. Να στείλουν πολλούς περισσότερους κομμουνιστές βουλευτές στη Βουλή από τους 15 που είμαστε σήμερα.

Κάντε το εικόνα: πολλά περισσότερα έδρανα εκεί στα αριστερά της αίθουσας να ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Να είναι περισσότερα, δηλαδή, τα έδρανα από τα οποία δεν θα ακουστεί ποτέ το «ναι σε όλα» στα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων, από τα οποία θα σηκώνονται κομμουνιστές, αγωνιστές βουλευτές και θα θέτουν από το βήμα τα δικά σας αιτήματα, θα καταθέτουν τροπολογίες, προτάσεις νόμου για την επίλυση των δικών σας προβλημάτων, όπως κάνουν μέχρι σήμερα.

Σκεφτείτε να είναι περισσότεροι οι κομμουνιστές βουλευτές που, όπως ξέρετε καλά, δεν περιορίζουν τη δράση τους στους τοίχους του κοινοβουλίου, αλλά είναι παντού όπου με την παρουσία τους μπορούν να στηρίξουν τον λαό που διεκδικεί. Σε χώρους δουλειάς, σε σχολεία, σε πανεπιστήμια, στα μπλόκα των αγροτών, στις γειτονιές, εκεί που οι κλητήρες με την αστυνομία σπάγανε πόρτες μέσα στα ξημερώματα για να ξεσπιτώσουν οικογένειες, οι βουλευτές του ΚΚΕ ήταν εκεί.

Αν το έχουμε καταφέρει αυτό τώρα που είμαστε 15 κομμουνιστές βουλευτές, σκεφτείτε να γίνουμε 30 ή και 45. Στο χέρι σας είναι.

Στηρίξτε το ΚΚΕ και για έναν παραπάνω λόγο. Γιατί καταθέτει στον λαό το Πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησής του με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, που φωτίζει ότι υπάρχει διέξοδος για αυτόν, σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου.

Γιατί δεν παίρνει μέρος στα παζάρια που γίνονται πίσω από την πλάτη του λαού για τον σχηματισμό της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης, που με μαθηματική ακρίβεια θα συνεχίσει από εκεί που θα το αφήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είναι, άλλωστε, μεγάλες οι δεσμεύσεις τους στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στο ίδιο το σύστημα και τις προτεραιότητές του, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, η πράσινη μετάβαση και πάει λέγοντας.

Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, ακούμε τον κ. Ανδρουλάκη να λέει πάνω-κάτω ότι θα συγκυβερνήσει με όποιον βγει πρώτος και ο κ. Τσίπρας απαντά ενθουσιασμένος ότι κι αυτός το ίδιο πράγμα λέει: Να βγει, δηλαδή, πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ για να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, που αν βγει πρώτη η ΝΔ θα συγκυβερνήσει με εκείνη. Τόσο μεγάλες είναι οι διαφορές και των τριών τους…

Γι' αυτό το ΚΚΕ δεν το έχει κανείς «στο χέρι». Γι' αυτό μπορεί να βρίσκεται σταθερά στο στρατόπεδο των «πολλών», να καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στους αγώνες του λαού και της νεολαίας μας.

Γι' αυτό μπορεί να είναι με τους εκπαιδευτικούς που απήργησαν την Τετάρτη λέγοντας «ναι» στην ανάγκη να ενισχυθεί το σχολείο για να προσφέρει σύγχρονη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Ένα σχολείο των ίσων και των πολλών, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, που διαδήλωσαν μαζικά λέγοντας «όχι» στο σχολείο των κοινωνικών φραγμών, των πολλών ταχυτήτων, της υποβάθμισης.

Γι' αυτό μπορεί να είναι αταλάντευτα με τους καλλιτέχνες που απήργησαν και χθες, διεκδικώντας επιτέλους σεβασμό στον πολιτισμό, ανώτατη καλλιτεχνική εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κατοχύρωση των μισθών και των δικαιωμάτων τους…

Κι αυτό, την ώρα που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με μοιρασμένους ρόλους απ’ ότι φαίνεται, αξιοποιούν το θέμα που έχει προκύψει με το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα για να ανοίξουν ξανά το ζήτημα της αναθεώρησης του Άρθρου 16 του Συντάγματος, για το οποίο το φοιτητικό, το μαθητικό, το κίνημα των εκπαιδευτικών, συνολικά το εργατικό-λαϊκό κίνημα, έχει αποφανθεί εδώ και χρόνια: κάτω τα χέρια σας από το άρθρο 16!

Γι' αυτό και μπορούμε να είμαστε με τους συνταξιούχους, που διαδήλωσαν μαζικά στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Τρίτη, απαιτώντας ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς, που εισήγαγε ο νόμος Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ.

Γι' αυτό και μπορούμε να είμαστε με τους βιοπαλαιστές αγρότες, που βρίσκονται και φέτος στις πλατείες των χωριών και τις εθνικές οδούς, μέσα στο κρύο, παλεύοντας για την επιβίωσή τους.

Γιατί όπως έγραφε και ο μεγάλος Χιλιανός κομμουνιστής ποιητής, Π. Νερούδα, που δολοφονήθηκε το 1973, όπως αποδείχθηκε από πρόσφατη έρευνα επιστημόνων:

«Εγώ θα μείνω με τους εργάτες να τραγουδήσω
(...) για των ψαράδων τον ωκεανό,
για το ψωμί των παιδικών μας αηδονιών,
και για την αγροτιά και για τ' αλεύρι μας,
τη θάλασσα, το ρόδο και το στάχυ,
τους σπουδαστές, τους ναύτες, τους φαντάρους,
για όλους τους λαούς σ' όλους τους τόπους,
για τη λυτρωτική τη θέληση
των πορφυρών λαβάρων της αυγής.
Πάλεψε πλάι μου, κι εγώ θα σου χαρίσω
τα όπλα όλα της ποίησής μου»

Φίλες και φίλοι,

Παλέψτε, λοιπόν, με το ΚΚΕ! Ισχυροποιήστε το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας!

Για να είστε εσείς οι ίδιοι αύριο πιο δυνατοί! Για να δυναμώσει η προοπτική των μεγάλων ανατροπών που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας!

Για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό, τον σοσιαλισμό!

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.