Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

ΠΑΜΕ συλλαλητήρια στις 4 Νοέμβρη για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Σφυροκόπημα στα αντεργατικά μέτρα η διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις αρχές Νοέμβρη και απεργιακή κλιμάκωση το επόμενο διάστημα

Εκατοντάδες είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα που συντονίζουν τον βηματισμό τους οργανώνοντας, μετά τις μαζικές και επιτυχημένες συσκέψεις σε μια σειρά από πόλεις, πανεργατικά συλλαλητήρια στις αρχές Νοέμβρη, ενόψει της απεργιακής κλιμάκωσης.

Η αρχή των συσκέψεων έγινε στην Αθήνα, με τη μεγάλη συμμετοχή Συνδικάτων - Ομοσπονδιών - Εργατικών Κέντρων στο Σπόρτιγκ, όπου αποφασίστηκε η οργάνωση συλλαλητηρίου στις 4 Νοέμβρη, να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες με όλες τις μορφές σε όλους τους κλάδους, δυναμώνοντας την κοινή δράση, «για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη, για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων».

Το «ντόμινο» των αποφάσεων για τα συλλαλητήρια είναι ακόμα σε εξέλιξη, ενώ είναι ενδεικτικό ότι στην Αττική συμμετείχαν στη σύσκεψη συνδικαλιστές από 200 και πλέον οργανώσεις, στη Θεσσαλονίκη πάνω από 50 συνδικάτα, στην πανηπειρωτική σύσκεψη 5 Εργατικά Κέντρα και 60 συνδικάτα, στην Πάτρα ήταν 58 τα σωματεία που στήριξαν τις σχετικές κατευθύνσεις στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, ενώ είναι δεκάδες ακόμα σε Λάρισα, Κρήτη, Μεσσηνία κ.α.

Είναι λοιπόν διαδικασίες στις οποίες έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει υιοθετήσει το σχετικό κάλεσμα και ήδη το διακινεί σε χώρους δουλειάς και κλάδους, προφανώς εμπλουτισμένο με ιδιαίτερα αιτήματα, αιχμές και με μορφές που διευκολύνουν τη μαζικότερη συμμετοχή εργαζομένων.

Η ημερήσια διάταξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων περιλαμβάνει τώρα συνελεύσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, για να φτάσουν πλατιά το κάλεσμα και η απόφαση συμμετοχής στα συλλαλητήρια.

Το κάλεσμα αυτό συνοδεύεται από αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους όρους αμοιβής και εργασίας, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, διαμορφώνοντας τους όρους για μαζική κινητοποίηση.

Ήδη στον «χορό» των κινητοποιήσεων έχουν μπει (βλ. σελ. 6, 8) οι οικοδόμοι, ο Επισιτισμός, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ενώ την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πανυγειονομική απεργία. Κεντρική κινητοποίηση στην Αθήνα ετοιμάζουν μάλιστα και οι Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές, από διάφορες περιοχές της χώρας, που προετοιμάζονται για μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 6 Νοέμβρη (βλ. σελ. 25).

Στην κατεύθυνση αυτή, καθημερινά προστίθενται κλάδοι και χώροι δουλειάς που με τις αγωνιστικές αποφάσεις και κυρίως με το πρόγραμμα δράσης τους «σφυροκοπούν» τα αντεργατικά μέτρα, με τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για σταθερό ωράριο, ενάντια στις απολύσεις κ.ο.κ.

«Κλιμακώνουμε την πάλη μας με πανελλαδική πανεργατική απεργία. Για να δυναμώσουν η κοινή δράση και ο αγώνας των Συνδικάτων. Για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής. Για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη. Για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων», αναφέρουν συνδικαλιστικές οργανώσεις στο κάλεσμα που έχουν διαμορφώσει και με το οποίο καλούν σε συντονισμένη δράση όλα τα σωματεία.

«Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους», σημειώνουν, διεκδικώντας:

-- Κατάργηση του νόμου - έκτρωμα Χατζηδάκη.

-- Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.

-- Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού.

-- Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

-- Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

-- Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

-- Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

-- Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

Οι συσκέψεις συνεχίζονται...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 23-24/10/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.