Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Η στατιστική του Τσιόδρα και η επιδημία της Ν.Δ. — ΚΚΕ: Κυβερνητικές ευθύνες για την απουσία εμβολιαστικού προγράμματος


ΚΚΕ

Μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την απουσία ενός αποτελεσματικού εμβολιαστικού προγράμματος

Τετάρτη 20/10/2021 - 17:26

Τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την απουσία ενός σοβαρού, πειστικού κι αποτελεσματικού εμβολιαστικού προγράμματος, επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τα επιστημονικά δεδομένα που παρουσίασε ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας (βλ. κάτω) για τον εμβολιασμό και προσθέτει ότι επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αναλυτικά:

«Τα επιστημονικά δεδομένα, που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την απουσία ενός σοβαρού, πειστικού κι αποτελεσματικού εμβολιαστικού προγράμματος, στηριγμένου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που, με την αντίστοιχη στελέχωση, την αναγκαία προσωποποιημένη ενημέρωση, την πραγματική επιδημιολογική πρόληψη κι επιτήρηση των εμβολιασμένων, θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία ξαναφουντώνει.»

902

 

Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα

Τετάρτη 20/10/2021 - 14:19

Την αποτελεσματικότητα των εμβολίων επισήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα σχετικής ελληνικής μελέτης, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων.

Όπως σημείωσε, είναι λογικό όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό, να αυξάνονται τα κρούσματα και σε εμβολιασμένους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά.

Ο Σωτ. Τσιόδρας παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού, σημειώνοντας πως είναι πολύ μικρή η πιθανότητα θανάτου ή διασωλήνωσης πλήρως εμβολιασμένων σε σχέση με τους ατελώς εμβολιασμένους ή τους ανεμβολιάστους.

Υπογράμμισε δε πως με τον εμβολιασμό στη χώρα μας έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους, 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις.

Ακόμα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του χειμώνα που αναμένεται να αυξηθεί η κυκλοφορία του ιού, σε συνδυασμό με τις εποχικές γρίπες και επανέλαβε την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη «σέρνεται» κοντά στο 60% εξαιτίας των αντιφάσεων και των παλινωδιών της κυβέρνησης, της απουσίας ενημέρωσης αλλά και της ανυπαρξίας δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας που θα στηρίξουν αυτή την διαδικασία. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.