Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Οι φασίστες δεν εξατμίζονται με αυταπάτες και ψυχοσάββατα - Διαλύονται με το σύστημα που τους γεννάει ― Συγκέντρωση 9/10 ― Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη δολοφονική επίθεση φασιστοειδών κατά μελών του ΚΚΕ και ΚΝΕ ― Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Ευθύνεται η κυβέρνηση - Ο λαός να απομονώσει τους φασίστες ― ΚΚΕ: Η μαζική λαϊκή δράση είναι αυτή που θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία (Φωτοντοκουμέντα - VIDEO)


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη δολοφονική επίθεση φασιστοειδών κατά μελών του ΚΚΕ και ΚΝΕ

 

Από την ώρα της επίθεσης στην πλατεία

Κυριακή 03/10/2021 - 13:06

Ομάδα περίπου 15 φασιστών, οπλισμένοι με αλυσίδες, τέιζερ και φορώντας κράνη διέπραξαν πριν από λίγο δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν μαζική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, με το κάλεσμα της ΚΕ και την πρόσκληση για τη συγκέντρωση που διοργανώνεται στις 9 Οκτώβρη στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά 4 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. 

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες ορισμένων από τη φασιστική συμμορία, απαιτώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καλώντας το λαό να τους απομονώσει παντού:

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΚΕ

Η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της για τα φασιστοειδή - Ο λαός να τους απομονώσει παντού

«Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση με αλυσίδες και άλλα δολοφονικά μέσα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, την ώρα που πραγματοποιούσαν μαζική πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής προς τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για τη συσπείρωση και συμπόρευση με ΚΚΕ.

Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία. Τραυμάτισαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή. Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι. Η δράση τους πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση, να απομονωθεί ο φασισμός.

Το ΚΚΕ δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ορισμένων από τη φασιστική συμμορία και απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών. Να προστατέψει την ελεύθερη πολιτική δράση, τη δράση του κινήματος από τις επιθέσεις τους. Ο λαός να τους απομονώσει στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς».

902

 

 Την ώρα της επίθεσης στην πλατεία


 

Η ομάδα των φασιστών που επιτέθηκαν σε μέλη των ΚΚΕ - ΚΝΕ

Ο δεξιά εικονιζόμενος είναι από την ομάδα φασιστών


Ο εικονιζόμενος στο κέντρο της φωτογραφίας είναι ο επικεφαλής των σημερινών επιθέσεων σήμερα και στο σχολείο






Αλωνίζουν ανενόχλητες οι φασιστικές ομάδες

Σε δήλωσή της η αυτόπτης μάρτυρας, Νικολέτα Θεογνώστου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά καταγγέλλει ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες χωρίς να τους πειράζει κανείς.

902

*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η μαζική λαϊκή δράση είναι αυτή που θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία

Κυριακή 03/10/2021 - 19:52

Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση φασιστών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η σημερινή θρασύδειλη και δολοφονική επίθεση φασιστών εγκληματιών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την ώρα που πραγματοποιούσαν πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, έρχεται ως συνέχεια των φασιστικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές τις τελευταίες ημέρες και αποτελεί επίθεση συνολικά κατά του λαού και της νεολαίας, που δεν θα μείνει αναπάντητη από το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Η μαζική λαϊκή δράση είναι αυτή που θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής ΧΑ, αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δεν διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των κομμουνιστών που πρωτοστατούν για την οργάνωση και ενίσχυση της λαϊκής πάλης.

Για αυτά τα γεγονότα δεν είναι αθώοι όσοι κυβερνητικοί, πολιτικοί, δημοσιογραφικοί και άλλοι παράγοντες του κατεστημένου όλες αυτές τις μέρες εξισώνουν την εγκληματική ναζιστική βία με την πάλη του λαού και τη δράση του ΚΚΕ, αναπαράγοντας την θεωρία των "δύο άκρων". Με αυτό τον τρόπο αθωώνουν και τελικά οπλίζουν τα χέρια των φασιστών. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή προς αυτές τις ομάδες από στελέχη της και κρατικούς μηχανισμούς.

Είναι βαθιά γελασμένοι και ανιστόρητοι όσοι νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την πρωτοπόρα συμβολή τους στην οργάνωση των εργατικών - λαϊκών αγώνων. Η αγωνιστική συμπόρευση του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ δυναμώνει και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο, βάζοντας στο στόχαστρο το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, το φασισμό - ναζισμό».

902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.