Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Βόρεια Εύβοια: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής ή Το αφύσικο φαινόμενο των αστικών κυβερνήσεων ― Εγκλωβισμένοι άνθρωποι, πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι ― Ανύπαρκτα τα αντιπλημμυρικά έργα

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Εγκλωβισμένοι άνθρωποι, πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι - Ανύπαρκτα τα αντιπλημμυρικά έργα

Κυριακή 10/10/2021 - 11:43

Τις πληγές τους μετρούν, για ακόμα μια φορά, οι κάτοικοι στη Βόρεια Εύβοια.

Λίγους μήνες μετά τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού, βλέπουν και πάλι τις ζωές τους να κινδυνεύουν, τις περιουσίες τους να χάνονται και τον τόπο τους να καταστρέφεται από την κακοκαιρία, η οποία ακόμα δεν έχει κοπάσει, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις και αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να θωρακιστεί η περιοχή από μία πλημμύρα.

Αρκετοί άνθρωποι χρειάστηκαν απεγκλωβισμό, ενώ οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες, ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο Αγία ΆνναΑχλάδιΚοτσικιά. Πολλά προβλήματα, από την καταιγίδα που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, αντιμετώπισαν τα χωριά Κοτσικιά, τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, ενώ πολύ σημαντικές ζημιές υπέστησαν οι παραλίες της Αγίας Άννας, του Αχλαδίου και της Κοτσικιάς.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη υπάρχουν σπίτια πλημμυρισμένα, περισσότερα από 100 υπόγεια, δρόμοι, πλατείες, παιδικές χαρές. Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις οδικές συνδέσεις στην περιοχή, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πολλές καθιζήσεις.

Την ίδια ώρα για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί ούτε οι μελέτες, ενώ οι μόνες παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την περιφέρεια και τους δήμους είναι η διάνοιξη και ο καθαρισμός ορισμένων ποταμών και ρεμάτων, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μετά από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου.

Τα απαραίτητα αντιδιαβρωτικά έργα, που θα μπορούσαν, σε ένα βαθμό, να βοηθήσουν στη συγκράτηση της διάβρωσης του εδάφους και να αποτρέψουν την μεταφορά φερτών υλών, υλοποιούνται μόνο σε τρεις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, εκεί δηλαδή που έχουν οριστεί «ανάδοχοι». Μάλιστα και εκεί που υλοποιούνται αντιδιαβρωτικά έργα, όπως κορμοπλέγματα, δεν γίνονται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και σε συνδυασμό με τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, μεταβαίνει στις περιοχές της Β. Εύβοιας.

ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ: Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας τώρα!

Να παρθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας ζητά η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ ενώ κλιμάκιο του ΚΚΕ βρίσκεται από το πρωί στις πληγείσες περιοχές. 

Η ΤΕ Εύβοιας απαιτεί: 

  • Να εξασφαλιστεί η διαμονή των πληγέντων, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους
  • Να καταγραφούν οι ζημιές και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% άμεσα στους κατοίκους, τους καταστηματάρχες, τους αγρότες της περιοχής, σε όλους όσους επλήγησαν, για όλες τις ζημιές, χωρίς τους γνωστούς όρους που αποκλείουν μεγάλο μέρος των πληγέντων.
  • Άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.