Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σωματεία καλλιτεχνών: Η μόνη παράσταση που ανεβαίνει σήμερα είναι η απεργία μας - Απεργία με κινητοποίηση και πανό στο υπουργείο Πολιτισμού (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πανό στο υπουργείο Πολιτισμού: «Η μόνη παράσταση που ανεβαίνει σήμερα είναι η απεργία μας»

Τετάρτη 08/02/2023 - 07:13

Κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιούν αυτή την ώρα σωματεία καλλιτεχνών στο πλαίσιο της σημερινής τους απεργίας και ενόψει της συγκέντρωσης στο υπουργείο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ.

«Η μόνη παράσταση που ανεβαίνει σήμερα είναι η απεργία μας», γράφει το πανό που έχουν αναρτήσει στην πρόσοψη του υπουργείου ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ο ΣΕΘΕΑ, ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού - Θεάτρου και η Ένωση Σκηνοθετών - Δημιουργών.

«Είτε με χιόνια είτε με βροχή, της Τέχνης οι εργαζόμενοι έχουμε φωνή», «Θέλουμε Ανώτατη, Δημόσια Παιδεία, όλα τα υπόλοιπα είναι κοροϊδία» και «Είμαστε μαζί, μαζί και δυνατοί, της Τέχνης εργαζόμενοι έχουμε φωνή», είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούγονται.

Διεκδικούν την απόσυρση του ΠΔ 85/2022, αλλά και της κυβερνητικής τροπολογίας (1565/23), που ουσιαστικά κατοχυρώνει την υποβάθμιση των πτυχίων των Καλλιτεχνικών Σχολών, να μην υπάρχει καμία διαβάθμιση, ίδρυση Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών και Συλλογικές Συμβάσεις παντού.

Προκλητικά η γενική διευθύντρια του υπουργείου έκοψε τα σκοινιά του πανό. Ωστόσο, οι διαδηλωτές τοποθέτησαν εκ νέου το πανό, καταγγέλλοντας τη στάση του υπουργείου και την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ.  Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το ...επιχείρημα που διατυπώθηκε, ότι το πανό «χαλάει την αισθητική του κτιρίου», τη στιγμή που η κυβέρνηση με τη στάση της απέναντι στους καλλιτέχνες έχει θέσει υπό διωγμόν την Τέχνη. 

Το αγωνιστικό ραντεβού στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας  έχει οριστεί στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού. Από εκεί οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εργασίας, ενώ η πορεία θα καταλήξει στο κατειλημμένο από σπουδαστές κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου. Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού θα προχωρήσουν σήμερα και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς, στις 12.30 μ.μ. διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για τα μουσεία.

Ακόμα συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 12 μ. στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Λάρισα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στο Ηράκλειο Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.